miercuri, 20 ianuarie 2010

A.W.Tozer despre Ravenhill


A.W. Tozer :
„ Faţă de asemenea oameni, Biserica are o datorie mult prea mare ca să poată fi plătită. Faptul interesant este că rareori încearca să-i răsplătească cu ceva în timpul vieţii lor. Abia generaţia următoare le zideşte mormântul şi le scrie biografia, ca şi cum ar vrea, stângaci, să scape de o obligaţie pe care generaţia trecută n-a împlinit-o. Cei care l-au cunoscut pe Leonard Ravenhill vor recunoaşte în el pe „specialistul lui Dumnezeu”, omul trimis de Dumnezeu nu să ducă lucrarea Bisericii în mod convenţional, ci, dimpotrivă, să apuce de barba pe preoţii lui Baal chiar pe vârful muntelui lor, să-i facă de râs pe preoţii neglijenţi la altare, să înfrunte profeţii mincinoşi şi să avertizeze poporul dus în rătăcire. Un om ca el nu este un tovarăş comod de drum.
Pe evangheliştii de profesie, care ies imediat după ce şi-au terminat predica şi se retrag în cel mai luxos restaurant, care se îndoapă la masă şi râd la glumele prietenilor lor, omul acesta îi jenează, este un om cu care nu vor să aibă de-a face. Pentru că un astfel de profet nu poate să scape de povara pe care i-a pus-o Duhul Sfânt pe umeri aşa cum închizi robinetul la apă. Omul acesta insistă şi pledează pentru un creştinism permanent, nu doar când şi cand; pretutindeni, nu ici si colo. Iată de ce omul acesta este diferit. Faţă de Leonard Ravenhill este imposibil să fii neutru. Cei ce-l cunosc se împart în doua tabere: cei care îl iubesc şi îl admiră cu devotament, şi cei care îl urăsc cu înverşunare.”
Comanda cartea:

Mentorare

"No teacher should strive to make others think as he thinks, but to lead them to the living Truth, to the Master Himself, of whom alone they learn anything. Who will make them in themselves know what is true by the very seeing of it."George MacDonald

Ce este un mentor spiritual?

Mentorul spiritual este o persoană matură spiritual (Evrei 5:14)care se preocupă (2 Cor. 11:29)în mod deosebit de bunăstarea spirituală a copiilor (Gal. 4:19) lui Dumnezeu. Mentorul spiritual,prin excelenţă, naşte (1 Cor. 4:15) copii şi se cheltuieşte pe sine (2 Cor. 12:15) pentru ca Domnul Hristos să se reflecte în aceştia.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică