miercuri, 5 noiembrie 2008

Zambet cu ciocolata alba



In seara asta am experimentat o frantura de poveste faina de tot.
Cand sa intru in scara blocului, un copil zburdalnic si energic, m-a strigat pe nume. Era o fetita draguta, vecina din blocul de vis-a-vis. S-a apropiat de mine bucuroasa si mi-a spus rapid...deabia isi gasea cuvintele.." stii ..e doar un leu". Si mi-a intins mana sa iau jumatate din ciocolata ei de casa alba. Uimit am rupt doar un mic coltz si i-am multumit. A fost un gest cinstit. Pe mine insa m-a innobilat mult.

Nu a contat pentru mine ce am primit...ci zambetul ei care mi-l oferea indirect. Nu ce am primit m-a uimit ci zambetul acestui copil. Micuta nu stie ca eu am primit mai mult, pacea din adancul ochilor ei si surasul ei nevinovat. Pentru aceste lucruri i-am multumit.

Nu pot sa pricep ce a determinat-o sa faca aceasta actiune, acest gest. Cred ca il cunoaste pe prietenul meu "nevazut" Isus. Poate pe El a vrut sa il serveasca- pentru ca eu nu merit nici o bucatica mica de bunatate. Pe "tovarasul" invizibil care ma insotea pe mine cred ca a vrut sa il faca bucuros.

Zambetul tau nu poate muta muntii din loc, dar, daca prin zambetul tau tu ai redat speranta cuiva, atunci cu siguranta, persoana care a inceput sa spere din nou va avea resurse pentru mutarea muntilor din loc ce s-au interpus in calea vietii ei.


Sa ne invatam zilnic lectiile si prin acesti micuti prin care Dumnezeu isi manifesta bucuria si bunatatea fata de noi.
Cea mai mare implinire sufleteasca o ai atunci cand daruiesti.
Multumesc Doamne ca ma indulcesti frumos.
Fiti binecuvantati si
Gustati si vedeti ce buuun este Domnul.

Tu ce crezi?


Gandul si versetul zilei



Dumnezeu nu te paraseste; nu-L parasi nici tu.
God never quits on you; don't you quit on God.

Sa nu fiti iubitori de bani. Multumiti-va cu ce aveti, caci El insusi a zis: " Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi". Asa ca putem zice plini de incredere " Domnul este ajutorul meu, nu ma voi teme: ce mi-ar putea face omul?"
Evrei 13:4-6

Fiecare dintre noi ascunde ceva, dar nu pentru ca suntem inselatori, ci doar pentru ca ranile omului sunt prea personale.

Dumnezeu mai intai a frant, a zdrobit, ca sa poata pe urma sa binecuvanteze , in drumul de la smerenie la slava.

Nu fa orice ca sa obtii ceva, indiferent cat de pretios ti se pare.

Suntem sfinti care ne luptam cu pacatul, nu pacatosi care ne luptam sa fim sfinti.

Pedeapsa controlata


( David- Lau-Clau-Radu si Ema) - salvati anul asta.
" Te voi pedepsi cu dreptate"
(Ieremia 30:11)

A nu fi pedepsit niciodata, n-ar fi un semn bun; din partea lui Dumnezeu aceasta ar insemna: "S-a alipit de idoli, lasati-l in pace". Dar Dumnezeu nu vrea ca aceasta sa fie partea noastra. O propasire neintrerupta a celui credincios este un lucru de care ar trebui sa ne speriem si sa ne cutremuram. Pe toti aceea pe care Dumnezeu ii iubeste cu duiosie, ii mustra si ii pedepseste; pe aceia care nu au nici un pret inaintea Lui, ii lasa sa se ingrase in voie, ca boii sortiti pentru macelarie.
Dar, in dragostea Sa, Tatal nostru ceresc foloseste nuiaua pentru copiii Sai.

Totusi trebuie sa luam seama ca pedeapsa este cu "masura", pentru indreptare. Dragostea Tatalui ti s-a dat fara masura, dar pedeapsa Sa este masurata cu grija. Un om nu putea sa primeasca, dupa legea veche evreiasca decat " patruzeci de lovituri fara una", acestea silea pe cei ce pedepseau, sa numere exact si sa puna hotar suferintei. Tot asa pentru oricare madular din poporul celor credinciosi, fiecare lovitura este numarata. Asta este masura intelepciunii, masura simpatiei, masura dragostei care randuieste pedeapsa noastra. Departe de noi gandul de a ne razvrati impotriva randuielii dumnezeiesti.

Doamne, daca Tu esti langa mine ca sa numeri picaturile amare din paharul suferintelor mele, voi lua acest pahar cu bucurie din mana Ta, il voi bea dupa indemnurile Tale sfinte si voi zice: " Faca-se voia Ta". Eu am incredere in Tine, Tatal meu, caci Tu stii ce este bun pentru copilul Tau.

Tezaurul Promisiunilor lui Dumnezeu - C.H.Spurgeon

Marturia lui Paul Washer



Let me tell you about my Jesus.
I have nothing
...........................
That's my secret.

o privire de speranta




Zi de zi, clipita de clipita,
Eu primesc sfinte puteri de sus,
Sa inving mereu orice ispita,
Fiind condus de-al meu iubit Isus.

Cor: El ce-ntrece orice bunatate
Imi da zilnic tot ce are mai bun.
Sunt convins ca Domnul stie toate;
Lui ma-nchin si ma supun.

Ma ajuta-n orice incercare
Sa ma-ncred ferm in Cuvantul Sau,
Ca sa nu pierd dulcea mangaiere
Ce-o primesc mereu la sanul Sau.

Ma ajuta ca orice durere
S-o primesc ca si din mana Sa;
Ceas cu ceas, purtat de-a Sa putere
Pan-ajung in tara mea.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică