marți, 29 ianuarie 2008

Marş împotriva avorturilor





Anul acesta marşul împotriva avorturilor (Walk for Life West - WFLW) a avut loc în San Francisco şi a atras peste 25,000 de participanţi. Început în 2005 (când a avut doar 5,000 de participanţi) demonstraţia a crescut an de an; anul trecut au fost 20 de mii de participanţi. Anul acesta marşul a fost ţinut concomitent cu sărbătorirea lui Martin Luther King.

Printre pancartele purtate, se puteau citi: „Avortul dăunează femeii”, sau „Femeile merită ceva mai bun”, precum şi altele. Nici cei pentru avorturi nu au fost lipsiţi. Vreo 250 de activişti s-au arătat şi ei la faţa locului cu pancartele lor. Unele dintre ele spunea: „sper că copilul pe care-l salvezi să ajungă homosexual”, sau „fără rozarii în ovare” şi altele.

Printre vorbitori a fost Gianna Jessen, care a rămas paralizată în urma unui avort nereuşit în Los Angeles. Ea a spus: „Eu am fost avortată, dar nu am murit! O să merg şchiopătând spre ceruri (dar o să ajung)! Viaţa mea nu este definită de avorturi. Eu nu sunt o victimă ci o învingătoare!”

A mai vorbit şi Alveda King, nepoata lui MLK, care a făcut o comparaţie între mişcarea pro-life şi campania pentru drepturi civile a unchiului ei. „Nouă ne pasă de viaţă din pântece până la mormânt. Unchiul meu a spsu că nedreptatea undeva este nedreptate pretutindeni. Dr. King a spus că un negru nu poate învinge dacă sacrifică de bună voie viitorul copiilor săi pentru confortul propriu. Deci iată-ne aici, pentru viitorul copiilor noştri, generaţia viitoare!”

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică