joi, 13 noiembrie 2008

Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face




"Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face" (Ioan 14:14)

Ce mult cuprinde aceasta fagaduinta! Si orice lucru, oricare ar fi! Fie mic, fie mare, toate nevoile mele sunt cuprinse in aceasta fagaduinta. Mergi dar, suflete al Lui, liber si cu indrazneala la tronul harului si deschide-ti gura larg, caci ea va fi umpluta.
Ce fagaduinta inteleapta! Noi trebuie sa cerem totdeauna in Numele lui Isus. Daca acest lucru ne da noua indrazneala, Lui Ii aduce cinste. Este un ajutor pe care EL ni-l da necurmat. Sunt unele imprejurari cand orice ajutor ni se pare luat, chiar cel care se bizuie pe legatura noastra cu Dumnezeu sau pe experienta pe care am facut-o cu harul Sau, care ne-a ajutat mereu.
Ce rugaciune instructiva! Eu nu pot sa aduc inaintea lui Dumnezeu nici o cerere pe care Domnul Isus Christos sa nu poata sa-Si puna mana si aprobarea Lui. N-as indrazni niciodata sa ma slujesc de Numele Mantuitorului meu pentru o cerere egoista sau dupa placerea mea. ( ambitiile mele, interesele personale, orgoliul meu, fire carnala)
Nu pot sa ma folosesc de acest Nume decat pentru rugaciuni pe care le-ar face El Insusi daca ar fi in locul meu. Este un mare avantaj sa fi indreptatit sa ceri in Numele Domnului Isus, caci aceasta ar fi ca si cum El Insusi s-ar ruga. Si dragostea pe care noi o avem pentru El, ne impiedica sa punem Numele Sau acolo unde intelegem ca El nu l-ar pune.
Lucrurile pe care le cer in rugaciunile mele sunt ele aprobate de Domnul ISus si poate El sa-Si puna pecetea pe ele? In acest caz, eu capat ceea ce cer de la Tatal.

Tezaurul Promisiunilor lui Dumnezeu - C. H. Spurgeon

Gandul si versetul zilei



Intristarea este unul dintre marii invatatori ai vietii.
Sorrow is one life's greatest teachers.

Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de intristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei, roada datatoare de pace a neprihanirii, Intariti-va dar mainile obosite si genunchii slabanogiti, croiti carari drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce ce schiopateaza sa nu se abata din cale, ci mai degraba sa fie vindecat.
Evrei 12:11-13 - Cornilescu


11.- Deocamdata, orice disciplinare nu pare un motiv de bucurie ci de intristare; dar dupa aceea produce, celor care au experimentat-o, roada aducatoare de pace a neprihanirii.- Liga Bibliei


Avortul - punctul Sau de vedere




Avortul se refera la expulsia ne-naturala a unei fiinte vii dar nenascute din trupul unei mame insarcinate. Avortul poate fi provocat in mai multe moduri- prin operatie chirurgicala, medicamente, instrumente.



Problema
Este avortul rau din punct de vedere moral?

Puncte de vedere diferite
1. Avortul este in regula daca se face inainte -copilul sa inceapa sa fie in stare sa supravietuiasca pe cont propriu ( viabilitate)
2. Avortul este in regula daca copilul va fi handicapat fizic sau mintal.
3. Avortul este in regula daca viata mamei este amenintata de nastere.
4. Avortul este in regula daca grviditatea a rezultat din incest sau viol.
5. Avortul este gresit.
6. Avortul este gresit daca 2.3 sau 4 nu sunt valabile.

Motivatia
Suporterii anti-avort ( pro-viata) folosesc in general doua argumente principale:
- Avortul este o crima
- Viata incepe la conceptie iar copilul are drepturi care nu pot fi violate.

Suporterii avortului se bazeaza in general si ei tot pe doua argumente principale:
- Copilul nu este o fiinta pana cand se naste si de aceea nu are drepturi
- Mama are dreptul natural de a-si exercita controlul absolut asupra propriului ei trup.

Acum sa vedem adevarata motivatie care sta in spatele avorturilor.
Concluzia Scripturii si a lui Dumnezeu este ca avortul este gresit moral deoarece Cuvantul lui Dumnezeu spune asa. Daca trebuie facuta o alegere intre copilul nenascut si mama, din cauze medicale, atunci mama are prioritate. Aceasta nu ar fi o crima.

Biblia spune :
-crima este condamnata ca actul nelegiuit, constient, ostil prin care se ia viata unei fiinte umane.
Exod 20:13 Sa nu ucizi
-toata viata isi are originea in Dumnezeu si este sfanta inaintea Lui
Geneza 9:4-7
Numai carne cu viata ei, adica sangele ei, sa nu mancati.
Caci voi cere inapoi sangele vietilor voastre, il voi cere inapoi de la orice dobitoc; si voi cere inapoi viata omului din mana omului; din mana oricarui om, care este fratele lui. Daca varsa cineva sangele omului, si sangele lui sa fie varsat de om, caci Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Lui. Iar voi cresteti si inmultiti-va, raspanditi-va pe pamant, si inmultiti-va pe el".
- viata incepe la conceptie iar copilul nenascut este o persoana cu drepturi
Psalmul 51:5-6
Iata ca sunt nascut in nelegiuire, si in pacat m-a zamislit mama mea. Dar Tu ceri ca adevarul sa fie in adancul inimii, fa dar sa patrunda intelepciunea inlauntrul meu.
Psalmul 139:13-16
Tu mi-ai intocmit rarunchii, Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele:
Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta !Trupul meu nu era ascuns de Tine cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului. Cand nu eram decat un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau; si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele.

- trupul omului nu este al lui- toti au fost cumparati de Dumnezeu
1 Corinteni 6:19-20
Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care este in voi si pe care-L aveti de la Dumnezeu ? Si ca voi nu sunteti ai vostri?
Caci ati fost rascumparati cu un pret. Glorificati-L deci, pe Dumnzeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică