sâmbătă, 11 aprilie 2009

Viziunea lui Andrei


"Viziunea mea şi speranţa mea pentru poporul nostru este ca Dumnezeu să ridice oameni ai Lui cărora să nu le pese de ce vor zice cei din jurul lor despre ei, oameni care să fie dezinteresaţi de reputaţia şi faima lor, oameni care să lupte şi să dorească cu tot ce sunt ei ca Dumnezeu să-şi ridice slava din mijlocul lucrării lor.

Cred că Dumnezeu ridică deja aceşti oameni care sunt gata să plătească ORICE preţ doar pentru ca voia lui Dumnezeu să se facă ca în cer şi pe pământ, adică desăvârşit.

Şi de-ar fi ca lumea să-i ocărască, să-i urască, să-i respingă, şi lumea va face asta, lor să nu le pese ci să se uite la Hristos care va însemna totul pentru ei şi nimic din ceea ce există să nu fie real pentru aceşti oameni decât Hristos, iar nimic din ceea ce contează pentru ei să nu fie despărţit de Hristos."

Subscriu si eu acestor ganduri Andrei, pentru ca oricare alt sfant din Biblie a reactionat la fel.

Mai multe articole despre Dragoste, Har, Credinta, pocainta, pacat, Sfanta Scriptura,Regenerare spirituala, dragoste de Dumnezeu si de oameni cititi... Trezire spirituala

Eveniment- Alege Viata - Sibiu



Miercuri, 15 aprilie, la Facultatea de Litere din Sibiu, etaj 1, sala 34 va avea loc derularea filmului “Magdalena”.


Acest eveniment ce se afla sub egida “Alege Viata” a avut loc deja in celelalte campusuri universitare: Brasov, Timisoara.

Fie ca Dumnezeu sa le atinga inimile inca de cand vor primi invitatiile si credem ca slava Lui si prezenta Lui vor fi manifestate in timpul pe care il vom petrece impreuna cu studentii si El sa-Si faca indeplinita lucrarea, culegandu-Si mai apoi toata Gloria.

Sursa : Sibiulevanghelic.ro

“Caci a Lui este puterea, maretia si slava, in veci”.

Amin.

Calea Lui...nu calea mea - Martin Lloyd-Jones-

Redau 3 ganduri ce m-au cercetat din cap. 6 " O licărire de speranţă":
" De nu ne-ar fi lasat Domnul ostirilor o mica ramasita, am fi ajuns ca Sodoma , si ne-am fi asemanat cu Gomora". Isaia 1:9
1. Oamenii Il scot pe Dumnezeu vinovat pentru starea actuala a lumii, insa Pacatul merita pedeapsa distrugerii totale.
2. Oamenii sunt complet incapabili de a face ceva pentru mantuirea lor.
3. Oamenii nici macar nu pot starni in ei insisi dorinta dupa Dumnezeu. (Martin Lloyd-Jones).


A predicat pentru ultima oara în 1980 la Barcombe Baptist Chapel. A încetat din viaţă la 1 Martie 1981.
Martyn Lloyd Jones a fost considerat unul din ultimii predicatori metodisti,viaţa sa fiind marcată de o profundă aplecare spre profunzime în două domenii: profunzimea doctrinei biblice şi profunzimea unei experienţe spirituale vitale. A apărut doar o singură dată la televizor. Într-un interviu, a fost întrebat de ce nu este de acord să predice live la televiziune, la care a raspuns:” Ce aş face dacă Duhul Sfânt ar veni peste mine şi m-ar stăpâni?”

J.I.Packer : Predicile sale veneau „cu forţa unui soc electric, făcând cel puţin unul dintre ascultatori să aibă un sentiment mai profund al prezenţei lui Dumnezeu, aşa cum n-a mai făcut nici un alt om pe care-l cunoscuse până atunci”.

John Piper : „ Mereu şi mereu el lupta pe două fronturi: pe de o parte împotriva intelectualismului mort, formal, instituţionalizat, iar pe de altă parte, împotriva sentimentalismului superficial, orientat spre distracţie, concentrat asupra omului. El a văzut situaţia disperată a lumii fără Cristos şi fără speranţă, precum şi o Biserica fără puterea de a o schimba.
O aripă a Bisericii făcea din ţânţarul nostru intelectual – armăsar,iar o alta înghiţea cămila compromisului evanghelic sau a învăţăturii carismatice neglijente.
Pentru Lloyd Jones singura speranţă era trezirea istorică, care-L avea pe Dumnezeu în centru.”

"Calea lui Dumnezeu, nu a noastră", de Martin Lloyd-Jones

Sursa Editura: Perla suferintei

Promisiuni care trec testul


“Cuvântul Tau este foarte curat si slujitorul Tau îl iubeste” (Psalmul 119. 140).
Ce mângâiere si siguranta ne ofera David din propria sa experienta! Promisiunile lui Dumnezeu au fost in intregime testate (traducerea literala din limba engleza a versetului). Ele nu sunt doar teorii, si nici doar teologie abstracta. În toate circumstantele diferite ale vietii, ele trec testul.
La aceasta marturie a lui David propria mea inima raspunde cu Amin! Pentru mai mult de patruzeci de am eu am trait promisiunile lui Dumnezeu. Eu le-am verificat în multe circumstante diferite: în razboi, în foamete, în boala, în singuratate, în doliu, în neîntelegeri. Atunci când am stat în spital timp de un an din cauza unei boli pe care medicii nu reuseau sa o vindece, m-am îndreptat spre promisiunile lui Dumnezeu si am primit o vindecare completa si durabila. Atunci când prima mea sotie a fost chemata acasa la Domnul, dupa ce am petrecut împreuna treizeci de ani, promisiunile lui Dumnezeu de mângâiere mi-au împlinit nevoia sa cum nici o mângâiere omeneasca nu ar fi putut sa o faca. De aceea, ca si David, vreau sa va recomand promisiunile lui Dumnezeu.
Exista o promisiune pentru fiecare nevoie ce poate aparea în viata - si fiecare dintre ele face fata testului.
Poate ati fost deziluzionat, ranit sau dezamagit, deoarece o persoana - sau mai multe - v-au facut promisiuni si apoi nu le-au onorat; Dumnezeu nu este asa. El îsi onoreaza toate promisiunile. Nu fiti descurajat daca oamenii v-au dezamagit. Nu va lasati prada amaraciunii si nu deveniti cinic, deoarece acest lucru va va face numai rau. Doar îndreptati-va ochii catre Dumnezeu. Concentrati-va la credinciosia Lui. Puneti-va încrederea în promisiunile Lui. Ele au fost testate în întregime.

Raspunsul credintei
Doamne, arata-mi cum sa-mi însusesc promisiunile din Cuvântul Tau care vor întâmpina fiecare nevoie din viata mea.

Sa nu uiti...niciodata



Faptul ca traiesti nu a fost ideea ta
Si ca respiri nu a fost hotararea ta,
Faptul ca traiesti a fost ideea altcuiva,
Si ca respiri,darul Lui pentru tine.
Nu uita niciodata-
Nimeni nu gandeste ca tine,
Nu simte,nu se manifesta ca tine,
Nu zambeste asa cum o faci tu.
Nu uita niciodata-
Nimeni nu vede cerul asa cum il vezi tu
Si nimeni nu stie tot ce stii tu.
Nu uita niciodata-
Fata ta nu o are nimeni pe acest pamant
Si ochii acestia ii ai doar tu
Nu uita niciodata-
Esti bogat,dar bogatia ta nu sunt banii tai
Ci viata ta
Nimeni nu traieste asa ca tine,
Tu esti dorit,
Nu un rod al intamplarii,o teama a naturii
Fie ca iti canta viata in diezi sau bemoli,
Tu esti in gandul Lui,si inca unul genial-
Tu esti tu,esti UNIC

Nu trebuie sa fi un geniu ca sa fi special.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică