vineri, 17 aprilie 2015

Dilema lui Grigore (3)

Ințeleg că Dumnezeu ne îndeamnă prin Scriptură să testam orice mesager/mesaj pe care il auzim.

Citind în luna decembrie cartea "Foc Străin" - Pericolul întristării Duhului Sfânt printr-o inchinare falsă" de John MacArthur,la final am rămas cu un gust amar, de aceea vreau să vă întreb și pe voi, următoarea întrebare:

Care mai este rostul...expunerii,demascării și dezvăluirii scandalurilor, compromisurilor și imoralităților,ereziilor, deturnării de fonduri anumitor teleevangheliști și predicatori ai "Evangheliei prosperității"...dacă după 4-5 ani ei sunt din nou repoziționați pe șcena publică în funcții de învățătură, slujire în biserică și oamenii continuă să îi finanțeze, să le trimită fonduri pentru avioanele lor de lux si alte "jucarii" de care ei au nevoie in propovăduirea ideilor lor, nicidecum a Evangheliei Domnului Isus Hristos?

Oamenii sunt fraieri, inșelați? Americanii să nu iși folosească și exercite discernământul?
Sau are și Satana mijloacele sale de a aduna bani pentru măscăricii lui?

Care este părerea ta?



Observăm cu totii aceeași atitudine și în spațiul nostru balcanic-mioritic. Cum proclamă unul adevărul sau ne trage un semnal de alarmă să ne ferim de un măgaruș deodată..sar în echipă și în duzină fanii și simpatizanții acestor propovăduitori ai succesului și împlinirii personale.

Ei stau ascunși sub tufisuri comode și fotolii călduțe și sunt setați cu următorul mesaj repetativ::"Vai!să nu facem să sufere trupul lui Christos, ...."Vai! să nu vorbim de rău pe unsu' Domnului"..."Man!ăsta e un subiect tabu, vezi-ți de treaba ta", "De ce cauți controverse și dezbateri biblice inutile"? Vai, faci să cadă cei fragezi în credință" si alte mii de justificări și evidențe banale care te siluiesc să iți bagi capul în nisip ca struțul sau să te faci că plouă.

Cu totii cred că v-ati întâlnit cu legea omertei cu privire la acest subiect,legat de șarlatani, escroci,impostori și oameni de mascaradă. Scriptura îi numește "ingeri de lumină" (2 Corinteni 11:14), fîntîni fără apă (2 Petru 2:17), hristosi mincinoși, prooroci mincinoși (Marcu 13:12). Interesantă continuarea acestui verset care spune ca toata galeria asta de celebrități a Satanei va face să "înșele dacă ar fi cu putință, si pe cei aleși".

Când un lider spiritual se descalifică moral,spiritual sau financiar asta nu ar trebui să ne mire în aceste vremuri, căci orice om are limitele lui, iar Diavolul atacă cu precădere la vârfurile strălucitoare.
Nouă să ne dea de gândit, precum spunea apostolul Pavel că maine ne poate veni rândul nostru să dăm cu nasul de asfalt dacă nu suntem atenți.: "Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă".(1 Corinteni 10:12)

                                                                        Sursa photo

Eu nu mă consider o autoritate în domeniu, si nu cred că aș fi găsit atâtea exemple,precum pastorul John MacArthur. Nu sunt nici Buffy- spaima predicatorilor care se tem de Dumnezeu.

Dar putem face ceva.Să ne rugam Domnului să ridice și echipeze oameni maturi, de competență și în măsură să proclame și să inalțe Evanghelia glorioasă a lui Dumnezeu care strălucește nespus față de pseoudo-motivaționalele și prelegerile de îmbunătățire ale imaginii de sine, care nicidecum nu rezolvă prăpastia și păcatul dintre Dumnezeu și om.

Astfel oamenii ar vedea singuri deslușit diferența dintre neprihănirea lui Isus Christos și predicarea terapeutică modernă centrată pe om care doar cocoloșește sinele și felicită firea pământească, descoperindu-i potențele fiintei umane. 


Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică