miercuri, 22 aprilie 2009

Ganduri negative (4)


„S-AR PUTEA SĂ SE ÎNTÂMPLE CEVA RĂU CU MINE SAU CU FAMILIA MEA!”

Suntem în ziua a patra a postului nostru de gândire negativă. Dă-mi voie să te încurajez să continui să elimini orice gânduri toxice sau otrăvite care îţi fură viaţa victorioasă pe care ţi-o doreşti.
Din nefericire trăim într-o societate plină de tragedie şi suferinţă. Ştirile despre violenţă, împuşcături, intemperii devastatoare şi dezastre inexplicabile se succed mult prea des. Când se întâmplă astfel de lucruri, frica ni se poate strecura cu uşurinţă în suflet şi ne poate face să credem că suntem nişte ţinte sigure pentru Satan sau pentru oamenii alienaţi care ne pot lovi oricând.
NU deschide uşa anticipaţiei malefice! Mintea îţi poate aduce tot felul de argumente, însă tocmai de aceea ne abţinem de la acest gând (postim). Bineînţeles că trebuie să le oferim compasiune, rugăciune şi ajutor practic celor care sunt în suferinţă; dar nu putem permite ca ceea ce li s-a întâmplat unora să formeze aşteptările noastre şi, în consecinţă să trăim o viaţă plină de teroare.
Probabil eşti familiarizat cu consemnările biblice privind suferinţa lui Iov şi tragediile prin care a trecut. Dar ceea ce s-ar putea să nu ştii, este unul dintre motivele pentru care s-au întâmplat toate aceste lucruri: Iov se gândea în mod constant că ceva rău s-ar putea întâmpla cu familia lui. Şi exact aşa cum se gândea că s-ar putea întâmpla, s-a întâmplat. El a zis:

„De ce mă tem, aceea mi se întâmplă; de ce mi-e frică, de aceea am parte!” (Iov 3:25).

Încă o dată, aceasta confirmă adevărul fundamental:
Omul este ceea ce gândeşte (Proverbe 23:7).
Haidem să luăm acest gând de frică şi de catastrofă şi să-l facem rob ascultării de Cristos chiar azi!
SCHIMBĂ GÂNDUL AZI
1. Crede promisiunile lui Dumnezeu. Psalmul 91:10 spune: „de aceea nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tău.” Traducerea Message Bible aduce o lumină şi mai mare asupra acestui verset: „Nenorocirea nu se poate apropia de tine, urgia nu poate pătrunde prin uşa ta.” Apoi versetul 11 continuă: „Căci El le va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale;”
2. Gândeşte-te la următorul pasaj biblic: „Nici o armă făurită împotriva ta nu va avea putere” (Isaia 54:17). Totdeauna vom avea opoziţie de înfruntat, pentru că avem un duşman. DAR Dumnezeu ne-a promis protecţie împotriva armelor vrăjmaşului.
3. Începe să rosteşti Cuvântul lui Dumnezeu. În combaterea spiritului de frică, nimic nu e mai puternic decât rostirea Cuvântului lui Dumnezeu. Nu proceda ca Iov, ci umple-ţi inima cu promisiunile lui Dumnezeu de purtare de grijă şi protecţie.
4. Fii convins că Dumnezeu Îşi împlineşte Cuvântul. Noi credem Cuvântul lui Dumnezeu, iar El a promis că îl împlineşte. Ieremia 1:12 spune:
"Eu veghez asupra Cuvântului Meu ca să îl împlinesc."
Tot ce a promis Dumnezeu despre tine este urmărit atent şi împlinit de El Însuşi. El Îşi va ţine promisiunile şi Îşi va împlini Cuvântul.
5. Aşteaptă-te ca ceva bun să ţi se întâmple ţie şi familiei tale. Chiar dacă ne dăm seama sau nu, ne trebuie tot atâta energie să credem că se vor întâmpla lucruri rele câtă ne trebuie să credem că ne aşteaptă lucruri bune. Începe astăzi să-ţi concentrezi gândurile şi energia ca să crezi că bunătatea lui Dumnezeu este valabilă şi pentru tine şi că lucrurile bune sunt pe drum!
GÂNDEŞTE ŞI ROSTEŞTE
Cred promisiunile lui Dumnezeu. Nenorocirea nu se poate apropia de mine.
Dumnezeu mă păzeşte oriunde mă duc (pentru că nu mă duc unde nu mă trimite).
Îmi umplu inima şi gura cu lucrurile bune pe care le spune Dumnezeu despre mine.
El veghează să-Şi împlinească promisiunile în viaţa mea, de aceea mă aştept la lucruri bune.
Energia mea se consumă gândind şi aşteptând să se întâmple lucruri bune, nu rele.
GÂNDUL ENERGIZANT PENTRU ZIUA DE AZI:
Nu există limită pentru omul eliberat de gândire negativă!

Milionarii cumpara tot in Romania



"As vrea sa vorbesc la modul general despre milionarii care au transformat Romania in terenul lor de joaca, unde jocul lor preferat e Monopoly, dar nu prea am cum sa nu ma impiedic din cand in cand si de fostul sot. Il veti regasi , bine ascuns, deci trebuie sa cautati bine, in toate campaniile electorale, cand de-o parte, cand de cealalta, il veti regasi in off-shore-uri indepartate, In terenuri dintre cele mai disputate si chiar drept puschculita pentru banii unor grei politicieni din tara asta fara stapan. Nu spun lucrurile astea pentru ca vreau ceva de la el, desi am toate drepturile legale de a obtine jumatate din tot ce detine.numai ca, nicio surpriza, milionarul azi e sarac, exact ca politicienii. Nu mai detine aproape nimic, nu pentru ca ar fi dat faliment, ci pentru ca a avut perversitatea de a trece mai tot pe numele angajatilor, fratelui, prietenilor buni...

Am sentimentul ca traiesc viata altei femei in acest moment. Am fugit de un sot care ma insela si care incepuse sa traiasca cum traiesc mai toti milionarii cu bani facuti peste noapte - smechereste, in orgii sexuale si financiare. E un om care si-a construit relatii peste tot si-I vor tine multi partea, tocmai pentru ca a avut grija sa "investeasca " in toti. "

Cum ne-am pregatit de Pasti?


"L-ati auzit pe Petru sau pe Pavel spunand ca se pregatesc de invierea lui Isus, ca o anumita zi din viata lor o dedica pentru asta ? I-ati auzit pe apostoli spunand lucrurile acestea? Oamenii acestia Il sarbatoreau pe Isus in fiecare zi, sarbatorirea lui Isus era la fel de importanta pentru ei ca si respiratia, ei nu respirau doar de Pasti si Craciun, de fapt nici nu isi puneau problema de a sarbatorii in felul in care o facem noi. Oare cine o fi inventat stilul acesta de sarbatoare ? Poate imi spune si mie cineva cand au inceput oamenii sa sarbatoreasca Pastele in forma in care e acuma. Singura sarbatoare pe care ne spune Noul Testament sa o sarbatorim, este cina Domnului, atat. Aceasta a fost singura cerinta a lui Isus.

Crede-ti ca daca lui Isus i s-ar fi parut important si benefic ca noi sa sarbatorim Craciunul si Pastele in felul in care s-a perpetuat de-a lungul anilor, nu ne-ar fi spus? Daca pentru Isus ar fi fost atat de important sarbatorirea acestor evenimente doar intr-o zi anume, ne-ar fi spus macar ceva cu privire la acest aspect si daca ar fi uitat sa mentioneze, ar fi transmis ucenicilor si i-am fi auzit macar odata pregatindu-se de Pasti si de Craciun sau sarbatorind . Dar nimic. Si tot stau si ma intreb cum s-a ajuns la ce s-a ajuns, cine a venit cu ideea…. ? Sunt inventii pur omenesti. Cred ca Dumnezeu este la fel de stresat ca unii dintre noi cand ne pregatim de sarbatoarea invierii Lui, cred ca are asa o strangere puternica de inima, la gandul ca iar copii Lui o iau razna si au impresia ca a se pregati sa fie sfinti si buni doar o de Pasti si Craciun , reprezinta idealul in viata.

Ce facem in rest, fratilor ?? Cu ce ne ocupam in intervalul dintre Craciun si Pasti? Pentru ce ne pregatim in restul zilelor ? Ce sistem e asta ? Ce stil de viata e asta, in care meditam profund doar de Pasti ca Isus a murit pentru noi, in care nu stim ce inseamna de fapt moartea si invierea Lui practic, dar noi ne pregatim de sarbatoare, nu stim sa ne exercitam autoritatea pe care o avem in urma jertfei lui Isus, dar noi ne pregatim de sarbatoare, habar nu avem ce inseamna ca Isus a invins moartea si ne-a dat noua autoritatea de a calca peste toata puterea diavolului.

Uita-te in Faptele Apostolilor ce inseamna rezultatul mortii si invierii lui Isus si apoi uita-te in jur. Dar noi sarbatorim, ei saracii au fost de rasul lumii nici Pastele nu il sarbatoreau, puteau macar atat, doar erau crestini. Stii, Isus, moartea, crucea, rastignirea si invierea, trebuie sarbatorite, ca asa ni se pare noua, intr-o anume zi. Pentru ei rastignirea si invierea lui Isus era un stil de viata si de aceea se intorceau la Dumnezeu atatia oameni si cred ca spitalele erau goale de cate vindecari aveau loc prin puterea Duhului Sfant.

Eu nu ma pregatesc in nici un fel de Pasti sau de Craciun, nu am nici o strafulgerare cu privire la sarbatorile astea, vreau sa ma pregatesc in fiecare zi ca sa umblu in ascultare de El, sa pot sa Ii aud glasul, sa invat sa mor fata de mine in fiecare zi si sa traiesc dar nu eu, ci Hristos in mine. Nu e usor , dar e posibil."

Pentru intregul articol intrati aici, Roseinthedesert

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică