duminică, 1 martie 2015

Taie "cordonul ombilical" al dependenței de oameni

Vă propun ...și recomand citirea următorului articol. "Cu cordon ombilical toată viața".


Aici este exact ilustrată viața mea (dar) trecută, "viata mea de altădata" cum spunea Apostolul Pavel în care îmi puneam speranța și nădejdea într-un muritor ca și mine, limitat ..dar am învățat să privesc la CEL care contează cel mai mult- la Hristos (Alfa și Omega).

Să nu mai depinzi de sfaturile oamenilor ci să îl intrebi pe Domnul Isus la fiecare acțiune, gând sau plan pe care ai de gând să il faci.

Am sesizat în ultimele postari pe Facebook flagelul și epidemia de plagiatură în rândul predicatorilor. Iar exemplul oferit de Andrei este graitor pentru cei care sunt conectați la idolul- guru lor.

Dar te provoc să nu rămâi doar aici ..la tăierea  cordonului ombilical și la spargerea uterului  în care ai intrat.

Iți propun o soluție.

Te rog să privești la Isus Hristos in Scriptură și astfel nu vei mai fi dependent de sfaturile și teoriile sfătoșilor, a celor care au iluzia expertizelor în orice domeniu, celor care se cred în sinea lor repere morale, sisteme de referință teologice.

Invață să te hrănești singur din Cuvânt și nu te mai mulțumi doar cu ce s-a pregătit altu' pentru predica sau studiul său.

Inchei cu un gând profund al fratelui Niculită Moldoveanu, care te ajută să te evaluezi dacă ești inchis sau legat de sistemul de gândire al vreunui om /lider/pastor/predicator/personalitate:

”La ce-ți folosesc în viață aripi pentru ceru-ntins
când tu stai în colivia oamenilor ce te-au prins”.



Dacă in discuțile cu fratele Niculiță l-ai fi întrebat ceva referitor la o problemă, sau cum vede dânsul lucrurile ți-ar fi răspuns să te apropi de Mântuitor și să îl intrebi personal pe El din Cuvânt. S-ar fi dat la o parte și în smerenie ar fi lăsat ca Slava lui Christos să strălucească mai tare decât inteligența sau înțelepciunea sa umană.

Gândește-te azi care sunt acele persoane care au o influență mai mare asupra ta decât Fiul lui Dumnezeu și taie-ți cordonul!



Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică