miercuri, 5 martie 2008

Ei au gasit "secretul"

1.HUDSON TAYLOR
" o viata transformata"










A devenit urmasul lui Isus Christos la varsta de 17 ani.
Frumoasa varsta.:)

Pionerul Misiunii in interiorul vechii Chine avea cu siguranta experienta unui Mantuitor intotdeauna prezent, a unui Mantuitor locuind in inima lui, de aceea putea sa afirme:
  • O cat se bucura sufletul meu in Domnul! Cand ma gandesc la binecuvantarea primita in aceasta zi fericita, ma intreb cum voi izbuti sa-L multumesc si sa-L laud, asa cum se cuvine. El este marele Dar al iubirii Tatalui ceresc, El s-a dat pe Sine pentru noi si ne face partasi la viata Sa de inviere si putere"
Hudson Taylor era inca un tanar cand a cunosc in ISUS pe Mantuitorul lui personal. In tinerete a raspuns apelului pentru misiunea in China, si timp de 15 ani a servit cu zel si eficacitate in aceasta imensa tara, inainte de a ajunge la experienta unei "vieti transformate". La varsta de 30 de ani Hudson isi deschidea inima fata de mama sa, intr-o lunga scrisoare, in care spunea:

" Sunt intr-o situatie in care raspunderile mele cresc fara incetare si am mare nevoie de un har deosebit pentru a le putea face fata,dar trebuie sa deplang mereu distanta la care ma aflu inca de scumpul meu Stapan si incetineala cu care il urmez. Nu pot spune cat ma hartuieste uneori ispita. Nu-mi dadusem seama niciodata cat de rea imi este inima. Cu toate acestea, trebuie sa recunosc ca iubesc pe Dumnezeu si lucrarea Lui; doar pe El sa-L slujesc, in toate imprejurarile.Iubesc mai mult decat orice lucru pe acest pamant pe acest Mantuitor pretios, care m-a acceptat asa cum sunt. Adesea sunt ispitit sa cred ca o fiinta asa de pacatoasa ca mine nu poate sa pretinda titlul de copil al lui Dumnezeu. Dar ma straduiesc sa resping acest gand si sa ma bucur si mai mult de comoara pe care o am in Domnul Isus, si bogatia harului prin care am fost acceptat in El, Cel Preaiubit. Dumnezeu sa ma ajute ca sa-L iubesc si mai mult si sa-L slujesc mai bine. mama roaga-te pentru mine! Roaga-te ca Domnul sa ma pazeasca de pacat, sa ma sfinteasca deplin, sa ma foloseasca tot mai mult in slujba Lui".

Nu exista dorinta in inima omului pe care Dumnezeu sa n-o poata satisface.( daca este dupa Voia Lui). Crestinul resimte o mare greutate sa ia intocmai promisiunile Mantuitorului. Domnul ISus a spus " Daca inseteaza cineva , sa vina la Mine si sa bea - Ioan 7:37" . Ni se spune sa mergem la El, nu sa facem apel la un prieten, nici la o experienta trecuta, nici la un sentiment, nici la o forma de gandire oarecare. Nu ni se spune nici macar sa venim simplu la Cuvantul lui Dumnezeu . CI mai curand sa mergem - prin intermediul Cuvantului - la Christos Insusi.

........
O alta scrisoare Hudson spunea: "Dorinta mea arzatoare este de a permite Mantuitorului meu sa-Si implineasca in mine Vointa Lui, as vrea sa traiesc prin Harul Lui pentru sfintirea mea. " A RAMANE" in Christos fara constrangere sau zbatere, a privi la El, a ne incredinta puterii pe care ne-o ofera El, sa ne lasam in grija Lui pentru purificarea noastra interioara, sa ramanem in iubirea unui Mantuitor atotputernic, in bucuria sigura a unei mantuiri depline!, mantuire de "orice pacat". El ne cere ca Voia Lui sa aiba prioritate deplina.".
.........
"Cum se ajunge la o credinta ferma?
Nu fortandu-te sa dobandesti credinta, ci odihnindu-te in Singurul care este demn de credinta". Cand am citit, am inteles totul. Daca noi nu credem EL ramane demn de credinta. Am privit la ISUS si am vazut cu bucurie imensa, ca El a spus : " NU TE VOI PARASI" Iata Odihna. Atunci m-am gandit : " M-am straduit in zadar sa raman in Domnul. Nu ma voi mai stradui- nu a promis El oare ca va ramane in mine, ca nu ma va parasi niciodata? EL nu ma va parasi niciodata.
Ce lumina a Duhului Sfant s-a raspandit in sufletul meu, cand m-am gandit la vita unita cu mladitele ! Ce eroare comisesem incercand sa obtin ceva, plinatatea in afara lui. Am inteles, nu numai ca Domnul ISUS nu ma va lasa niciodata, dar si ca eram un madular al Trupului Lui. Acum inteleg ca vita nu este, inainte de toate, radacina, ci totalitatea plantei : radacina, trunchiul, ramurile, frunzele, florile si fructele. ISUS este de asemenea soarele si lumina lui, aerul si ploaia, si de zece mii de ori mai mult decat tot ce am indraznit vreodata sa visez si sa doresc. Mare este bucuria de a descoperi acest adevar! Ma rog Domnului ca sa lumineze si ochii intelegerii tale, pentru ca sa poti cunoaste si tu bogatiile care ne sunt gratuit acordate in Christos si sa te bucuri de ele.
.....
"Partea cea mai dulce,,,daca este permis sa se spuna ca o parte este mai dulce decat alta, este linistea care decurge din identificarea noastra totala cu Christos. Inima aceasta stie ca si profetul Isaia " Celui cu inima tare, Tu-i chezasuiesti pacea; da, pacea, caci se increde in Tine" ( isaia 26:3).
______________________________________________________________
Hudson Taylor - era un exemplu viu de liniste.
El primea de la "banca cereasca" din belsug pentru toate nevoile zilnice." VA dau pacea Mea" spune Christos, si prin urmare ceea ce nu agita pe Mantuitorul si nu-I tulbura duhul, nu-l mai tulbura nici pe misionar. Seninatatea Domnului ISUS, chiar si in momentele cele mai dramatice, era si privilegiul lui.Taylor nu cunostea nici graba, nici repezeala, nici jigniri. El avea pacea care intrece orice pricepere si nu s-ar fi putut lipsi de ea.
..........
apoi adauga el si mai categoric.." NU as putea indeplini ce am de facut fara pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere si care imi pazeste inima si gandurile".
Ramanand in Christos, Taylor participa la esenta si resursele Lui, si acesta printr-un act de credinta simplu si continuu." Cu toate acestea Taylor era destins si natural. Nu pot gasi alte cuvinte sa-l descriu decat prin expresia biblica era "IN Dumnezeu" . Da, era era in Dumnezeu. si Dumnezeu in el. Aceast este adevaratul "ramaneti in Mine" din Ioan 15.

Pe buna dreptate,Taylor putea sa ne indemne:" Sunteti grabiti, tulburati, in stramtoare? Priviti in Sus! Vedeti pe Imparatul Slavei! Lasati-L sa va lumineze prin Domnul Isus Christos! EL este agitat? tulburat? in stramtorare? Pe Fruntea Lui nu este nici o cuta, nici cea mai mica umbra de ingrijorare. Totusi aceste probleme de pe pamant Il privesc pe El chiar mai mult decat pe voi".

......Cum sa traim in Christos?
Cum aduc ramurile road? Nici printr-un efort neincetat de a ajunge la soare si la aer, nici printr-o lupta inutila de a avea parte de influente favorabile care dau frumusete mugurilor si culoarea verde frunzelor; ele raman pur si simplu in vita, intr-o unire permanenta, iar mugurii si roadele apar printr-o crestere spontana".
- Cum va aduce roade un crestin? Prin eforturi si lupte pentru a poseda ceea ce Dumnezeu da gratuit?
Meditand asupra vigilentei, rugaciunii, actiunii, ispitei sau pericolelor? NU! ci printr-o concentrare intensa a gandurilor si afectiunii asupra lui Christos; o abandonare totala in El, o cautare constata a Fetei Lui. IN cele spirituale sau trecatoare ,ei nu se mai ingrijoreaza de ziua de maine, deoarece stiu ca ISUS CHRISTOS va fi la fel de accesibil maine ca si azi, ca timpul nu poate fi o piedica pentru iubirea Lui.

Ei nadajduiesc si se incred doar in ce vrea si poate Domnul sa faca pentru ei si nu in ce vor si pot ei sa faca pentru El !! Secretul lor pentru a infrunta orice ispita si tristete este tocmai aceasta incredintare repetata si copilareasca a intregii fiinte in bratele Domnului.! Amin.

Aceasta este " viata transformata" viata care ramane in veac, viata care aduce roade, viata in Christos. Ea ar trebui sa fie privilegiul fiecarui credincios. Ce ni se spune in galateni 2:20 ar trebui prin credinta sa devina ( personal) o realitate glorioasa:
- " Am fost rastignit impreuna cu Christos si traiesc......dar nu mai traiesc eu , ci Christos traieste in mine . Si viata pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine Insusi pentru mine".

* Hudson Taylor- (nascut la Bransley- Marea Britanie) in 1832.. decedat la Changsha in China, in 1905, a fost misionar de renume mondial, fondator al Misiunii din China interioara. ( Overseas Missionary Fellowship).

Moria- Leonardo Gonçalves



ISUS ESTE MIELUL
Mielul este REGELE meu.
Rascumparatorul omenirii si al celor ce cred in Jertfa Lui.
Marit fie Imparatul Vesnic Dumnezeu pentru Darul sau.
ISUS Miel Preasfant.
Zdrobit pe Muntele Moria.
Muntele Binecuvantarii noastre depline

Consideri o modalitate buna asta?













































Cati oameni se pot intoarce la Dumnezeu si primi iertarea sa prin acest mod de evanghelizare?
Accesand un Yes....poti fi sigur ca esti nascut din nou si mergi in Imparatia lui Dumnezeu?

Vremea "caramizilor" de edificiu


O REALITATE ALARMANTĂ:

Majoritatea tinerilor care merg la biserică nu cred în adevărul central al Bibliei.


Prinşi în capcana valorilor societăţii contemporane, aceşti tineri consideră că Biblia este o carte oarecare dincare pot extrage reguli utile, dar care nu conţine nicio informaţie relevantă pentru împlinirea celor mai profunde nevoi ale lor. În consecinţă, ei se îndepărtează de singura sursă reală a fericirii şi a semnificaţiei.


O SOLUŢIE SURPRINZĂTOARE: Relaţia
Pentru a contracara această tendinţă dezastruoasă, Josh McDowell şi Thomas Williams, autori de succes, ne lansează chemarea de a reafirma obiectivul principal al Bibliei. Ea nu este o simplă carte de instrucţiuni pentru o viaţă mai bună, ci o invitaţie la o relaţie dinamică şi personală cu Însuşi Dumnezeu, singura împlinire autentică a tânjirii omeneşti după dragoste şi semnificaţie.Cartea Relaţie prin Cuvânt dezvăluie cele mai profunde nevoi ale tinerilor noştri, sugerând în acelaşi timp modul în care ele pot fi împlinite. Combinând principii biblice sãnãtoase cu povestiri, sugestii practice, sfaturi folositoare şi exemple relevante, autorii aratã cã, dacã vom cultiva relaţii pline de evlavie cu tinerii, le vom împlini nevoile şi îi vom îndruma spre o relaţie cu Dumnezeu, care le va transforma viaţa. Este modul cel mai eficient şi mai satisfãcãtor prin care putem influenţa o întreagã generaţie.


Cuprins

Mulţumiri

Partea I:

Cum ni Se reveleazã Dumnezeu

1. De ce nu are Biblia un impact mai mare în viaţa noastrã?

2. Imaginea de ansamblu: Adevãrul ascuns despre creştinism

3.Predarea ştafetei


Partea a II-a

Cum Îl revelãm pe Dumnezeu generaţiei umãtoare

Secţiunea 1:

Dumnezeu ne înţelege în profunzime

4. Nevoia noastrã de a fi înţeleşi în profunzime

5. Cum împlineşte Cristos nevoia noastrã de a fi înţeleşi în profunzime

6. Cum putem oferi un model de înţelegere în profunzime


Secţiunea 2:

Dumnezeu ne acceptã necondiţionat

7,Nevoia noastrã de a fi acceptaţi necondiţionat

8. Cum împlineşte Cristos nevoia noastrã de a fi acceptaţi necondiţionat

9. Cum putem oferi un model de acceptare necondiţionatã



What Do I Know About My God?


My God is GREAT
Deuteronom 3:24 „Stăpâne Doamne! Tu ai început să arăţi robului Tău mărirea Ta şi mâna Ta cea puternică; căci care este dumnezeul acela, în cer şi pe pământ, care să poată face lucrări ca ale Tale şi să aibă o putere ca a Ta?

Psalmul 135:5-6
Ştiu că Domnul este mare, şi că Domnul nostru este mai pe sus de toţi dumnezeii.Domnul face tot ce vrea în ceruri şi pe pămînt, în mări şi în toate adîncurile.
Ieremia 32:17
,Ah! Doamne Dumnezeule, iată, Tu ai făcut cerurile şi pământul cu puterea Ta cea mare şi cu braţul Tău întins: nimic nu este de mirat din partea Ta!

Luca 1:37
Căci nici un cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.

1 Ioan 4:4
Voi, copilaşilor, sunteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentru că Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume.





S, the Christian Alphabet Art

What Do I Know About My God?


My God is Gracious

2 Corinteni 9:8
Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună,

2 Corinteni 12:9
. Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine.
Efeseni 1:6-7

spre lauda slavei harului Său, pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui.

În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său,

Efeseni 2:8-9

Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

Evrei 4:16
Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.

R, the Christian Alfabet Art

Marturie - Paul Washer

Marturia puterii Evangheliei lui Dumnezeu schimba si transforma viata unui om.
Nu chestionarele noastre mestesugite, nu cele 12 legi spirituale, nu sondaje de opinie ce le adresam celor din jur. Evanghelia are putere . Romani 1:16.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică