sâmbătă, 9 februarie 2008

lupta impotriva egoismului









Azi 9 februarie - 2008- Steve , Solvita si micutza Charity au fost la Sibiu, la tineret la Betel.
Mai jos aveti un mesaj de anul trecut, cateva principii sfinte , din viata lui Steve transformata de ISUS. Lectura placuta.

Philippians 2:17
"But even if I am being poured out like a drink offering on the sacrifice and service coming from your faith, I am glad and rejoice with all of you"

Ieri seara de 3 februarie '07 la Betel mi-am revazut prietenul din tabere, pe Steve slujitorul, care ne-a invatat sa ne hranim destinul cu ceea ce am fost creati, sa exploram lumea, sa ne spalam cu apa rece la 7 dimineatza pe fata, sa ne catzaram pe stanci cu funiile sau sa ne angrenam in jocuri de echipa.
Just Be ! barbatii pe care Dumnezeu i-a creat.Ma gandeam zilele astea la un gand:

"Being a male is a matter of birth,
being a man is a matter of choice"

Mereu era langa cort cantand la kitara stand la povesti cu mark..sau tom, dornic sa asculte un adolescent roman care ii poceste un „may God bless you" sau „peace be with you steve" si se balbaia cu doua-trei "beans" de engleza, insa in dragoste asculta si oferea un zambet de reflex
duhovnicesc.
Cu el eram „Maretzi" , nu ne era frica daca era vreun urs pe carare,sau prin TransFagarasan, era Ingerul Nostru Gigantic, l-am indragit toti din prima, a avut efect la prima vedere. Cu el ne jucam-jocurile ce nu am indraznit sa le facem cu tatzii nostri pentru ca erau prea preocupati sa aduca un venit frumos in casa sau erau plecati peste mari si tari dupa ciocolate si nessuri si perechi de blugi.
Nu ii condamnam pentru asta. Insa Dumnezeu a stiut de ce l-a ales pe Steve..sa acopere o lipsa acuta. Si bine ai facut TATA.Mai tranteam seara la cabana o partida de „Uno" si credeam deja ca suntem o familie,reala , unita insa fiecare zi din tabara scursa ne amintea de faptul ca vom pleca acasa dar hraniti cu mierea Leului din Iuda, cu invataturi sanatoase ce aveam sa le pastram in adolescenta si apoi utile si folositoare azi. Sunt cuvintele lui Dumnezeu gravate in inima noastre asemeni unui CARACTER, raman, dainuiesc pururi si spre eternitate.
Si iata minune mare ca steve a venit din nou in Romania insa nu singur ci alaturi de sotia pe care a iubit-o din tineretze, spunea el :„A meritat fiecare zi din cei 34 de ani ai mei!!"

Acum am sa va las gandurile acestui pasionat de viata simpla, ce a ales calea deciziilor intelepte si Voia Lui Dumnezeu in viata lui.

__________________________________________________________
Am inceput cu un vechi imn „ Lord send me anywhere" was written in part by David Livingston.
„O Lord, since Thou hast died To give Thyself for me
No sacrifice could be too great For me to make for Thee
Ref:
Lord, send me anywhere
Only go with me
Lay any burden on me, Only sustain me
Sever any tie
Save the tie that binds me to Thy heart
Lord Jesus my King
I consecrate my life, Lord to Thee
I only have one life
And that will soon be past
I want my life to count for Christ,
What’s done for Him will last.
I follow The, my Lord
And Glory in Thy cross
I gladly leave the world behind
And to count all gain as loss."
______________________________________
Steve
"The purpose in life is to fix problems not to prevent"
Am stiut sa astept pana la varsta de 34 de ani – Don’t rush to get married.Asteptati pana stiti ce vrea Dumnezeu de la voi. It’s ok to wait. We don’t have to hurry up.
Azi daca mergi in librariile crestine dai numa de astfel de carti despre relatii crestine baieti-fete, sau de carti scrise de oameni care insa sunt casatoriti de multi ani si au experienta, de carti de genul : lucruri de facut daca esti casatorit.!
Insa azi eu vreau sa va spun ca secretul casatoriei mele este unul biblic.Deschide-ti la Filipeni 2:17 „Si chiar daca va trebui sa fiu turnat ca o jertfa de bautura peste (sacrificiul) si slujba credintei voastre, eu ma bucur si ma bucur cu voi toti"
Sursa unitatii unei casatorii nu este compromisul.
ci potrivit lui Pavel:
Fil 2:5:
„ Your attitude should be the same as that of Christ Jesus"
Pavel spune aici si Dumnezeu ne indeamna sa avem aceasi minte ca si a lui ISUS , practic sa gandim ca si Dumnezeu. ( 1 corinteni 2:16 - Noi insa avem gandirea lui Hristos)
A vorbit de modelul lui ISUS in lume un om – umil . un slujitor apoi un om al sacrificiului ( si avea dreptate ma gandeam la un verset )
Marcu 10:45: " For even the Son of Man did not come to be served, but to serve, and to give his life as a ransom for many"
Mintea lui ISUS este scaldata si colorata de smerenie si umilinta.
Azi mandria are doua fetze:
1* uita te la mine sunt asa de grozav
2* vai sunt asa de stupid..de prost ..nu va uitati la mine
( falsa modestie)
Insa Isus a avut un true selflessness – o lipsa totala de egoism, umilinta nu inseamna a te pune jos de tot ci a te da la o parte.
Cu alte cuvinte tu nu mai contezi.
Sigur avem valoare, suntem pretiosi pentru Dumnezeu ..avem semnificatia. Insa sa ne intoarcem la vs.17 " sa fiu turnat ca o jertfa de bautura :
- era o jertfa voluntara ( tu alegeai)
- era o jertfa ce nu astepta nimik inapoi

Dumnezeu trebuie inteles asa cum este El nu cum ne este prezentat de altii.

Caci natura umana ea asteapta ceva inapoi.

( mi-am adus aminte de serviciul- contra serviciu si favorurile dintre parteneri ) ele nu au voie sa existe.
Insa in natura lor oamenii investesc, au planuri , investesc timp, bani.Si suntem construiti ca sa asteptam.Sa avem asteptari de la altii.
Keia Mesajului de azi este :

" O relatie de success implica a te goli pe
tine de tot fara ca sa astepti ceva inapoi"
Azi lumea e impanzita de declaratii " ma uit in ochii tai si vad stelele in tine" J))

successful relationships involve pouring ourselves out without expecting anything in return


Luna de miere nu este altceva in lume decat sa vezi doi oameni egoisti care asteapta sa se intalneasca si sa isi satisfaca propriile dorinte. Imi aduc aminte de mine, in ziua nuntii ii promiteam in public urmatoarele:

- O voi pune pe ea deasupra tuturor lucrurilor
- Fatza de tine voi fi fara egoism
- O voi proteja si ghida spiritual
Insa in doua zile totul s-a spulberat. Tot ce am afirmat in public si fata de ea am incalcat. Pentru ca aceea natura egoista din mine nu s-a sacrificat.In aceea zi mi-am dat seama ca nu sunt diferit de alt barbat. Toti intram in casatorie asteptand ceva de la ea. Daca si tu crezi azi ca poti trai cu cineva fara sa te certi odata sau sa arati un sambure de egoism te inseli.
Chiar daca te crezi un godly man sau women! .
CE vei face cand te vei confrunta cu asa ceva ?
Mama mea imi spunea ca : "viata se traieste alegere dupa alegere"
Dumnezeu ma cheama sa ma golesc ca o jertfa de bautura, sa nu astept nimik inapoi, sa fiu complet modelat si sa incep sa-i slujesc ei. Stiu ca nu voi face acest lucru perfect. Dar stiu ca va fi keia unei casnicii binecuvantate si frumoase.
(That’s right steve ..keep preaching) .
ASTEPTARILE vor ucide relatiile toate, si

in mod special asteptarile vor ucide o casnicie
atunci ce este de facut? Poetic ash raspunde .

" UCIDETI VOI ASTEPTARILE!"
Asteptarile sunt o parte din natura umana. A nu avea asteptari nu inseamna a nu fi spiritual ci mort.
Ci – ucizi – in mod voluntar, sa te pui pe tine deoparte. Sunt aici ca sa slujesc celeilalte personae. Cum poti face asta?
Dupa atacurile din 11/9 pompierii si eroii au fost elogiati. DE ce ? pentru ca nu le-a mai pasat de ei insisi – ci de altii.
Cum poti fi constant un sacrificiu?
Nu este o putere a vointei ci este doar puterea Duhului Sfant al lui Dumnezeu in tine.
Aminteste –ti ca esti pe acest pamant sa il glorifici pe Dumnezeu , nu pe tine. That’s it.

( Asta e fratilor )
A iti Glorifica Creatorul si in relatie cand esti pus intr-o neintelegere. Si atunci aminteste-ti ca esti pe pamant ca sa il glorifici pe Dumnezeu. Nu te vei uita la persoana de langa tine , ci la Creatorul ei.
Nu vei mai vedea problema , necazul, falimentul si nu vei gandi ..vai este sfarsitul lumii J)) ci o vei vedea ca pe o oportunitate, o lucrare atat de minunata, atat in tine in caracterul tau cat si in ea.
Aceasta putere iti va da putere sa lasi mult mai mult din tine, ca sa faci bine credintei lor, fara asteptari in schimb.
In incheiere am sa citez unul din presedintii tarii mele…
John F. Kennedy : " Ask not what your country can do for yourself ask what you can do for your country" ( Corolarul este simplu – nu credeti ?) – Ask not what your partner can do for you ask what you can do for HER"- cu puterea Duhului Sfant!
DUmnezeu va fi glorificat prin relatia voastra iar existenta voastra va fi implinita.
_____________________________________________________
Analiza mea proprie
Dumnezeu ne-a vorbit. Si a facut-o nu azi prin steve cel mai mult ci prin ISUS la Golgota ..dovada cea mai vie..si suprema dragoste si golire de atotputernicie.
Nu uita ti ca VICTORIA CERE SACRIFICIU.!
Casatoria nu este si nu o mai percep ca pe o posibilitate de a-mi satifsace necesitatiile romantice si personale, nici chiar cele spirituale daca sunt intr-un mod egoist, ci ca pe un mijloc glorios prin intermediul caruia Dumnezeu cauta sa formeze CARACTERUL.
Doamne vreau sa fiu modelat de Tine si acum si in casatorie.
Al tau fiu
P.S asadar cand iubitzi fiti destepti si dati-va la o parte fiecare;)
Implinirea de Sine vine prin golire de sine.
In His Sacrifice
alex


Cum recunosti un blog al unui pastor fariseu?




















Astfel de bloguri nu sunt personale, si sunt legaliste.
Nu ofera nimic din lumea reala de azi, problemele cu care se confrunta lumea azi.
Aici poti afla cum iti poti incepe "creearea unui blog de fariseu".

How To Make Your Own "Relevant Pastor Blog"



1. Quote dead theologians. And the longer they have been dead the better. Spurgeon is a great place to start, but if you don’t know who he is, about any dead guy will do.

2. Only talk about theology. After all, that’s the only thing that people care about anyway. America doesn’t really listen to music, watch TV or go to the movies. And if they do, they shouldn’t. And modern technology in worship and in the church is leading people away from the truth, so continue to use your modern blog to rail against modern influences in the church.

3. Do not be personal. People don’t care about your wife, your family, your hobbies, etc. These are not important parts of life so they should not make it into your blog. Your blog should only focus on how much you know about the Bible and how spiritual you are. Never talk about anything personal, because people don’t want to know that you have friends or are a real person. A blog is not a place to be personal, it should be reserved only for theological discussion. Try to write in such a way that people don’t think you’re a real person.

4. Take every chance you can to remind people that modern society is headed straight to hell, and that the church is leading them there. Don’t be purpose driven, be doomsday driven. It makes religious people feel better to talk about the sins of everyone else.

5. Closely related to point four, Link to books and blogs and products that illustrate what’s wrong with America, the church, or pastors. Tell us all how the church is watering down everything…from Bible translations to preaching.

6. Rail against Rick Warren every chance you get. If you don’t choose Rick Warren, pick some other famous pastor who has a big church. He must be doing something sneaky. If you can devote your entire site to bashing one particular person, you will pick up a lot of readers. Claim that he’s the anti-Christ. Demon posession will also work. Read what he writes, scour his church website, and listen to what he says, not for spiritual growth, but for anything that can be used against him.

7. Those seeker sensitive guys focusing on grace get it wrong, so to help out society, focus on the wrath of God, the judgement of God, the wages of sin and hell. We need less grace and more judgement. I think people appreciate that. And it makes the religious people feel better and think "At least we’re not that bad." The pharisees will collectively smile.

8. Be sure to make everything thing that all contemporary churches ONLY care about numbers.
In fact, any time a blog posts an attendance number, this is a tell-take sign that all they care about is numbers. Write some specific post about some mega churches to help illustrate your point that big churches must be compromising something to be attracting that many people.

9. Refer to people by their title. Pastor John. Deacon Fred. In the event that an official title is not available, you may substitute brother or sister before the word.

10. Don’t use words like relevant on your blog. Continue to strive for being irrelevant, which is much better. If you use these kind of words on your blog, other pharisees will stop reading it and you won’t get invited to the 7th annual conference on theological hermeneutical exposition based on 3rd century practices.

11. Only use the King James on your blog, because this is the only real version of the Bible anyway. Yes, Jesus spoke latin. Especially avoid the Message, because though it claims to be written by Eugene Peterson, we all know Satan is behind it.

12. Be prepared to delete comments from people that call you pharisees. We know that they just don’t get it anyway. We’re right, and that’s the end of the story.

13. In the spirit of good legalism, be sure to push your spiritual preferences onto everyone else. Find verses to support your position and feel free to use them out of context. Search the scriptures to find verses to back up your views on appropriate dress for church, rock music and drums, and drinking alcohol. If you look hard enough, you’ll find a verse to help you justify your position. And it’s not enough to have a personal conviction about these matters. You need to condemn people that don’t share these beliefs. In the event that you can’t find a good verse, just quote a dead theologian. It’s almost just as good.

14. Seekers have their untucked shirts, but we must wear what Jesus wore. Be sure to wear the proper suit and tie, the cheaper the better. They have nice poly-wool blends at Men’s Wearhouse (isn’t that a clever play on words). Sometimes, you can even find two suits for $149.


by the courtesy of

How To Make Your Own "Relevant Pastor Blog"


Regenerarea spirituala este continua


Paul Washer in Romania !

Prin discernamant spiritual am sa utilizez un citat:

"Hermeneutica este pur si simplu un cuvant "din ala"pe care il folosesc predicatorii cand vor sa para importanti"



Mantuirea nu este o decizie umana. NU poti manipula pe cineva sa fie mantuit. Mantuirea este Lucrarea Supranaturala a lui Dumnezeu cunoscuta prin puterea Cuvantului sfant si a Puterii Evangheliei prin Harul aratat in persoana Fiului sau ISUS CHRISTOS.

Afla ce este hermeneutica din aceasta predica.


Scriptura spune in felul urmator :

2 timotei 4:1-5


4:1 Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui Hristos Isus, care are să judece viii şi morţii, şi pentru arătarea şi Împărăţia Sa:
4:2 propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura.
4:3 Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor.
4:4 Îşi vor întoarce urechea de la adevăr, şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.
4:5 Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist, şi împlineşte-ţi bine slujba.

poti urmari ( vedea si asculta ) acest mesaj din Romania cu Paul Washer AICI video !
Paul Washer in Romania (with Romanian Translation) nr.50 jos

Duhul lui Dumnezeu sa iti prezinte starea reala a vietii .
Sa cunosti realitatea din mediul evanghelic/penticostal/baptist/crestin din Romania.
Care este conceptul Harului?
Care este intelegerea corecta si autentica a crucii lui ISUS?
Cum poti stii ca traiesti prin Prezenta lui Dumnezeu si Cuvantul adevarat al Bibliei?
Cum stii ca esti transformat de PUTEREA EVANGHELIEI LUI CHRISTOS?
Mai iubesti pacatul din lume?
Afla de ce este propovaduirea crucii un "scandal"
Si sa cunosti Esenta Evangheliei.

Dragul meu prieten asculta aceasta predica.
Nu iti va gadila urechile.
Nu te va tolera ..precum ceea ce auzi azi.
Nu iti va spune lucruri care sa iti convina - tie si personalitatii tale super-sensibile, ultra-sensibile si hiper-sensibile.
A IUBI pe cineva nu inseamna a ii spune doar lucrurile care ii plac si sa il tolerezi.


Ai parte de o reintoarcere la
Adevaratele Valori BIblice.
Sa lasam la o parte pacatul personal, spectacolul, show-ul, distractia, relativismul, dorinta dupa senzational din biserici si sa lasam Cuvantul sfant sa transforme oameni prin Puterea lui Dumnezeu.
Apoi responsabilitatea noastra - este sa traim ca si Biruitori spirituali in ISUS, comportamentul nostru sa demonstreze ca suntem urmasi fideli ai lui ISUS CHRISTOS.

Lasa-te innobilat si astazi de Cuvantul lui ISUS si mesajul Evangheliei sale.
Prima data imi spune Domnul ISUS mie ...asta
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelie" - Marcu 1:15

Pocăiţi-vă, dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, .... Întorceţi-vă, întorceţi-vă de la calea voastră cea rea! .

EL sa te binecuvanteze apoi cu o stare dupa Voia Lui Dumnezeu.

Incalzirea globala are de a face si cu tine

Jesus - Rule in my life today






A.W. Tozer
“Isus s-a numărat printre cei mai inadaptaţi oameni ai generaţiei Lui. Nu a avut niciodată pretenţia de a adapta lumea. El a venit să moară pentru lume şi să cheme lumea la Sine, iar adaptarea a trebuit să fie de cealaltă parte…Vom accepta noi credinţa care spune că Biblia trebuie interpretată într-un mod nou, în lumina acestor dezvoltări? Ne vom permite să acceptăm doctrina care spune că proorocii şi ucenicii au greşit în privinţa lui Dumnezeu? Vom permite societăţii să ne spună că Biblia este demodată şi în mare parte irelevantă şi, de aceea, trebuie reevaluată în lumina progreselor moderne? S-a schimbat Dumnezeu? …Sau vom indrăzni să stăm în picioare, să ne opunem şi să fim cunoscuţi prin ţară ca protestanţi adevăraţi? Atunci am fi oameni care refuză să se adapteze, dar care fac lumea să ni se adapteze. Când te adaptezi eşti mort….Dacă eşti adaptat eşti pierdut. Dar dacă îndrăzneşti să stai în picioare, lumea se va adapta conform ţie. Pot să vă asigur de asta. Nu toiţi se vor îndrepta după tine, dar cel puţin unii o vor face.“

Scopul meu este să trezesc pe câţiva din somn. Ştiu că este imposibil să-i trezesc pe toţi, dar sper să trezesc câţiva.” A.W. Tozer.


Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică