luni, 2 iunie 2008

Umilinta- Adevarata Maretie- C.J.MahaneyM-a binecuvantat Dumnezeu asa de mult in timp ce citeam aceasta carte a lui Mahaney “Humility, True Greatness”.

Un lucru care mi-a placut in mod deosebit este ca da niste strategii practice de a slabi puterea mandriei si de a cultiva smerenia. Printre multele lui sfaturi am gasit unul care mi-a sarit in ochi. “Meditati asupra maretiei crucii.”

Mahaney spune


“Pentru a omori mandria in mod serios si intentionat… trebuie ca in fiecare zi
sa privesti la crucea minunata pe care a murit Printul Slavei.”


Apoi citeaza cativa mari sfinti atat din trecut cat si din prezent.
Jown Owen a spus:


“Umple-ti sentimentele de crucea lui Hristos… astfel nu va mai fi loc pentru pacat.”


Martin Lloyd Jones a spus: “Cand vad ca sunt un pacatos… ca nimic in afara de Fiul lui Dumnezeu pe cruce ma poate mantui, sunt smerit pana-n tarana… Numai “Crucea” ne poate da acest duh al smereniei”
John Stott a spus: “Cu totii avem pareri semete despre noi insine, mai ales in neprihanirea de sine, asta pana sa mergem la locul numit Calvar. Acolo, la piciorul crucii, ne reducem la adevarata noastra masura.”
Carl Henry a spus: “”Cum poate fi cineva arogant cand sta langa cruce?”
Fie sa venim la cruce zilnic, astfel sa vedem frumusetea dragostei Lui si harului Sau si sa fim topiti. Toata aroganta, mandria si gandurile nemiloase o sa piara in timp ce vedem Mielul fara pata junghiat pentru pacatele noastre.
Va las ceva ultime citate:
“Smerenia este o evaluare onesta asupra noastra, in lumina sfinteniei lui Dumnezeu si a pacatoseniei noastre.”
C. J. Mahaney
“Dumnezeu nu poate indura sa vada slava Lui fiind insusita de faptura nici macar in cea mai mica masura, atat de intolerabila este acesta aroganta sacrilega a celor care prin a se lauda pe sine ascund slava Sa atat cat le sta in putinta.”
Jean Calvin

“Tu si cu mine, nu uram nimic in masura in care Dumnezeu uraste mandria. Ura sa fata de mandrie este pura si ura Sa este sfanta.”
C. J. Mahaney


Stott spune: “Putem sta inaintea crucii doar cu capul plecat si duhul frant.”
Ai fost smerit de cruce astazi?

J. C. Hahne

Eu, barbatulCitatul lui Teddy Roosevelt…..

“Nu criticul conteaza, nu cel care iti arata cum poate sa se impiedice un barbat puternic, sau care sunt locurile unde faptuitorul ar fi putut sa lucreze mai bine.Meritul apartine omului care coboara in arena, a carui fata este plina de praf, de transpiratie si sange, care se lupta cu curaj..care cunoaste marile entuziasme, marile daruiri, cel care se consuma pe sine pentru o cauza demna, care cunoaste cel mai bine biruinta finala si care in cazul cel mai rau, daca nu reuseste, cel putin esueaza pentru ca si-a asumat riscuri mari, astfel incat locul lui nu va fi niciodata alaturi de sufletele reci si sperioase care n-au cunoscut vreodata victoria sau infrangerea”.

Este calauza ta spirituala demna de incredere?
Stii ce a pus Dumnezeu in inima ta si care au fost intentiile lui Dumnezeu pentru ca ea sa bata ? Stii care este perspectiva lui Dumnezeu cu privire la maturitatea ta?
Cat de radical te-ai schimba daca ai lua decizia sa iei Cuvintele lui ISUS in mod serios si real in viata ta?

Eu, barbatul este intr-adevar o carte cu mesaj transformator, influenteaza pozitiv pentru ca analizeaza barbatul din perspectiva Cuvantului lui Dumnezeu. Lucrul acesta sa fie oare un exclusivism al autorului…dorind sa se adreseze doar masculinitatii? Nicidecum…in carte se pot regasi aventura, pasiunea si libertatea fiecarui om, ce se afla in dorintele si nazuintele fiecarui, barbat sau femeie.

De altfel veti fi surprinsi placuti sa vedeti cum in librariile din tara cei care cumpara cartea indeosebi sunt de fapt “ele” femeile .

Cartea este una despre viteji, eroi, printese si printi, intr-o sintagma batalia ce se duce in inima fiecarui om.

Pentru pasionatii filmelor istorice li se ofera o caracterizare deosebita a celor doua personaje din Braveheart si Gladiatorul, se recurg la aceste filme nu pentru caracterul lor comercial ci pentru a arata valoarea lucrurilor simple. Ce are cu adevarat impact si o influenta pozitiva in societate? Un barbat adevarat, un om simplu dar pus la dispozitia lui Dumnezeu, un om care vorbeste cu El , umbla cu El , discuta liber il impresioneaza doar pe Dumnezeu .Poti fi chiar tu unul dintr ei…cartea are un scop nobil te va determina sa iti incepi propria ta expeditie..propriul tau jurnal de experiente..de lupte …si asa cum cartea este presarata de citate celebre nu vei putea ramane indiferent si ignorant ci te vei apuca de drum .

Domnul Isus Hristos a fost singurul barbat adevarat,( restul suntem toti niste baietei) - Scriptura spune ca El “a iubit pana la capat”, nu i-a fost rusine de identitatea pe care o avea si in pofida faptului ca lumea il considera un nebun -EL a ramas neschimbator fata de Voia Tatalui din ceruri.
Isus Hristots a fost un barbat adevarat iar un barbat adevarat nu este un « nice guy” termen folosit de J.E. pentru a sublinia caracteristiciile « baietilor de treaba » Calitatea individuala de A FI CRESTIN insumeaza mult mai mult decat a fi doar un barbat de treaba “ care nu fumeaza, nu bea si nu deranjeaza pe nimeni”este un tip Inofensiv, pasnic, domestic care nu declanseaza si nu demonstreaza Harul lui Dumnezeu in viata lui.
Motivatia lui corecta este sa privim spre exemplul suprem al dragostei, spre Cel care a avut cel mai mare impact prin jertfa SA de la Golgota si a avut o influenta pozitiva in viata ologilor, vamesilor, orbilor, ucenicilor si intreii omeniri.

Pentru ce pledeaza autorul? Pentru recuperarea sufletului masculin din lupta cu mentalitatea stricata contemporana si prinsa intr-o societate a simturilor si foarte slabita din puunct de vedere spiritual.

“EU, barbatul” o carte care” trebuie “ spus la imperativ citita de catre”el”si “ea” pentru ca nu este o carte care ofera pasii spre succes marital, financiar, sau succces in dobandirea unor avantaje sau favoruri lumesti,cum sa ai faima, reputatie, popularitate sau renume, ci este un tezaur de reconstructie divina a inimii umane frante si zdrobite de eul fals. Solutia este ca doar la Dumnezeu gasim adevarata vindecare a inimii..pentru ca El a creat-o in structura fiintei noastre.

Dupa caderea in pacat, omul nu a mai recunoscut care sunt intentiile lui Dumnezeu cu privire la scopul si dorinta Sa pentru care L-a creat si il iubeste neconditionat..

Daca iti doresti o viata primejdioasa si sa renunti la automultumirea ta, si la tendinta multora de autosfintire prin propriile puteri si fapte, daca inca il mai descoperi pe Bunul Parinte din zona ta de confort, daca preferi sa vezi lumea spirituala de pe fotoliul tau caldut, prin prisma experientelor televizate ale altora – atunci nu poti spune ca il cunosti si ca il iubesti pe Dumnezeu, ca traiesti aventura vietii tale cu Dumnezeu.
El ne cere sa il vedem in aventura si la lupta in schimbarea nostra launtrica,in ruga, in minunile cotidiene, in frumusetea simplitatii, in culoarea cerului senin, in relatiile cu ceilalti oameni, in partasia cu Biserica Sa.
Un capitol deosebit de real crestinism il ofera primul capitol” Inima ca o prada” . Iar inima lor neimblanzita ii face sa simta o dorinta innascuta de a explora lumea.

Cuvintele lui Eldredge sunt tributare principiilor biblice . Dumnezeu are atatea frumuseti de dezvaluit, insa eu iti las doar o provocare, iar ceea ce iti doresc eu este sa le cauti personal, sa fi vulnerabil si sa recunosti ca fara Dumnezeu nu traiesti la intensitate, nu vei fi implinit niciodata cu toate succesele tale si biruintele tale, cand de fapt El face singur toate aceste lucruri in viata ta. Alege sa te aventurezi in viata crestina nu dupa ce spun ceilalti, dupa ce ti-au povestit altii ci sa te duci tu direct la tinta, la sursa ta personala de putere.

Asa cum un surfer asteapta chemarea marii si sa prinda cel mai bun val, isi focalizeaza toata energia pentru a savura curentii marini, la fel tu daca te vei simti un barbat adevarat vei dori sa cazi in “valul” lui Dumnezeu. Auzi tu chemarea lui Dumnzezeu de a-ti remodela inima . Dumnezeu este viu, El inca lucreaza,inca are oameni.Tot ce iti trebuie este decizia.

Daca iti mai aduci aminte cum a fost cand ai traversat prima data strada, sau cand ai urcat ultima data pe un munte, vei observa ca acestea sunt doar elemente auxiliare, cred ca adevarata barbatie este sa cobori in tine insuti si sa ingenunchezi in sufletul tau, sa iti traiesti aventura vietii tale cu Dumnezeu, sa il lasi pe El sa iti redefineasca masculinitatea, “inima” sa iti slefuiasca atitudinile si sa iti ofere un caracter demn ca al Fiului Sau..

Eu, barbatul te va ajuta sa te ocupi de repararea nu musamalizarea propriilor fisuri ale caracterului. Daca nu o vei face inima ta se va inrautatii,ceea ce va duce la distrugerea temeliei morale a caracterului unui barbat adevarat.

Ai aflat intentia lui Dumnezeu pentru un barbat si traiesti conform vocatiei la care ai fost chemat?

Nu te desparti de inima ta ci activeaz-o prin puterea Duhului Sfant din starea de inertie si plafonare in care se afla si astfel vei fi un om care vede mai departe decat altii , mai mult decat altii si inainte ca sa vada altii.
Ultima fila a cartii provoaca pe orice cititor sa isi completeze propriul capitol de traire cu Dumnezeu, la fel cum viata ta este asemanata cu o carte deschisa, de cand te nasti se deschide prima fila pana cand vei pleca din lumea aceasta si se va incheia ultima fila a cartii tale de pe pamant
T.I. Alexandru
In His Service
Un fiu de Imparat
Tarie si Onoare Lui

John Piper - Don’t Waste Your Pulpit
Amos 8:11

" Iata, vin zile, zice Domnul Dumnezeu, cand voi trimite foamete in tara, nu foamete de paine, nici sete de apa, ci foame si sete dupa Auzirea Cuvintelor lui Dumnezeu.

Pastorul John Piper provoaca pastorii- sa predice Cuvantul lui Dumnezeu, nu niste mesaje intelectuale psihologice, nu din domenii, topicuri, la moda... pop culturale.

Sorin Raica - El e totin cadrul concertului Once Upon a Cross,
sustinut de Te Deum Adoramus Philarmonia - Sibiu, 2008

Cine are pe Christos are TOTUL.
Minunat cantec si mesaj si traire.
EL e Tot.
Din El - prin El si pentru El sunt toate lucrurile.
A lui este oricum Slava in Veci.

El e tot
amin...:)

The Resume of Jesus Christ


The Resume of Jesus Christ
Address:Ephesians 1:20
Phone: Romans 10:13
Website: The Bible. Keywords: Christ, Lord, Savior and Jesus


Hello. My name is Jesus - the Christ. Many call me Lord. I've sent you my resume
because I am seeking the top management position in your heart. Please consider my accomplishments as set forth in my resume.

Qualifications:
· I founded the earth and established the heavens. (see John 1:3 - Colosssians 1:16 - Hebrew 1:2)· I formed man from the dust of the ground. (see Genesis 2:7)
· I breathed into man the breath of life. (see Genesis 2:7)
· I redeemed man from the curse of the law. (see Galatians 3:13)
· I have the authority over everything. (see Matthew 11:27)

Occupational Background:
· I've only had one employer (See John: 10:30)
· I've never been tardy, absent, disobedient, slothful or disrespectful (See Hebrews 4:15)
· My employer has nothing but rave reviews for me.(See Matthew 3:16-17 - 1 Peter 2:22)

Skills Work Experiences:
· Some of my skills and work experiences include: empowering the poor to be poor no more, healing the brokenhearted, setting the captives free, healing the sick, restoring sight to the blind and setting at liberty them that are bruised. (see Luke 4:18)
· I am a wonderful counselor. (see Isaiah 9:6)
· I have the authority, the ability and power to cleanse you of your sins. (see 1 John 1:7-9)

Educational Background:
· I encompass the entire breadth and length of knowledge, wisdom and understanding. (see Proverbs 2:6)
· In me are hid all of the treasures of wisdom and knowledge. (see Colossians 2:3)
· My Word is so powerful; it has been described as being a lamp unto your feet and a lamp unto your path. (see Psalms 119:105)
· I can even tell you all of the secrets of your heart. (see Psalms 44:21).

Major Accomplishments:
· I was an active participant in the greatest Summit Meeting of all times. (see Genesis 1:26)
· I laid down my life so that you may live. (see II Corinthians 5:15)
· I defeated the archenemy of God and mankind and made a show of them openly. (see Colossians 2:15)
· I've miraculously fed the poor, healed the sick and raised the dead! (see Matthew, Mark, Luke. John)
· There are many other major accomplishments, too many to mention here. You can read about them in my best selling, of all time, biography the BIBLE.

References:
· Believers and followers worldwide will testify to my divine healing, salvation, deliverance, miracles, restoration and supernatural guidance.

An Added Note:
Now that you have read my resume, I'm confident that I'm the only candidate uniquely qualified to fill this vital position in your heart. In summation, I will properly direct your paths (see Proverbs 3:5-6), and lead you into everlasting life (see John 6:47).

When can I start? Time is of the essence (see Hebrews 3:15).


Ce fain.
Domnul Isus doreste pozitia de top a inimii. EL cere inima intreaga si nu se multumeste cu ceva mai prejos de atat.
Cine are pe Christos in inima lui, are totul.

pe curand.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică