joi, 24 decembrie 2009

Craciunul nu este Nasterea lui Christos

8 comentarii:

  1. 1. Biserica care nu sarbatoreste craciunul este... sunt... Martorii lui Iehova, si in film folosesc tractate de la martori (chiar daca sunt in chineza, sunt usor de recunoscut). Imi pare rau, dar dupa ce am avut multe discutii "teologice" cu martori, pot spune ca ei nu sunt crestini, ci o religie pagina care folosesc terminologie crestina. 2. Are dreptate ca biserica a transformat sarbatoarea "zeului soare" in sarbatoarea "nasterii Domnului". 3. Anual are 365 zile, si in fiecare zi este cite o sarbatoare pagana undeva in lume. Inseamna ca nu pot sa sarbatoresc nimic crestin pentru ca ar coincide cu una pagana? 4. Eu nu il sarbatoresc pe zeul soare, ci pe Isus in 24-25 Decembrie. 5. Din pacate multi dintre cei care isi spun crestini, il sarbatoresc pe Mos Craciun, sau pe ei insisi, nu pe Isus. 6. Ar trebuii sa il sarbatorim pe Isus in fiecare zi din an, nu doar de craciun, duminica sau de paste. 7. Chiar daca in 25 era sarbatorit zeul soare, de ~1700 de ani este sarbatorit Isus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineînţeles că pare un pic şocant să vezi că o sărbătoare păgână este redenumită şi transformată în una creştină.Dar poate e bine să privim şi dintr-un alt unghi.Dacă sărbătoarea dedicată zeului respectiv ţinea o săptămână,eu cred că e posibil ca nişte creştini să fi căutat ca prin înlocuirea denumirei ei să facă pe oameni să privească spre Dumnezeu.Nu spun sub nici o formă că există scuze pentru aşa o modificare,însă chiar dacă Naşterea Domnului ar fi sărbătorită în martie sau în orice altă lună a anului,inima mea ar avea aceleaşi motive de laudă.

    Sper să nu greşesc,însă poate că e momentul să nu ne mai legăm de aspecte gen : o fi fost în martie ziua Mântuitorului sau nu o fi fost ,să sărbătorim pe 25 decembrie sau să nu sărbătorim ,şi să arătăm prin viaţa noastră de fiecare zi că îl onorăm pe El.

    ps.Sărbători fericite în cinstea Domnului Isus!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru Dani, http://harulzalau.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1267:vin-nou-in-burdufuri-noi&catid=113:carti-crestine&Itemid=175#vin_nou_cap_24_titl

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandru, parerea ta coincide cu a celui din filmulet? Crezi ca e gresit sa sarbatorim nasterea lui Iisus (si) in 25 decembrie in sarbatoarea Craciunului?

    RăspundețiȘtergere
  5. Vis Alb, apostolii si ucenicii autentici nu au celebrat niciodata Nasterea lui Isus Christos. Jertfa lui Christos, da sens nasterii sale. Il intelegem pe Isus in masura in care ii intelegem crucea Lui, nu ieslea Sa.
    El ne-a adus sarbatoarea zilnica, ca mod de viata. A adus o bucurie si o speranta eterna vietilor noastre. Nu suntem limitati doar la cateva zile sa ne bucuram de Numele Lui, promisiunile Lui si Prezenta Sa. Ele sunt cu noi intotdeauna. Chiar vreau sa cred asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, dar in aceste cateva zile ne amintim mai puternic de El, noi si toti ceilalti care nu se gandesc la El prea des, il vestim celorlalti, ne luam o pauza dela rutina zilnica care ne fura, in special pe cei ce lucreaza ii fura, si ne dedicam timpul acela Lui. Sa ne gandim la EL in fiecare secunda e mai mult un ideal decat un adevar care are loc in toti crestinii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Biserica in care mergi tu propovaduieste acest lucru?

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică