marți, 20 noiembrie 2007

Fragile Heart

"Pentru ca Domnul a fost martor intre tine si nevasta din tineretea ta, careia, acum nu-i esti credincios, macar ca este tovarasa si nevasta cu care ai incheiat legamant! Nu ne-a dat unul singur Dumnezeu suflarea de viata si ne-a pastrat-o? Si ce cere acel Unul singur? Samanta dumnezeiasca!".... "Luaţi seama dar în mintea voastră şi niciunul să nu fie necredincios nevestei din tinereţea lui! “Căci Eu urăsc despărţirea în căsătorie, - zice Domnul, Dumnezeul lui Israel, - şi pe cel ce îşi acopere haina cu silnicie, - zice Domnul oştirilor. - De aceea, luaţi seama în mintea voastră şi nu fiţi necredincioşi!”" (Maleahi 2:14,15,16). Casatoria este un legamant. Este cel mai sfant legamant.

Aceste versete pentru a le face sa fie eficiente in vietile noastre, mai intai trebuie sa luam hotararea de a ne supune Cuvantului lui Dumnezeu mai mult decat propriilor noastre emotii si dorinte sau obiceiurilor acceptate de lumea din jurul nostru.

Legamantul de casatorie este un legamant pe viata. Cristos ne-a spus ca in cer nu vom mai fi casatoriti. Angajamentul pe care il facem se refera la viata noastra de aici, de pe pamant. Planul pe care Dumnezeu l-a avut in vedere si care era perfect a fost ca aici sa nu existe divort. Isus afirma ca divortul a fost ingaduit din pricina impietririi inimilor, in divort, de cele mai multe ori, unul dintre soti alege sa nu ierte. Nu chiar intotdeauna se intampla astfel, dar asa este in majoritatea cazurilor. Dumnezeu ne cere sa ne iertam unii pe altii, pentru ca si noi sa fim iertati de El.

Biblia este autoritară si din punct de vedere moral şi suficientă în chestiuni de credinţă şi practică. Este autoritară pentru că solicită un răspuns din partea noastră la pretenţiile ei. Este suficientă prin aceea că omul poate beneficia de tot harul lui Dumnezeu!!!, atunci când principiile lui Dumnezeu se transpun în practica sa.

Si sa va innoiti in duhul mintii voastre..

Romani 12:1-2
1Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfîntă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.

2Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvîrşită.


zvonuri ......

cine le asculta ...

......traieste .



fellowship experienced


















1 Ioan 5:11

Si mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne -a dat viaţa vecinică, şi această viaţă este în Fiul Său. 12 Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n'are pe Fiul lui Dumnezeu, n'are viaţa.
- realitate-

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică