joi, 24 septembrie 2009

Cum ar trebui predicat unei biserici apostate ?


Am sa postez un comentariu pertinent.

Dragilor,

Spuneti-mi va rog, cum ar trebui predicat unei biserici apostate (sau in care apostazia este norma)?

Poti vorbi acolo de sanctificare? NU!

De fapt, mesajele lui Paul Washer aduse in discutie, directioneaza catre POCAINTA! Intr-adevar, este o situatie anormala sa ai mesaj de evanghelizare catre biserica. De aceea, foarte multi confunda aceste mesaje cu unele de zidire si nu sunt! Sunt mesaje de intoarcere la Dumnezeu adresate crestinilor (doar cu numele) dintre evanghelici.

Vedeti ce fatarnici am ajuns? Daca predici evanghelia celor din biserica ortodoxa (”sarmanii aceia care se cred crestini de 2000 de ani”) e PERFECT! Daca o predici insa tinerilor din bisericile evanghelice, (tineri care – vorba lui Paul Washer – “arata ca lumea, miros ca lumea, nici o diferenta intre ei si lume”) atunci, spun multi pe forumuri, e o mare greseala, “se confunda justificare cu sanctificare!”

Oameni buni! Nu cumva la fel au fost dispretuiti si Domnul Isus si proorocii care scoteau la iveala idolatria si pacatul din viata poporului lui Dumnezeu? Era mesajul lor bine primit? NU! Chiar ma miram cum de prind asa bine mesajele fr. Paul Washer cand spune pacatului pe nume, cu durere si suferinta in inima (cine neaga acestea?)

Domnul sa aiba mila de noi!

HAR si discernamant!

Daniel


Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică