marți, 19 august 2008

Exemplul lui Christos - termini intr-un mod puternic




















Constantina Dita Tomescu ROMANIA 38 ani
Aur la maraton - Olimpiada Beijing 2008

Acesta este sportul meu preferat de la atletism. Cand ne intalnim cu tinerii si jucam fiecare ce hooby sau pasiune are ...eu raman cu "alergatul". Daca ai un cross in oras, maraton nu ezita sa ma inviti sa particip si eu. Am prieteni si la 75 de ani din biserica ani ce inca alearga in fiecare dimineata. Insa maratonul imi place mult, pentru ca nu este de viteza, ci de perseverenta si rezistenta. Pe unde locuiesc eu se poate alerga pe traseul " Cisnadie-Selimbar-Sibiu-Muzeul Satului-Cisnadioara-Cisnadie-"e un traseu fain, dar eu nu alerg pentru medalii.

Sa ne ducem alergarea spre Domnul fara preget.
Si sa alergam spre Cer de dragul lui Isus.
"...nu pentru ca am si castigat premiul, sau ca am si ajuns desavarsita,- dar alerg inainte, cautand sa-l apuc, intrucat si eu am fost apucata de Hristos Isus. Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca; dar fac un singur lucru:uitand ce este in urma mea, si aruncandu-ma spre ce este inainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus."
Filipeni 3:12-14
Ca si CRESTIN alergarea nu este o plimbare printr-un parc plin cu flori, in limba greaca alergare inseamna "Agoon" de unde deriva azi cuvantul "agonie". Insa tinta noastra este in sus, spre cer, spre ISus, spre Tara Eterna.
Ca sa nu cadem si azi in pacat avem nevoie sa ne uitam TINTA, fix, cu toata atentia la Isus. In aceasta cursa spirituala, rezistenta, nu startul de inceput exceptional si spectaculos este rasplatit.
Exemplul lui Christos - Evrei 12:1-3

De aceea, fiind inconjurati de un nor atat de mare de martori, sa dam la o parte orice obstacol si pacatul care ne inconjoara cu usurinta si sa ALERGAM cu perseverenta in ALERGAREA ce ne sta inainte. 2. Sa ne uitam tinta la ISUS , AUTORUL si la CEL CE DESAVARSESTE credinta noastra, care , pentru BUCURIA ( eu si cu tine) , ce-I era pusa inainte, a suferit CRUCEA, a dispretuit rusinea si este asezat la dreapta tronului lui Dumnezeu. 3 Uitati-va deci cu atentie la CEL care a indurat o impotrivire asa de mare din partea pacatosilor asupra Sa, ca nu cumva sa cadeti de oboseala si sa descurajati in sufletele voastre.Versetul 2. Etalonul nostru, exemplul, modelul, standardul nostru absolut, idealul nostru este Domnul Isus Christos. El Isus -era imbibat de pacatele noastre si ale mele si nimic nu l-a oprit din bucuria de a salva omenirea de la pierzare. ( Liga Bibliei 2007).
In maratonul lumesc insa atunci cand cineva cade , nu il ajuta nimeni sa se ridice, insa noi suntem sustinuti si sprijiniti in alergare de Inima si Mana Tare si buna a lui ISus ca apoi sa fim motivati sa ridicam si noi pe frati. Sa avem grija cine se considera ca sta in picioare sa nu se ingamfe si sa cada.

Ce iubire neegoista
Ce viziune minunata avem in ISus
Ce panorama au ingerii si Norul de martori de vazut
Ce motivare
Ce mentalitate de invingator
Ce atitudine pozitiva
Ce luptator si conducator avem
Ce inima frumoasa are ISus
Ce determinare
Isus cand si-a propus ceva NIMIC nu l-a putut opri din Cursa spre Eliberarea Sufletelor
Cata forta a avut sa termine alergarea Sa pana la cruce
Cata dedicare
Ce ascultare de Tatal
Ce personalitate constanta
O dragoste venita pe verticala (de la El)...ce a dezvoltat-o pe orizontala..(intre noi)
O BUCURIE din inima Mare a Tatalui Sau
Imi iubesc exemplul de alergare.

Glorie in Veci Fiului.

Mi-a placut mult aceasta cursa de la olimpiada.
De bucurie, Constantina a mai făcut două ture de stadion după finalul cursei de 42 de kilometri; o nimica toată pentru sportivă care a alergat peste 200.000 de kilometri în această viaţă! Medalia de aur a dedicat-o fiului ei.
Asa ne urmaresc si pe noi Domnul, diavolul ce ne distrage si ispiteste si Norul de Martori din ceruri -precum spectatorii din aceasta tribuna.

Empatia 2

VICTORY IN CHRIST..

"But we have this treasure in earthen vessels, that the excellence of the power may be of God and not of us. We are

  • hard pressed on every side, yet not crushed...

  • perplexed, but not in despair

  • persecuted, but not forsaken;

  • struck down, but not destroyed









— always carrying about in the body the dying of the Lord Jesus, that the life of Jesus also may be manifested in our body."

2 Corinthians 4:7-10

Consilierul - un instrument al lui Dumnezeu
" un vas folositor pentru o lucrare buna"

Daca veti merge prin muzeul satului din Sibiu ..veti vedea si mestesugari si mesteri in ale olaritului. Oameni simpli ce mai pastreaza traditiile si obiceiurile vechi stramosesti ale poporului roman. Un astfel de obiect rustic si pitoresc ..vazut azi doar pe la sate este "un ulcior de lut pentru apa". Acest ulcior a devenit pentru noi o puternica marturie a modului in care Dumnezeu vrea sa se foloseasca de fiecare crestin ca de un instrument in lucrarea SA, pentru a-l restaura pe om si a-i reda acestuia viata si valoarea.















A-L sluji pe Dumnezeu lucrand in mijlocul poporului Sau, a participa prin har la vindecarea ranilor oamenilor si la refacerea vietilor distruse este o misiune extraordinara. De aceea avem motive intemeiate sa spunem impreuna cu apostolul Pavel : " Multumesc Lui Christos ISUS, Domnul nostru, care m-a intarit, ca m-a socotit vrednic de incredere si m-a pus in slujba Lui" ( 1 Timotei 1:12).

1) ULCIORUL ARE UN MANER

Ca si slujitor am ales sa-L las pe Dumnezeu sa ma foloseasca. Mi-am asezat viat la adapostul Lui, inima mea i-am predat-0 si viata mea ii este supusa Lui. Acum i-am permis sa se foloseasca de viata mea. Eu sunt in slujba Domnului si-I ofer acces deplin in viata mea. Chemarea mea este sa-I permit CREATORULUI meu sa ma foloseasca, exact asa cum olarul foloseste ulciorul apucandu-l de maner.

"Deci, pacatul sa nu mai dommneasca in trupul vostru muritor si sa nu mai ascultati de poftele lui. Sa nu mai dati in stapanirea pacatului madularele voastre, ca niste unelte ale nelegiuirii; ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu,ca vii, din morti cum erati si dati lui Dumnezeu madularele voastre, ca pe niste unelte ale neprihanirii." ( Romani 6:12-13).


2)ULCIORUL EXISTA
pentru a fi umplut cu apa Ca si slujitor este nevoie ca eu sa fiu umplut in mod constant de darurile lui Dumnezeu. Binecuvantarile si bogatiile pe care le are EL pentru mine imi inunda viata, la fel cum apa inunda ulciorul taranului. Este bine ca un slujitor sa stie asta. Fara ca eu insumi sa fiu umplut, nu voi putea niciodata sa slujesc altora. Dar avem o veste buna: CERUL este deschis deasupra vietii slujitorilor.

" Si Dumnezeul meu sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre, dupa Bogatia Sa,
in slava, in ISUS Christos" scrie Pavel - ( Filipeni 4:19)


















3) ULCIORUL ARE UN ORIFICIU de scurgere sau chiar doua.
Intreaga ratiune de a fi a ulciorului este ca acest continut al lui sa treaca prin orificiul de scurgere, ca sa duca apa mai departe spre cei insetati. Ca si slujitor, am ales sa las ca binecuvantarile pe care le-am primit sa fie dirijate spre altii. Viata mea are canale de scurgere ...
( FITi CONDUCTE.. nu galeti - spunea cineva) prin care pot sa dau mai departe, la altii, ceea ce mi-a dat Dumnezeu, sa astampar setea altora, la fel cum setea mea a fost stamparata de catre Domnul meu. Aceasta este marea binecuvantare si marele har al slujitorului .


" Fara plata ati primit, fara plata sa dati" i-a incurajat ISUS Pe ucenicii Sai ( matei 10:8b).

4) ULCIORUL ARE O GURA



















Olarul a lasat ulciorului o gura mica, prin care poate fi umplut cu apa. ASTFEL serpii si broastele sunt impiedicati sa intre in ulcior si sa tulbure apa in timpul zilei, cand acesta se afla afara pe camp la indemana lucratorilor. Ca si slujitor, eu am nevoie sa fiu protejat de cel rau. Exista foarte multe lucruri care pot sa ma raneasca si sa mi faca viata grea. Uneori, in viata de crestin am de purtat lupte spirituale grele. Deseori sunt in pericol si nu pot ramane in picioare fara protectia lui Dumnezeu. Dar nu trebuie sa-mi fie teama; prin harul mare al lui Dumnezeu eu am o protectie nemaipomenita.

" Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mantuirea
gata sa fie descoperita in vremurile de apoi!!" ( 1 petru 1:5).


5) ULCIORUL ARE IN EL O PIETRICICA
, pusa acolo de olar, inca de cand l-a facut .Aceasta pietricica nu poate iesi niciodata afara pentru ca este mai mare decat gura sau orificiul de scurgere al ulciorului. Ea se afla intr-o continua miscare si a fost pusa acolo pentru a pastra ulciorul tot timpul CURAT!, indepartand algele si alte impuritati care ar incerca sa se depuna pe peretele interior al acestuia.
( Fiind un vas inchis, ulciorul nu poate fi spalat niciodata in mod obisnuit , ca alte vase) . Ca si slujitor, eu depind tot timpul de curatzarea facuta de Dumnezeu, de tot ce este necurat, care vrea sa se strecoare inauntru ca sa-mi polueze viata. Sunt dependent de continua curatare a lui Dumnezeu facuta prin Duhul Sfant. Prin har, eu primesc aceasta curatare la fel de natural ca si curatarea ulciorului de catre pietricica din interiorul lui.

" Daca ne marturisim pacatele , EL este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curate de orice nelegiuire" ( 1Ioan 1:9).

Imaginea ulciorului este sugestiva pentru descrierea vietilor noastre aflate in slujba lui Dumnezeu. Pavel chiar foloseste o astfel de ilustratie, cand ii scrie lui Timotei, prietenul si colaboratorul sau:"

"INTR-o casa mare nu sunt numai vase de aur si argint, ci si de lemn si de pamant. Unele sunt pentru o intrebuintare de cinste, iar altele pentru intrebuintare de ocara. Deci daca cineva se curata de acestea, va fi un vas de cinste, sfintit, folositor stapanului sau, destoinic pentru orice lucrare buna" ( Timotei 2:20-21).


Ca si slujitori, noi suntem asemenea ulciorului pentru apa, chemati sa fim vase folositoare, destoinice pentru orice lucrare buna, curate si pregatite pentru a fi folosite de DUmnezeu. Este mare har sa primesti aceasta onoare si chemare si sa indeplinesti aceasta insarcinare.

P.S ..Dumnezeu nu vrea VASE PERFECTE....
EL doreste VASE CURATE....

va doresc sa straluciti in mijlocul acestei generatii "ticaloase si stricate" si sa fiti lumini ( Filipeni 2:15). Sa fiti instrumentele si uneltele neprihanirii lui Dumnezeu , DEPOZITARUL a tot ce este bun si curat din Dumnezeu , a dragostei sale pentru altii , a bunatatii si rabdarii , a iertarii si umilintei.

Lasa-L pe Dumnezeu sa se foloseasca de tin...si viata ..ta..
abia asteapta....
deja Isi sufleca manecile sa te ia din raft.....;))














In His Service

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică