joi, 24 ianuarie 2008

Universitati inflacarate














"Cinci studenti obisnuiti, care nu erau crestini – au devenit in cele din urma dezgustati de climatul sfidator de imoral din facultatea lor. Ca o ultima sansa au hotarat sa vina la o intalnire de rugaciune , pentru a cere ajutorul lui Dumnezeu. Temandu-se de reactia altor colegi, ei s-au incuiat intr-o camera si au vorbit in soapta, pentru a nu putea fi descoperiti.


Cu toate acestea au fost descoperiti de alti colegi care au incercat sa sparga usa. Decanul facultatii a auzit galagia si a venit sa descopere cine a inceput taraboiul. Unul dintre colegii de afara a spus : « Oh, nu este nimic important, domnule sunt doar cativa fanatici inauntru care tin o intrunire de rugaciune ! Va puteti imagina ? Asa ca ne-am gandit sa le dam o lectie . N-o sa-i ranim, o sa-i speriem putin ».


Decanul i-a mustrat spunandu-le – " Nu aveti nimic impotriva inselaciunii, a chiulului, a furtului din camere a minciunii si a profanarii pe care o faceti in acest campus, dar obiectati impotriva unei intalniri de rugaciune. Ei bine eu nu obiectez!"

Apoi el a batut la usa si a spus cu un ton autoritar : -Va vorbeste decanul. Vreti va rog sa iesiti afara ? – Tinerii au descuiat usa si au iesit afara, nestiind la ce sa se astepte. Domnul Smith le-a spus : « Domnilor, veniti in cabinetul meu, ne vom ruga acolo impreuna « .

Aceasta intalnire de rugaciune a marcat inceputul trezirii spirituale ale acelui Colegiu american in timpul secolului 19-lea.( anii 1790-1800)."

- din cartea -"CASTIGA! ZIDESTE! TRIMITE!

Inchei si eu...

Iti pasa de colegii tai nemantuiti?

Vezi ce simte Dumnezeu pentru cei pierduti? (apropo ..Dumnezeu iubeste oamenii pierduti) Doar un pacatos iertat poate experimenta plinatate de BUCURIE!

Stii ca Dumnezeu ALEARGA catre ei cu bratele deschise?

A pus Dumnezeu in inima ta durere pentru cei ce vor muri in pacat?

Ai mila cand vezi "gloatele de studenti" ratacite?

A turnat Dumnezeu dragoste si in inima ta sa le spui despre ISUS?

Faptele, actiunile, reactile si viata ta demonstreaza ca il proclami pe Christos cel viu in facultate?

Te simti confortabil ca stii ca intr-o zi vei merge " ACASA"sau te vei opri din drum intr-o zi sa vorbesti cu cineva despre Dumnezeu?

Do you love lost people?

Domnul sa ne ajute sa nu fim centrati pe sine si pe mantuirea noastra si sa invitam si pe altii in calatoria spirituala cu Dumnezeu spre cer si sa le spunem si sa traim aratand ca DOAR DUMNEZEU POATE SATISFACE SUFLETELE NOASTRE.

de ce am ales poza asta?

a fi student nu inseamna doar a obtine rezultate exemplare la examene..si a impresiona pe cineva prin notele din carnetul tau de student...a fi student inseamna ...sa fii ca si ISUS.

hmmmmmm sa ma gandesc la studentie.....

· Sa fii nonconformist, sa ai puterea de a lua decizii, de a fi lider, de a conduce pe altii la Dumnezeu prin mesajul vietii tale ,sa lupti si sa fii gata sa mori pentru o cauza nobila, de a sluji colegilor tai facandu-le ceva copii ( xerox) prin cursurile scrise de tine, sa lupti impotriva presiunii din jurul tau de a copia la examene, sa lupti impotriva tensiunii de a fii imbracat la fel ca ei , de gandi ca ei, de a consuma ce consuma tinerii azi, de a nu viziona ceea ce vizioneaza studentii azi ...

Nu te gandi ca esti doar un simplu student...sau singurul pocait(a) din clasa ta...aveti acesta convingere ca Dumnezeu va cheama sa fiti Folositi de El- de timpul vostru, de abilitatile voastre, de personalitatea ta, de banii tai.

Te incurajez sa fii un student calauzit de Dumnezeu si folosit de Dumnezeu .Si vei avea o sesiune extrem de binecuvantata.



Prayer: Help us to love them even when they hurt us.

amin

o definitie a mandriei



Doar un pastor mandru si arogant ca si C.J.Mahaney putea scrie o carte despre umilinta dependenta de Dumnezeu, trairea in smerenie si urmarea modelului suprem de Umilinta a Domnului ISUS CHristos.

DE ce am spus asta ?
E simplu ...a fost zdrobit de Dragostea lui Dumnezeu si a recunoscut lucrul acesta.
Acesti oameni ma fascineaza. Cei vii...cei reali ..fara masca...cei transparenti si credibili cu care ma pot identifica usor si eu, "enoriasul".

Cap.2. The perils of pride
Contending with GOD

Why does GOD hate Pride so passionately?
HERE'S why :
PRIDE is when sinful human beings aspire to the status and position of God and refuse to acknowledge their dependence upon Him.

P.S. Doar un om mandru ca mine putea citi o carte despre umilinta.

Fii multumitor Domnului pentru ce ai












Tonight, literally millions of children will go to bed hungry, and because America are drowning in food most of us can afford, we never even think about hunger.

Six million children under the age of 5 die every year as a result of hunger.
One third of the world lives on less than a dollar a day.

Foametea este un fenomen în care o mare parte a populaţiei unei regiuni sau unei ţări este atât de prost hrănită încât moartea prin inaniţie devine un fenomen obişnuit. În ciuda resurselor foarte mari economice şi tehnologice ale lumii moderne, foametea mai loveşte numeroase regiuni ale planetei, în special în ţările în curs de dezvoltare unde domneşte sărăcia. Foametea este de asociată în mod natural cu recoltele proaste din perioadele de secetă şi epidemiile şi în mod artificial cu războiul şi genocidul. În ultimele câteva decenii, a apărut o interpretare mult mai nuanţată care leagă foametea de condiţiile economice şi politice dintr-o anumită zonă. Agenţiile de umanitare apreciază gravitatea stării de foamete conform unei scări a foametei.

Multe zone care au suferit de foamete în trecut s-au autoprotejat prin măsuri tehnologice şi prin măsuri tehnologice şi organizatorice. Prima ţară din Europa care a eliminat foametea a fost Olanda, care a avut parte de ultima foamete pe timp de pace la începutul secolului al XVII-lea, în momentul în care a devenit o putere economică majoră şi şi-a pus la punct o organizare politică complexă. Unul dintre economiştii proeminenţi specializaţi în acest domeniu, laureatul Premiului Nobel Amartya Sen, a remarcat că nici o ţară democratică nu a suferit vreodată de foame.

"Reţeaua sistemelor de averizare timpurie împotriva foametei" a acordat Nigerului statutul de urgenţă în iulie 2005, ca şi altor ţări precum Ciad, Etiopia, Sudanul de sud, Somalia şi Zimbabwe. În zilele noastre, foametea loveşte cel mai greu în Africa, dar, în ciuda eforturilor internaţionale, foametea continuă să fie o problemă globală, milioane de indivizi suferind sau murind de foame. Principalele cauze care zădărnicesc eforturile de ajutorare ale populaţiei aflate în nevoie sunt: războaiele zonale, războaiele interne şi instabilitatea economică.

Se mai crede încă în sorţii de izbândă a Revoluţiei Verzi în lupta cu foametea. "Revoluţia Verde" a început în la sfârşitul secolului al XX-lea cu folosirea de hibrizi de înaltă productivitate. Aceşti hibrizi contribuie nu numai la obţinerea unor recolte mari, dar pot deasemenea stabiliza producţiile în timp. Criticile aduse atrag atenţia asupra faptului că odată cu începerea folosirii acestui sistem, este nevoie de tot mai mulţi fertilizatori chimici şi pesticide, care pot avea ca rezultat final degradarea mediului. De aceea, aceasta este doar una dintre opţiunile posibile pentru naţiunile în curs de dezvoltare care suferă de foamete, iar aceste culturi pot fi folosite conform condiţiilor din fiecare ţară. Culturile foarte productive ar face tehnic posibilă hrănirea lumii şi eliminarea foametei. Ele pot fi dezvoltate să asigure nutriţia corespunzătoare, iar proporţia populaţiei dezvoltate corespunzător ar creşte. Se mai afirmă că problemele foametei şi ale subnutriţiei sunt rezultatul dilemelor etice asupra folosirii tehnologiilor incomplet verificate pe care le avem la dispoziţie, dar sunt şi rezultatul diferenţelor culturale şi de clasă.

Un punct de vedere interesant este acelă că dieta vegetariană poate asigura cu acelaşi efort tehnic şi material resurse de hrană pentru mai mulţi oameni, comparativ cu dieta bazată pe carne. Acest punct de vedere este, deocamdată, minoritar.


Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică