vineri, 10 aprilie 2009

Cu adevarat important........


Un bãstinas american si prietenul lui treceau, in centrul orasului New York, pe lângã Times Square in Manhattan. Era in timpul prânzului si strãzile erau pline de oameni.
Masinile claxonau, frânele taxiurilor scârtâiau pe la colturi, sirenele zornãiau, sunetele orasului erau asurzitoare. Deodatã, bãstinasul spune, "Aud un greiere!"
Prietenul sau spune: "Ce? Esti nebun? Cum poti sa auzi un greiere in gãlãgia asta!"
"Nu, sunt sigur!" a spus el,
"Am auzit un greiere!".
"E o nebunie," i-a rãspuns prietenul.
Insa el asculta cu atentie un moment, si apoi se îndreptã, traversând strada, spre un ghiveci de ciment, in care cresteau niste plante. S-a uitat in ele si pe sub crengile lor, a descoperit un mic greiere.
Amicul sau a fost pur si simplu uimit. "E incredibil! Cred ca ai urechi supraomenesti!"
"Nu", a spus bãstinasul. "Urechile mele nu sunt cu nimic diferite de ale tale. Depinde ce vrei sa asculti."
"Dar nu se poate!" a spus prietenul. "N-as putea auzi un greier, in asa o gãlãgie."
"Da, într-adevãr," a venit replica. " Depinde ce este cu adevãrat important pentru tine . Hai sã-ti arãt!"
A bãgat mana in buzunar si a scos câteva monede, pe care, in mod discret, le-a scãpat pe trotuar.
Atunci, in ciuda zgomotului soselei aglomerate, care le surzea urechile, au putut observa pe o raza de 20 de picioare distantã, fiecare cap întorcându-se sã vadã dacã banii cãzuti nu erau ai lor.
"Ai înteles ce vreau sã spun?" a întrebat bãstinasul american.
"Totul depinde de ce este important pentru tine."
APLICATIE:
Ce este important pentru tine? Ce asculti? Unii oameni spun ca nu exista Dumnezeu si ca El nu le-a vorbit niciodata. Dar poate ei nu-L pot vedea sau auzi deoarece nu il asculta. Ei traiesc pentru ei insisi, nu pentru Dumnezeu.
Daca esti acordat pe aceeasi lungime de unda cu Dumnezeu, vei fi in stare sa Il identifici la lucru in viata ta si in lume. Si vei fi in stare sa Il auzi cand vorbeste.
Isus a spus:
“Caci inima acestui popor s-a impietrit; au ajuns tari de urechi, si-au inchis ochii, ca nu cumva sa vada cu ochii, sa auda cu urechile, sa inteleaga cu inima sa se intoarca la Dumnezeu si sa-i vindec. Dar ferice de ochii vostri ca vad si de urechile voastre ca aud!” (Matei 13:15-16)

Cu ce raman eu pentru trairea mea practica?

Nu exista forta mai mare decat forta gandului. Un lucru gandit este pe jumatate realizat. Gandurile negre vor crea situatii intunecate... gandurile luminoase, vor crea situatii si circumstante luminoase.
Esti ceea ce gandesti! Iar ceea ce gandesti este suma a ce pretuiesti tu cel mai mult.

Corul Institutului Biblic Menonit Sharon in Romania


Programul acestora este:

  • 10 aprilie, ora 18: Arad, Biserica Penticostală Betel (nr. 5)
  • 12 aprilie, dimineaţa: Deva, Biserica Creştină după Evanghelie, Biserica Baptistă Sfânta Treime şi Biserica Penticostală
  • 12 aprilie, seara: Cluj-Napoca, Biserica Baptistă Mănăştur
  • 14 aprilie: Bicaz
  • 15 aprilie: Suceava, Biserica Penticostală Filadelfia
  • 16 aprilie: Biserica Penticostală din Burdujeni, Suceava
  • 17 aprilie: Biserica Baptistă din Pătrăuţi, Suceava
  • 18 aprilie, orele 17-19: Lozna (probabil Botoşani)
  • 19 aprilie: dimineaţa la biserica orfelinatului Natanael din Suceava
  • 19 aprilie, seara: Prelipca (?) Suceava
  • 20 aprilie: Biserica Romilor din Mărăşeşti
  • 21 aprilie: Bucureşti
clujulevanghelic.ro

Cum să fi o persoană binecuvântată ?


Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori; ci isi gaseste placerea in legea Domnului si zi si noapte cugeta la legea Lui. El va fi ca un pom sadit langa niste paraie de apa, care isi da rodul la timpul sau si a carui frunza nu se vestejeste, tot ce incepe duce la bun sfarsit. Psalmul 1:1-3
Binecuvântat (Fericit este omul care) : cuvantul cu care incep Psalmii contine esenta a tot ceea ce urmeaza. Binecuvantarile continute in Psalmi curg in doua directii: de la Dumnezeu spre om si de la om inapoi spre Dumnezeu.
David continua prin a rezuma intr-o propozitie scurta si expresiva toate binecuvantarile promise omului: " tot ce incepe duce la bun sfarsit". Cum poti fi o astfel de persoana- binecuvantata de catre Dumnezeu, astfel incat sa prosperi in tot ceea ce faci ( sau : tot ceea ce faci sa duci la bun sfarsit)?. David stabileste cinci conditii, primele trei ne spun ce sa nu facem, iar ultimele doua ne spun ce sa facem.
Prima, ce sa nu facem : nu trebuie sa mergi la sfatul celor rai, nu trebuie sa te opresti pe calea celor pacatosi; nu trebuie sa te asezi pe scaunul celor batjocoritori. Exista o chestiune decisiva :
de la cine iti iei sfatul?
Sfatul pe care il urmezi determina cursul vietii tale. Daca sfatul pe care il primesti provine de la oameni care resping principiile lui Dumnezeu si care dispretuiesc cerintele Lui, nu poti avea nici o asteptare sa fii binecuvantat de El.
Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa iti gasesti placerea in legea Domnului si sa meditezi la ea zi si noapte. Sursa finala a oricarui sfat intelept si corect este legea Domnului. Daca iti umpli mintea si inima neincetat cu Legea Lui, daca iti calauzesti viata conform acestui Cuvant, atunci binecuvantarea si fericirea vor fi " portia" pe care Dumnezeu a randuit-o pentru tine.
Poate ca ai obosit din cauza frustrarii si a esecului. Atunci urmareste cu atentie aceste legi. Cugeta la ele. Aplica-le. Ele vor lucra in viata ta. Dumnezeu Insusi iti garanteaza ajutorul si pacea.

Raspunsul credintei
Doamne, eu voi urma exemplul lui David si voi spune : "Marturiile Tale sunt desfatarea mea si sfatuitorii mei" - Psalmul 119:24

Cum sa biruiesti frica



Un lucru pe care il apreciez in mod special la Biblie este sinceritatea. Ea priveste realitatea in fatza si descrie viata asa cum este, tinand cont de slabiciunea omeneasca. David nu face afirmatii false despre sine insusi. El nu spune : " Nu ma voi teme niciodata" . Ci mai degraba recunoaste : " S-ar putea sa apara situatii in care ma voi teme. Dar cand vor veni aceste vremuri, eu voi sti ce sa fac. Eu ma voi increde in Dumnezeu si voi lauda Cuvantul Sau- cuvantul Sau sigur, care nu esueaza niciodata. Prin incredere si lauda imi voi birui frica"
In viata de credinta exista adesea un conflict intre aceste doua domenii ale fiintei noastre: duhul si emotiile. In emotiile noastre, noi trecem prin toate reactiile de frica si poate chiar de panica. Ne luptam in van impotriva lor. Ne paralizeaza. Dar exista un alt domeniu al fiintei noastre, duhul, care nu se va supune panicii, care nu va accepta dictatura emotiilor. Duhul dinauntrul nostru spune: " Eu nu voi accepta verdictul emotiilor asupra acestei situatii. Eu ma voi intoarce catre Dumnezeu. Imi voi aduce aminte ce spune Cuvantul Sau. Voi gasi promisiunea lui Dumnezeu care vine in intampinarea nevoii mele. Este posibil ca in emotiile mele sa simt frica, dar in fiinta mea interioara eu ma incred, si acest lucru imi aduce o siguranta si o incredere, care sunt mult mai adanci decat emotiile mele."
Intr-o astfel de situatie, personalitatea noastra poate fi comparata cu un rau intr-o zi furtunoasa. Emotiile noastre sunt ca valurile la suprafata- tulburate si furioase. Dar in adancul fiintei noastre launtrice, viata duhului nostru curge mai departe cu o pace netulburata.
Raspunsul credintei
Doamne, eu Iti multumesc pentru pacea din adancul meu, care nu este afectata de vanturile de la suprafata vietii
Derek Prince - Meditand la Psalmi

Vladimir Pustan- ultimele mesaje

Ultimele predici cu Vladimir Pustan
Alte mesaje aici
Sursa : ciresarii
Se apropie sărbătorile pascale. Mai sărace ca altădată, cel puţin din punct de vedere al mieilor tăiaţi şi a cozonacilor umpluţi cu stafide. Începem să avem sărbători normale, sărbătorindu-L cum se cuvine pe Cel ce veşnic flămând a străbătut desculţ lumea ca s-o mântuiască.
„Vulpile au vizuini, dar Eu n-am unde dormi.” Flămând după tine, dorindu-şi ca tu să fii flămând după neprihănire, te aşteaptă cu palmele însângerate şi roşii ca ouăle pe care tu le vopseşti ca să le dai copiilor să le ciocnească.
Hristos a înviat! Şi dincolo de cuvintele golite de sens, va trebui să facem o lume mai bună cât mai stăm pe pământul acesta. Lăsaţi cipurile şi fiţi lumină şi sare, făcând breşe în gardul ghimpat de tristeţe al lumii. ( "Sarbatoarea care ne asteapta").


1. Cand corbii rad de noi Nou ( Ingrijorarile fura bucuria mantuirii)

2. De 4X femeie Nou ( Viata Deborei) - FAIN MESAJ

3. De ce te-ai uscat Nou

4. Inadmisibilile intarzaieri Nou

5. Oameni care au venit seara la Isus Nou

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică