marți, 18 noiembrie 2008

dragostea- joshua harris



Dragostea romantica ne afecteaza profund, dar ea nu e decat o parte din dragostea adevarata. Noi ne jucam in cutia cu nisip - Dumnezeu vrea sa ajungem pe plaja. ( Joshua Harris)

bani de viitor ?

Pe grupul de rugaciune Strajerii am primit aceasta scrisoare.

"pace...
va scriu pt a va cere sprijinul in rugaciune.
azi noapte 4 tineri din biserica mea din Buzau au avut accident grav de masina pe DN!, mergeau spre Anglia sa munceasca cativa ani pt a-si strange bani de casa.3 au murit pe loc, iar al 4 lea, Cristi este internat in Sibiu in coma de gradul 4....medicii nu ii dau sanse de viata.Erau 2 cupluri...2 dintre cei morti au avut nunta luna aceasta,pe 2 noiembrie.

suntem in stare de soc..de aceea va cer sprijin...pentru Cristi ca Domnul sa-l aduca la viata si sa IL faca o marturie vie a harului Sau...
Domnul sa intareasca familia...cu ocazia aceasta maine vor veni in tara multi tineri de-ai nostrii plecati tot pt a-si strange bani de viitor... Domnul sa ne vorbeasca clar tuturor de ce a ingaduit aceasta...jertfa. .. sa nu pierdem nimic din ce vrea El sa ne comunice.
Domnul mi-a vorbit in urma cu un an ca va curati biserica din Buzau prin foc... PLANUL Domnului sa se implineasca. ..si satana sa nu aiba castig in aceste incercari...
va rog...sustineti- ne..."



O clipa de neatentie la volan a provocat o tragedie luni seara pe DN1, in judetul Sibiu! Trei tineri au pierit intr-un accident cumplit, dupa ce masina in care se aflau s-a lovit de doua TIR-uri si un autoturism in apropiere de Miercurea Sibiului.Unul dintre tineri a murit pe loc, alti doi, la cateva minute dupa accident. Soferul masinii, fratele unuia dintre pasagerii ucisi, a fost grav ranit, iar medicii sunt sceptici in privinta sanselor lui de supravietuire.

Niciuna dintre victime nu avea mai mult de 27de ani. Cei patru tineri, erau de loc din Buzau si Suceava.


Cum sa biruiesti frica



Un lucru pe care il apreciez in mod special la Biblie este sinceritatea. Ea priveste realitatea in fatza si descrie viata asa cum este, tinand cont de slabiciunea omeneasca. David nu face afirmatii false despre sine insusi. El nu spune : " Nu ma voi teme niciodata" . Ci mai degraba recunoaste : " S-ar putea sa apara situatii in care ma voi teme. Dar cand vor veni aceste vremuri, eu voi sti ce sa fac. Eu ma voi increde in Dumnezeu si voi lauda Cuvantul Sau- cuvantul Sau sigur, care nu esueaza niciodata. Prin incredere si lauda imi voi birui frica"
In viata de credinta exista adesea un conflict intre aceste doua domenii ale fiintei noastre: duhul si emotiile. In emotiile noastre, noi trecem prin toate reactiile de frica si poate chiar de panica. Ne luptam in van impotriva lor. Ne paralizeaza. Dar exista un alt domeniu al fiintei noastre, duhul, care nu se va supune panicii, care nu va accepta dictatura emotiilor. Duhul dinauntrul nostru spune: " Eu nu voi accepta verdictul emotiilor asupra acestei situatii. Eu ma voi intoarce catre Dumnezeu. Imi voi aduce aminte ce spune Cuvantul Sau. Voi gasi promisiunea lui Dumnezeu care vine in intampinarea nevoii mele. Este posibil ca in emotiile mele sa simt frica, dar in fiinta mea interioara eu ma incred, si acest lucru imi aduce o siguranta si o incredere, care sunt mult mai adanci decat emotiile mele."
Intr-o astfel de situatie, personalitatea noastra poate fi comparata cu un rau intr-o zi furtunoasa. Emotiile noastre sunt ca valurile la suprafata- tulburate si furioase. Dar in adancul fiintei noastre launtrice, viata duhului nostru curge mai departe cu o pace netulburata.
Raspunsul credintei
Doamne, eu Iti multumesc pentru pacea din adancul meu, care nu este afectata de vanturile de la suprafata vietii
Derek Prince - Meditand la Psalmi

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică