luni, 4 februarie 2008

Tozer si inchinarea















" Crestinismul a fost atat de diluat, incat daca ar fi otrava nu ar face rau nimanui si daca ar fi medicament nu ar ajuta pe nimeni".

"Singura speranta pentru crestinismul modern este "crestinismul individual".

"Daca nu te inchini lui Dumnezeu 7 zile pe saptamana, nu i te poti inchina o zi pe saptamana.In cer nu exista "inchinare de duminica", decat in cazul in care este insotita de inchinarea de luni,inchinarea de marti si asa mai departe"

"Tot ce este in noi trebuie sa se inchine lui Dumnezeu. El nu poate locui in gandurile noastre murdare"

"teologia ta este temelia.Suprastructura este experienta care se ridica pe temelie. Dar in turn sunt clopotele care reprezinta gandurile tale"

"Nepasarea si lenea spirituala este extrem de periculoasa ptr viata unui crestin.Daca vrem sa progresam din punct de vedere spiritual,trebuie sa ne punem pe noi insine deoparte pentru lucrurile lui Dumnezeu si sa ne concentram asupra lor,intr-atata, incat sa dam la o parte o mie de alte lucruri pe care omul lumesc le considera importante."

"Crestinismul la moda astazi este multumit cu posesiunile lui de drept si cei mai multi nu sunt deranjati de absenta experientei personale"
"Adevarata teama de Dumnezeu este un lucru frumos, pentru ca ea inseamna inchinare, dragoste, veneratie."

"Inchinarea trebuie cultivata. Receptivitatea este un dar de la Dumnezeu dar trebuie recunoscut si cultivat ca orice alt dar"

"Atata timp cat inchinatorul este preocupat cu sine insusi si cu bunul lui mers, este un bebelus. Noi incepem sa crestem cand inchinarea noastra trece de la faza de multumiri la cea de admiratie."

"Dumnezeu vrea inchinatori inainte de lucratori"

" Daca avem o problema in relatia noastra cu Dumnezeu aceasta este numai vina noastra. Noi suntem cei care am rupt legatura cu Dumnezeu. Am incetata sa-L mai ascultam si sa Il iubim"

"Dumnezeu poate fi intalnit de om pentru ca Dumnezeu cauta necurmat sa ni se arate. Apropierea lui Dumnezeu de noi nu este o chiestiune de distanta, sau spatiu, ce de experienta"

...aceasta cale de cunoastere mai adanca a lui Dumnezeu trece prin incercari si renuntari!

cititi cartile lui A.W.Tozer
Puteti face comenzi la editura www.perlasuferintei.ro
Citatele de mai sus apartin din cartea " INCHINARE SAU DISTRACTIE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică