marți, 5 august 2008

Aleg ce ramane
















"Cele mai importante doua obiecte din casa nostra sunt oglinda si cantarul. Ne intereseaza cum aratam, suntem preocupati de aspectul nostru exterior, fizic.
Statisticile spun ca 95% din oameni nu sunt multumiti de felul cum arata. Ar mai schimba ei ceva. Si asta poate duce la depresii, la boli, la autoizolare sau chiar la sinucideri. Mare caz s-a facut in presa americana cand, pe 5 august 1962, diva Hollywood-ului, Marilyn Monroe, s-a sinucis. Dar in spatele acestei scene se afla o depresie. Toata lumea o idolatriza, insa ea era nemultumita de sine.
Ne place sa fim imbracati bine, elegant, sa fim prezentabili. Se spune ca haina il face pe om. Dar de multe ori, in spatele unui costum scump si de firma se ascunde o inima ravasita de durere si pacat. In spatele unui frumos costum de general, Naaman avea lepra, era bolnav incurabil.
In spatele exteriorului nostru ne ramane interiorul.
Ceea ce ne scapa noua din vedere este faptul cel mai important, frumusetea interioara. Frumusetea aceea a unui suflet dat lui Dumnezeu.
Cea mai mare comoara din lumea aceasta o purtam in noi, si acesta este chipul Domnului Isus Cristos, frumusetea cristica. Frumusetea sufletului nostru, a unui suflet bun, milos, iubitor, iertator. In fata acestei frumuseti toate miss-urile din lumea asta palesc, pier. Nu e loc de concurenta. Domnul Isus ne da tot ce ne trebuie, ne implineste sufleteste.
Chiar daca am mai schimba ceva la exteriorul nostru sa nu uitam ca avem o frumusete interioara de care sa ne ingrijim. Purtam chipul Domnului Isus in niste vase de lut. Vasele acestea pier, trec...dar va ramane El.
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui. Frumusetea omului sta in bunatate, sta in iubire. Avem cel mai valoros lucru in noi. Suntem creati dupa chipul si asemanarea Lui. Daca lumea ar pune pret pe suflet ar fi mai buna. Dar traim intr-o lume a discriminarilor, a urii, a rautatii. Si asta datorita faptului ca ne uitam la ce izbeste ochiul. Ganditi-va la cei care stau pe paturi de spital, la cei care sunt in ultima clipa de traire. Multi nu ne-am gandi la ei, nici nu i-am baga in seama, dar ei au nevoie de iubire. Multora boala si suferinta le-a schimbat exteriorul, dar le-a ramas interiorul acela al lor. Gasim oameni care au o frumusete interioara, sufleteasca, chiar daca cea fizica a trecut. Ganditi-va la acei oameni si aratati-le iubire!
Problema fundamentala este ca interiorul conteaza cel mai mult. El este cel care trebuie si merita ingrijit.
Un suflet frumos te face frumos si placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. Un suflet gingas, delicat te face un om bun si plin de iubire. Un suflet sensibil te face atent la nevoile celor din jur. Si astfel va exista iubire in lume! Contempland iubirea nu gasim nimic de care sa ne poticnim, nimic de care sa ne lovim.
Sunteti importanti, pretiosi in ochii Domnului. V-a umplut de acea frumusete care izbeste si in exterior. Acea frumusete care ne umple si ne implineste.
Deci...protejati-va frumusetea sufleteasca!"

Sursa :Bogdan Emanuel Radut


Suntem flori efemere.
Dar intr-o zi vom fi inviati
Si nu vom mai muri niciodata
Si trupurile noastre vor fi inviate si transformate.

O happy day .
Zi glorioasa va fi atunci.
Sa luptam pentru credinta primita odata pentru totdeauna sfintilor.
si sa mergem in aceasta viata :
"prin credinta si care duce la credinta"
romani 1:17 :
"deoarece in ea este descoperita o neprihanire pe care o da Dumnezeu , prin credinta si care duce la credinta, dupa cum este scris " Cel neprihanit va trai prin credinta".

Pana atunci asteptam la portul vesnicei scapari .
Pregatiti Asteptam Cerul Etern.
Dumnezeu are o inima frumoasa.
Ceea ce face farmecul unui Dumnezeu - este chiar Bunatatea Lui.
Dumnezeu este dragoste.

"SA TINEM STRANS DE DRAGOSTEA LUI "
Iuda 21.

Eu "Aleg ce ramane"
Aleg ce este permanent, vesnic, stabil, durabil, de durata, etern.
Sa alegem Dragostea Lui curata si adevarata.
Sa alegem Dragostea Lui vesnica si neschimbatoare.
Sa alegem Increderea in El.
Sa alegem respectul si onoarea trairii pentru Domnul.
Sa alegem Adevarul si Cuvantul Sau.
Sa alegem Voia Sa si Planul Lui in viata noastra.
Sa alegem ce ramane.

Alegerea aceasta trebuie facuta constant in viata.
Fiecare sa spuna in orice decizie si alegere..."Aleg ce ramane".
Cand lumea trece , nu mai ramane decat Dumnezeu.
Eu asemeni titlului " Aleg ce ramane"
Tu ce vrei sa alegi?

Sa il alegem pe El.
Cel care ramane Dragoste de-a pururi.
Dumnezeu ramane.
1 Ioan 2:15-17

"Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca cineva iubeste lumea, dragostea Tatalui nu este in El. Caci tot ce este in lume, pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii nu este de la Tatal, ci este din lume. Insa lumea si pofta ei TRECE...dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac".

Am citit undeva ca pe mormantul lui Tozer si lui Moody- stau scrise acest verset "dar cine face Voia lui Dumnezeu ramane in veac" .
Vrei sa alegi ceva care sa ramana? Alege Voia Lui.
Vrei sa alegi ceva durabil ? Alege-L pe Dumnezeu
Si vei ramane in veci impreuna cu El.
Si eu imi doresc realitatea aceasta spirituala personala. Sa traiesc de pe pamant cu Domnul ISUS si apoi sa il intalnesc in Glorii sus in Cerul pregatit pentru cei rascumparati de El.
amin




















Dostoievsky Feodor
Frumusetea nu este numai un lucru cumplit, ea este si un lucru misterios. Acolo Dumnezeu si diavolul se lupta pentru stapanire ( suprematie) , iar campul de batalie il reprezinta inima omului.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică