sâmbătă, 14 mai 2016

Odihnit in grija tatălui


In seara asta la studiu cu tinerii am descoperit progresia credinţei şi eşecurile din viata lui Avraam.
Am folosit ilustraţia asta. Să vă fie şi vouă de folos.

Un om relata din copilăria sa următoarele cuvinte puternice:
“Ca un copil, îmi plăcea să mă ghemuiesc în partea din spate din mașina noastră in timp ce tata conducea in noapte. Mă simţeam in siguranţă mare ştiind că tata este pe locul soferului. Dar uneori bunica mergea cu noi, şi de pe marginea banchetei ..dădea într-una instrucţiuni despre fiecare maşină care se apropia de noi.

“Uită-te la marginea drumului acolo!” Vezi stâlpul de acolo, redu viteza in localitate!, vezi groapa aia mare!..Fii atent la nenea ăla să nu-l calci”..Lasă viteza mai moale”.

Si spune acest copil, acum matur:"Nu cred că s-a bucurat vreodată de plimbare. DE CE? Pentru că pur şi simplu nu avea incredere in tati’.

Nu se putea odihni in grija lui.
Atat eu cat si bunica mea am ajuns la destinatie, in timp ce unul a ajuns cu nervii intinsi la maxim si cu uzura psihică, iar celalalt a ajuns fericit şi odihnit. Am invatat atunci pe bancheta din spate a maşinii să mă încred în purtarea de grijă a lui tata”.

Mark Little- actor australian, prezentator tv si comedian.

-Credinta este o incredere sigură intr-o Persoană.

In cine este si cum este Dumnezeu.


CREDINTA este aceea in care te aşezi linistit pe bancheta din spate a maşinii şi îl laşi pe Dumnezeu la volan. Drumurile pe unde te va duce, s-ar putea să nu iţi placă, să fie dureroase, să iţi pierzi răbdarea dar in final se merită, drumul va fi productiv, plin de roade si va fi unul perfect ....când la volanul vieţii tale este Dumnezeu.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică