luni, 4 februarie 2008

adevarul trait in Sibiu




Un model si exemplu local de sfintenie si evlavie, autohton si din contextul sibiului.

Biserica Betania Sibiu

Venisem in 14 iulie 2007 din Barcelona acasa. Si am avut harul sa il vad pe ultimul drum, pe un erou al credintei .



Avem, o voce din Sibiu care spune adevarul

Fr. Niculita Moldoveanu

2 Ioan 2

“ Pentru adevarul aceste ramane in noi si care va fi cu noi in veac

Adevarul este una din fetele lui Dumnezeu., este insusi Dumnezeu si de aceea ramane vesnic. El nu se schimba dupa timp si imprejurari si de aceea ramane vesnic. El nu se schimba dupa timp si imprejurari si nu partineste pe nimeni.

Deci este un singur adevar si acesta ramane in veac. Daca ne-am facut una cu el, suntem vesnici.

Adevarul care ramane in noi, este hrana duhovniceasca pentru omul cel nou ( firea cea noua) , iar acest adevar devine mediul in care ne miscam si in care putem trai, asa cum in apa este viata pestelului ( vs. 4 “ umblarea lor in adevar”.)

Adevarul este Hristos – Cuvantul Lui- in care suntem acum si in care ramanem in veac. Hristos nu se schimba: “ El este ACELASI : ieri, astazi si in veci de veci.” ( Evrei 13:8).

Cand a devenit adevarul proprietatea noastra, si noi am devenit proprietatea adevarului .( Interesanta abordare – cand ma intalnesc cu studenti de la facultatea de teologie ortodoxa ei declara ca ei ca si preoti sunt singurii “administratori ai Harului lui Dumnezeu pe pamant” oare asa au ajuns lucrurile si cu pastorii nostrii?) ( doar intreb, meditez, nu acuz si nu condamn pe nimeni ,,iar daca se simte cineva vinovat..asta este doar treaba lui:)) ). Acesta-i gandul lui Dumnezeu cu privire la noi . Crestinul adevarat este numai cel care are adevarul evanghelic – invatatura lui Christos- in el , iar el se misca ( lucreaza) numai in adevar. Ceea ce nu se potriveste cu invatatura lui Christos, este de la Diavolul.

Ganditorul latin Seneca a spus :” Noi vrem sa gasim adevarul, nu sa convingem pe adversari”

Adevarul nu primeste in sine nimic strain de natura sa si nu se daruieste decat celui care este gata sa-l primeasca asa cum este.

ADEVARUL nu are decat un singur mers: inainte . Toti cei care I se impotrivesc, vor fi zdrobiti de pasii lui necrutatori. Domnul ISUS zicea despre Sine: “ EU SUNT ADEVARUL” ( Ioan 14:6). “ Ramaneti in Mine si EU voi ramanea in voi….Nu puteti adduce roada daca nu ramaneti in Mine. (ioan 15:4).

Siguranta si fericirea adevaratului crestin este Christos si mai précis:Hristos in el si el in Christos. ( Coloseni 1:27 si Galateni 2:20).

Cand Domnul ISus – Adevarul a intrat intr-o inima, in veci nu mai iese acolo. Locul cucerit de adevar nu mai poate fi recucerit niciodata de minciuna. Este o lege peste care nu se poate trece.

Adevarul acesta care ramane in noi si care va fi cu noi in veac”

Mantuirea, ca si adevarul, nu se pot pierde, odata intrate intr-o viata. A fi mantuit inseamna a fi nascut din nou, a fi copil al lui Dumnezeu. SI un copil nascut nu mai poate fi niciodata ceea ce era inainte de nastere, adica nu mai poate intra in neexistenta. Copilul lui Dumnezeu este copilul adevarului.

ADEVARUL INVIAZA

Adevarul inviaza

Sufletul pentru ISUS,

Duhul Sfant prin El lucreaza

Taina nasterii de Sus!

Cuvantul cel sfant- e-Adevarul curat,

El face schimbarea-n traire,

Vei fi fericit de-l primesti neschimbat,

- asa vei primi mantuire.!

Adevarul elibereaza

Sufletul din greu pacat,

Il adduce si-l pastreaza

In caminul minunat.

Adevarul izbaveste

Sufletul de rataciri,

Il impaca si-i gateste

Sfintele oranduiri.

Adevarul da sfintire

Sufletului pe pamant,

Il preface in iubire

Dupa chipul Celui Sfant!

Adevarul da lumina,

Da comori de har mereu,

Sufletul prin EL se-nchina,

Pentru veci lui Dumnezeu.

Tozer si inchinarea















" Crestinismul a fost atat de diluat, incat daca ar fi otrava nu ar face rau nimanui si daca ar fi medicament nu ar ajuta pe nimeni".

"Singura speranta pentru crestinismul modern este "crestinismul individual".

"Daca nu te inchini lui Dumnezeu 7 zile pe saptamana, nu i te poti inchina o zi pe saptamana.In cer nu exista "inchinare de duminica", decat in cazul in care este insotita de inchinarea de luni,inchinarea de marti si asa mai departe"

"Tot ce este in noi trebuie sa se inchine lui Dumnezeu. El nu poate locui in gandurile noastre murdare"

"teologia ta este temelia.Suprastructura este experienta care se ridica pe temelie. Dar in turn sunt clopotele care reprezinta gandurile tale"

"Nepasarea si lenea spirituala este extrem de periculoasa ptr viata unui crestin.Daca vrem sa progresam din punct de vedere spiritual,trebuie sa ne punem pe noi insine deoparte pentru lucrurile lui Dumnezeu si sa ne concentram asupra lor,intr-atata, incat sa dam la o parte o mie de alte lucruri pe care omul lumesc le considera importante."

"Crestinismul la moda astazi este multumit cu posesiunile lui de drept si cei mai multi nu sunt deranjati de absenta experientei personale"
"Adevarata teama de Dumnezeu este un lucru frumos, pentru ca ea inseamna inchinare, dragoste, veneratie."

"Inchinarea trebuie cultivata. Receptivitatea este un dar de la Dumnezeu dar trebuie recunoscut si cultivat ca orice alt dar"

"Atata timp cat inchinatorul este preocupat cu sine insusi si cu bunul lui mers, este un bebelus. Noi incepem sa crestem cand inchinarea noastra trece de la faza de multumiri la cea de admiratie."

"Dumnezeu vrea inchinatori inainte de lucratori"

" Daca avem o problema in relatia noastra cu Dumnezeu aceasta este numai vina noastra. Noi suntem cei care am rupt legatura cu Dumnezeu. Am incetata sa-L mai ascultam si sa Il iubim"

"Dumnezeu poate fi intalnit de om pentru ca Dumnezeu cauta necurmat sa ni se arate. Apropierea lui Dumnezeu de noi nu este o chiestiune de distanta, sau spatiu, ce de experienta"

...aceasta cale de cunoastere mai adanca a lui Dumnezeu trece prin incercari si renuntari!

cititi cartile lui A.W.Tozer
Puteti face comenzi la editura www.perlasuferintei.ro
Citatele de mai sus apartin din cartea " INCHINARE SAU DISTRACTIE"

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică