marți, 8 septembrie 2009

Isus Hristos "crucificat" de "unii" apologeti,pastori-predicatori si teologi


Voi incepe sa comunic cu voi intr-un mod mai personal, original si direct.
Duhul lui in mine ma face sa ma exprim liber, fara menajamente....fara a fi "temperat" de cei din jurul meu si a fi inchis intr-o cutiuta a conformismului din dorinta de a nu brusca,deranja mizeria.
Dumnezeu a inceput acum 9 ani reforma in viata mea, cand Isus s-a atins si de sufletul meu legat de pacat.De atunci am inteles ca schimbarea in bine incepe cu mine, revolutia iubirii si a rabdarii isi are locul mai intai in inima mea. Aceasta este acum o lupta continua si va dura pana la sfarsitul vietii mele.
Ma rog si ma lupt sa duc "lupta cea buna".
Sunt liber sa gust Adevaratul Har si libertatea in Christos de aceea sunt chemat de El sa fiu predat total intereselor si Voii Sale.
Cu tot ce sunt, inima,ochi, minte,gandire,suflet,vocabular,maini,actiuni,gesturi,atitudini,fapte,limbaj,zambet.
Stiu ca nu voi gresi
Stiu ca Duhul Sfant ma va ajuta si sustine sa il proclam si sa-L arat pe El.
Stiu ca nu pot spune prostii sau lucruri banale atunci cand Christos traieste in mine.
Stiu ca El ma ia in seama si nu isi intoarce spatele de la mine atunci cand nu inteleg ceva.

Rar mai intalnesc oameni precum Steinhardt sau Wurmbrand. Fiinte umane distincte, alese si formate de Dumnezeu pentru eliberare, vindecare, incurajare. Oameni creati pentru Sine. Oameni creati de El, cu amprenta Lui, Pecetea Lui, Caracterul Lui asezat in inima si mintea lor. Oameni pasionati sa traiasca zilnic pentru Gloria Lui si constienti in fiecare clipa de Prezenta Creatorului si Mantuitorului drag.
Oameni simpli ce indruma catre Lumina-Fiul lui Dumnezeu, oameni ordinari, comuni ce atrag spre Christos, isi focalizeaza viata spre El, oameni obisnuiti in mana lui Dumnezeu...dar care mai tarziu din ordinari - devin extraordinari..iar din obisnuiti sunt transformati de Duhul Sfant in oameni neobisnuiti.
In schimb sunt suprasaturat...oriunde merg, oriunde vizitez si respir...sunt inconjurat de pseudo-eruditi. Si este normal, atata timp cat nu pot fi decat doua categorii de oameni, cei care atrag spre sine si cei care atrag spre Christos.
Nu stiu daca simti acest canibalism prostesc, acest vampirism teologic, aceasta infatuare grosolana. Dar am sa iti explic in cuvinte simple in ce consta canibalismul teologic pentru a te feri, a te ruga mai mult si a te feri de astfel de "unelte".
Canibalistii si cei care "crucifica" alti oameni apeleaza des la concepte, definitii, notiuni, principii, paradigme, teorii si pot predica cu ardoare (sunt chiar grozavi)de la pupitre, amvoane cu entuziasm...insa prin toate aceste instrumente pervertite...ei isi "tes panza de paianjen", te prind in mreaja lor cu argumente si principii reci, care nu au puterea de a iti misca, transforma si schimba gandirea si inima... ...ca mai apoi sa isi ucida victimele.
Recunosti in saptamana asta acest stil?
Atunci cand vei asculta pe cineva vei putea observa...daca se etaleaza pe el insusi, are dorinta de afirmare, dorinta de a fi apreciat si bine vazut in comunitate...daca isi da importanta de sine?daca se eleveaza pe sine prin cunoasterea sa sau daca stie sa incredinteze absolut totul in Mana lui Dumnezeu.

Dorinta mea este sa traiesc in asa fel incat oamenii sa il vada viu pe Dumnezeu prin trairea mea, si nu pe mine si abilitatiile mele, competentele mele. Apostolul Pavel a experimentat bine acest lucru cand a afirmat " Caci nimic bun nu locuieste in mine".Daca avem ceva bun in noi, aceasta este Persoana lui Christ, care da viata, neprihanire,bunatate,blandete, pace si intelepciune.

De curand citeam pe Adamaica ..urmatoarele :"Şi atunci când un om simplu din adunare mulţumeşte pentru frumuseţea florilor sau a munţilor, ceilalţi îl privesc cu condescendenţă: “Mai mult nu poţi? O chestie mai inteligentă nu găseşti să spui?”

Şi totuşi, mai ferice de cei înţelepţi în felul Lui şi însetaţi după neprihănire, decât de cei a căror minte se culcă noapte de noapte în pat cu înţelepciunea lumii, iar a doua zi îşi târăşte spurcăciunile după ea în văzul tuturor!

Tine-ti-va alipiti de Christos si nu va lasati inselati de nimeni! Ramaneti aproape de Christos cel real nu faurit de mintea bolnava a unui predicator sau pastor care isi predica propria evanghelie, evanghelia intereselor si scopurilor personale. Si nu cadeti in "plasa(panza) nici unui om.

P.S.exista mare tentatie in ziua de azi sa te scoti pe tine in evidenta, de aceea, si eu, cand sunt ispitit, ma rog ca sa primesc ajutor de la Dumnezeu sa-mi pastrez echilibrul.

Tarie si Onoare Regelui nostru Isus!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică