joi, 27 noiembrie 2008

Stăruinţa care cucereşte


"Şi Domnul, Dumnezeul tau, va izgoni incetul cu incetul
aceste neamuri dinaintea ta..."
( Deuteronom 7:22)


Să nu ne aşteptăm să câştigăm biruinţe pentru Domnul ISus dintr-o singura lovitură. Apucaturile si obiceiurile rele dispar greu. Intr-o asemenea inima trebuiesc ani de lucru pentru a alunga unul singur din numeroasele naravuri care murdaresc sufletul omenesc. Dar sa ducem cu putere lupta mai departe, chiar atunci cand nu castigam decat putina izbanda vazuta.
Datoria noastra in lume este sa o castigam pentru Domnul Isus. Niciodata sa nu ne plecam in fata raului, ci sa-l starpim. Niciodata sa nu incercam sa ne obisnuim cu intinaciunea, ci sa luptam impotriva ei necurmat. Necredinta, betia, necuratia, asuprirea, desertaciunea lumeasca, ratacirea, toate trebuiesc alungate.
Numai Dumnezeul nostru poate sa implineasca acest lucru. El lucreaza prin slujitorii sai credinciosi, si binecuvantat sa fie El ca ne-a fagaduit ca este cu noi. "Domnul Dumnezeul tau va izgoni aceste neamuri dinaintea ta". EL va face acestea putin cate putin, ca sa ne invete sa staruim in credinta neclintita, sa veghem necurmat si sa ne ferim de tot ce este din firea pamanteasca.
Sa multumim Domnului pentru fiecare biruinta cat de mica si sa-I cerem alta noua. Sa nu punem sabia in teaca pana cand n-au fost castigate toate tinuturile inimii noastre pentru Domnul Isus.
Curaj deci! Sa-naintam pas cu pas. Multe biruinte mici vor aduce la sfarsit o biruinta deplina.

Tezaurul promisiunilor lui Dumnezeu - C.H.Spurgeon

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică