luni, 1 iunie 2015

Rădăcinile amărăciunii


Există doar două moduri esențiale de a scăpa de buruieni: să le tai deasupra nivelului solului și să le smulgi din rădăcină. Numai a doua metodă rezolvă problema.
Când amărăciunea prinde rădăcini în viața ta, e aproape imposibil să o rezolvi la nivelul de suprafață, trebuie să mergi mai adânc.La început sentimentele de mânie și durere pot fi latente câteva ore sau zile, dar amărăciunea iși va face apariția într-un final. Trebuie să atacăm amărăciunea la rădăcina.

In Evrei citim " Fiți atenți ca nici unul să nu se intoarcă de la harul lui Dumnezeu pentru ca nu cumva vreo rădăcina de amărăciune (să dea lăstari) să nu crească și să provoace durere, iar prin el mulți să se pângărească(să fie întinați de ea). Evrei 12:15

Versetul ne învață două lucruri despre amărăciune: în primul rând, ea are o rădăcină,in al doilea rând, pe măsură ce rădăcina se extinde, întinează pe mulți.

Persoana care găzduiește amărăciunea nu este singura afectata de ea; amărăciunea se revarsă si asupra altora. Sufletul cuprins de amărăciune încearcă întotdeauna să construiască alianțe- să recruteze/racoleze persoane care să îi valideze amărăciunea.

Un alt mod este trăirea încrâncenată.De exemplu, un tată este cuprins de amărăciune si devine pasiv agresiv in comportamentul lui față de copii și de soție. Azi e tatăl anului- blând, iubitor, pozitiv și amabil;a doua zi erupe ca Muntele Vezuviu, revărsându-și amărăciunea și ranchiuna precum lava asupra tuturor celor din calea lui. Impactul, ca cel asupra unor piese de domino atent aranjate, rănește copiii și căsnicia. O singură persoană poate infecta întreaga comunitate și o poate incendia până la prăbușire. 

Nu există persoană plină de amărăciune care iși poate păstra amărăciunea doar pentru ea. 

Din fericire există speranță pentru a elimina pericolele subtile. Biblia ne arată cum un bărbat remarcabil, dându-i voie lui Dumnezeu să ii vindece durerea, a avut un impact asupra moștenirii spirituale a unei generații întregi. Numele lui a fost Iosif-un om al iertării absolute[totale]. 

Editura Casa CărțiiCând ți s-a gresit - "De la amărăciune la binecuvîntare" - de Erwin Lutzer

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică