luni, 7 martie 2016

Fericirile moderne - (sau binecuvântari mult dorite) contemporane


Am tradus cateva ganduri din "Running with the horses" pe care doresc sa vi le ofer si voua, iar altele le-am compus.
Lumea seculara este impânzită de o astfel de gandire si astfel de scopuri care sunt centrate pe sinele urat mirositor.

Fericirile de mai jos sunt o parodie in fata modului de viata risipitor si hedonist.Lacomia competitiva, abuzul oamenilor,infatuarea liderilor,sacrificarea de buna voie a integritatii pe altarul profitului/ interesului personal si al statutului social, inselarea culturala sau glorificarea de sine.

Toate aceste fericiri reprezinta o alternativa diabolica fata de Imparatia lui Hristos.
Va fi insa constructiv si eficient pentru noi sa ne facem o autoanaliza si sa recunoastem aceste tendinte si inclinatii atunci cand vin asupra noastra.

Fericirile moderne contemporane nu au menirea sa ia locul predicii de pe munte, sau sa submineze fericirile lui Hristos. Doar acelea au putere de schimbare a omului. Insa vreau sa semnalam pericolul care ne pandeste zi de zi in haina postmodernismului, pragmatismului si hedonismului religios.

In mod clar cei care aplica aceste "fericiri si binecuvantari" au ca rezultat vieti nefericite si nicidecum binecuvantate de Dumnezeu.

Sa privim acum un pic la...

Compromisul secular si religios - de William Mitchel

"Ferice de bogătani, căci ei nu vor fi in lipsuri. Ei isi vor permite sa-si rasfete toate mofturile şi pretenţile. Sunt foarte risipitori dar nu dau atentie pe asta.Ei vor fi de invidiat caci arata tuturor că au "clasă". 

"Ferice de cei confortabili, care pot astfel sa isi aranjeze viata pentru placerea si bunastarea continuă."

"Ferice de cei care se izoleaza de tristetea altora, pentru ca suferinta altora nu trebuie sa le distruga pacea personală. Binecuvantati sunt cei pentru care doliul reprezinta problema altcuiva."

"Fericiti cei faimosi si admirati, pentru că ei vor fi sarbatoriti si invidiati. Binecuvantati sunt cei cu acreditari, diplome si inconjurati cu hartii impresionante."

"Fericiti sunt cei care stiu sa lupte pentru o imagine buna, care stiu sa valorifice orice aparenta. Binecuvantati sunt cei care au acest dar si se mandresc cu el."

"Ferice de cei cu o constiinta degajată, detaşată. Binecuvantati sunt cei carora nu le pasa de ceea ce e gresit in lume. Binecuvantati sunt cei care stiu sa profite de orice oportunitate care bate la usa, si care se pot folosi de nenorocirea  si accidentele altora. Binecuvantati sunt cei care pot trada si denatura adevarul la nevoie, pentru ca ei se vor incununa cu succes."

"Ferice de semănătorii discordiei, care vor dezbina si cucerii pe altii, pentru ca ei vor aţâţa competitorii (rivalii) unul impotriva altuia cu scopul ruinării lor. Binecuvantati sunt cei care pot exploata mizeriile altora."

Ferice de cei care stiu mereu sa iasa la suprafata, care pot sa scape din orice faradelege. Binecuvantati cei inteligenti cu Scriptura, ce stiu sa justifice cu orice verset biblic magariile lor si trairea in pacat. 

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică