miercuri, 6 februarie 2008

Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu
















TEORIA FARA PRACTICA E
ø

Ma bucur de clipele de partasie spontane si create ingenios de Dumnezeu din ceruri. Momentele in care El aduna doi copii ai sai pentru a se incuraja pe calea sfanta si stramta a neprihanirii si sfinteniei lui Christos. Harul si Indurarea ne copleseste cu prezenta sa.

Asa a fost ziua de azi de la Biblioteca Astra, unde am intalnit un prieten ,un bun frate in Christos, care si-a predat viata in Mana si Calauzirea lui Dumnezeu. Am primit ceva ganduri de la el astazi, pe care cu mare placere si caldura vi le ofer sa le cititi.

Exprima situatia si starea spirituala de azi. Domnul sa il binecuvanteze la facultate sa fie o epistola vie, o carte deschisa si transparenta prin care ceilalti sa vada Puterea Efectiva a lui ISUS in viata lui.

Multumesc cu bucurie Domnului pentru dedicarea lui.


"In starea actuala, lumea si viata intreaga sunt bolnave. Daca as fi medic si as fi intrebat ce sfaturi as putea sa dau , as raspunde:
Faceti liniste , faceti pe oameni sa taca, in aceste conditii Cuvantul lui Dumnezeu nu poate fi auzit. Si daca folosind mijloace zgomotoase striga destul de puternic ca sa fi auzit chiar si in zgomot, acesta nu mai este cuvantul lui Dumnezeu. Deci faceti liniste”.

Søren Kierkegaard











Nu stiu cat de legal este sa ma folosesc de un citat dintr-o carte a lui Kierkegaard, dar nu cred ca pot exprima in cuvinte putine ceea ce a surprins marele ganditor ( care avea supranumele de " Spionul lui Dumnezeu" ) in legatura cu SUPRASATURATIA la care s-a ajuns in ce priveste PREDICAREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU.
Subiectul este foarte vast! Suprasaturatia este pentru multi crestini ca o compensare a lipsei trairii unei vieti practice. Insa este o falsa intelegere ( sau incredere) ca a detine informatii despre Dumnezeu iti asigura un statut privilegiat.

Este o mare inselare.
De fapt Biserica ( prezbiterii, pastorii, invatatorii, preotii) sunt depasiti de succesiunea evenimentelor, de stiinta, de viteza de circulatie a informatiei, de schimbarea rapida de mentalitate a societatii.















In loc sa ne oprim sa facem o analiza REALA a starii crestinilor si chiar a noastra insine, ne blindam casa cu materiale crestine scrise, audio, video despre DUMNEZEU traind marea amagire ca daca le avem si le stim e destul pentru a ne mantui ( sau pentru a fi mantuiti).

" ,,Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu "

Intre " a sti" si "a cunoaste" este mare diferenta.
Pentru a sti nu e nevoie decat sa dai dublu-click.
Pentru a cunoaste e nevoie sa te opresti !

Lucru aproape imposibil in ritmul de azi. Uneori El ne trage de mana sa ne oprim. Sa invatam acest mijloc de comunicare mai putin placut...ne va fi de folos."

in Slujba Lui Christos
Ionas
Asemeni filmului de aseara. Time Changer, sa nu cunoastem doar Invatatura Domnului ci pe Domnul Invataturii.nu doar sa ne insusim ( cunostinte, versete, principii, dogme, doctrine, invataturi, concepte, paradigme, definitii biblice,)ci sa il cunoastem personal Pe cel care este Painea si Cuvantul vietii. Inceputul si sfarsitul . Autorul mantuirii noastre. Fiul lui Dumnezeu, ISUS CHRISTOS fratele, Domnul si Stapanul nostru.
Doamne ajuta ne!
amin! in dreptul meu.:)

a fi revolutionar
















Betania –Tineret. A FI REVOLUTIONAR !



18 .04.2005-Alexandru Tantar

Cine face o revolutie ? Dumnezeu prin Cuvantul sau, pocainta noastra si intelegerea Harului Sau, + constientizarea noastra ca singura mare nevoie a noastra ca tineri este " ajutorul Duhului sfant"

· tinerii sunt o forta in societate, tinerii de azi pot fi liderii de maine.

Ilustratie:

"Cinci studenti obisnuiti, care nu erau crestini – au devenit in cele din urma dezgustati de climatul sfidator de imoral din facultatea lor. Ca o ultima sansa au hotarat sa vina la o intalnire de rugaciune , pentru a cere ajutorul lui Dumnezeu. Temandu-se de reactia altor colegi, ei s-au incuiat intr-o camera si au vorbit in soapta, pentru a nu putea fi descoperiti.

Cu toate acestea au fost descoperiti de alti colegi care au incercat sa sparga usa. Decanul facultatii a auzit galagia si a venit sa descopere cine a inceput taraboiul. Unul dintre colegii de afara a spus : « Oh, nu este nimic important, domnule sunt doar cativa fanatici inauntru care tin o intrunire de rugaciune ! Va puteti imagina ? Asa ca ne-am gandit sa le dam o lectie . N-o sa-i ranim, o sa-i speriem putin ».

Decanul i-a mustrat spunandu-le – " Nu aveti nimic impotriva inselaciunii, a chiulului, a furtului din camere a minciunii si a profanarii pe care o faceti in acest campus, dar obiectati impotriva unei intalniri de rugaciune. Ei bine eu nu obiectez!"

Apoi el a batut la usa si a spus cu un ton autoritar : -Va vorbeste decanul. Vreti va rog sa iesiti afara ? – Tinerii au descuiat usa si au iesit afara, nestiind la ce sa se astepte. Domnul Smith le-a spus : « Domnilor, veniti in cabinetul meu, ne vom ruga acolo impreuna « .

Aceasta intalnire de rugaciune a marcat inceputul trezirii spirituale ale acelui Colegiu american in timpul secolului 19-lea.( anii 1790-1800)."

A) Anul acesta- se implinesc 50 de ani de la moartea lui Albert Einstein si tot azi 100 de ani din (1905) de cand el a descoperit celebra formula a relativitatii. E=mc2.

Aveti acesta convingere ca Dumnezeu va cheama sa fiti Folositi de El- de timpul vostru, de abilitatile voastre, de personalitatea ta, de banii tai, de frumusetea ta ?

Pentru ca tinerii crestini sunt o forta – un potential foarte mare in ochii lui Dumnezeu.

Tinerii au azi doua perspective- 1) urgenta si 2) importanta- care e prima problema care oamenii o rezolva prima ?

I. Care sunt criteriile dupa care cataloghezi o persoana ca fiind revolutionara ?

· Intrunesti tu aceste conditi ?

· Sa fii nonconformist, sa ai puterea de a lua decizii, de a fi lider, de a conduce pe altii la Dumnezeu prin mesajul vietii tale ,sa lupti si sa fii gata sa mori pentru o cauza ? sa lupti impotriva presiunii din jurul tau si de a gandi, de a consuma, de a vorbi, de viziona si de a te imbraca la fel ca ei ?

· Intrebare : Bratara. ( voi toti sustineti o cauza) . De ce purtati bratari la maini ? WWJD – « Pentru ca sustineti o cauza « Dar traiesc eu pentru aceasta cauza ?

· Dati un exemplu in care v-a intrebat cineva ce inseamna si de ce o purtati !

II. Dati-mi cateva exemple de revolutionari- cunoscuti de voi – Luther, James Watt. Mahatma Gandhi, …

Desi putea sa o faca ,Isus nu ne-a daruit nici aerul conditionat, nici masina cu abur sau cu explozie nici energia termica si nici leacul universal impotriva tuturor epidemiilor ucigase. Acest revolutionar a ales sa trateze un pacient mult mai important decat trupul nostru- « sufletul nemuritor »

III. Ganditi-va la o persoana celebra pe care voi o admirati ?

· Cum s-ar schimba viata voastra daca ati intalni-o ?

· Cum ti-ar influenta viata?

· Cum ar fi sa fii prietenul acelei persoane ?

· Cum va vor vedea altii ? – cum isi vor schimba opinia lor cu privire la voi?

Raspuns: - in multe feluri noi ne identificam cu persoanele cu care stam !!

ca si crestini noi avem o relatie cu Isus Hrsitos – cu cea mai importanta persoana care a trait vreodata si azi e aici.

Copii poarta numele parintilor lor.

Nu fiti duplicitari- spre exemplu – Voua v-ar place sa ascultati un mesaj din partea lui Dumnezeu de la cineva care nu il asculta pe Dumnezeu. ? NU

De Ce ?---Pentru ca in viata lui faptele tipa , urla, zbiara mai tare decat mesajul pe care vrea sa ti-l transmita, si astfel nu poti auzi Glasul lui Dumnezeu.

VIATA LUI ISUS HRISTOS

Isus Hristos a fost un revolutionar, iar un revolutionar nu este un nice guy ( un baiat de treaba, care doar sta cuminte la adunare, nu fumeaza , nu consuma alcool, nu comite pacat, dar este pasnic, inofensiv, domestic, si dominat de miscarea feminista)

a) imaginati-va ca sunteti la templu cand deodata un om –Isus din Nazaret incepe sa rastoarne mesele bisnitzarilor- si le spune : « Casa Mea se va numi o casa de Rugaciune. »

b) Priviti ce reputatie a primit din partea fariseilor si carturarilor-un betiv care este un prieten al pacatosilor matei 11 :19

c)Lumea il considera nebun- marcu 3 :21..

d)Dar cel mai revolutionar lucru in Biblie despre Isus este cat de mult a iubit pe oameni – cu o dragoste reala, adevarata,bolnava, adanca pentru fiecare individ.

Isus Hristos a fost o persoana revolutionara si cea mai revolutionara din toata istoria omenirii.

1) Era uimit cand cineva ii arata micimea credintei lui si era gata sa le laude credinta facandu-i exemple.

2) niciodata nu s-a aratat superior

3)Era un bun ascultator

· A dorit ca cei pierduti si saraci sa fie prin preajma lui.

· Multimile incercau sa faca orice ca sa-L atinga si cu toate acestea a acordat atentie completa fiecarei nevoi. ( individuale)

· Niciodata nu a refuzat o cerere de vindecare

· A eliberat pe oameni de suferintele lor.

Dovezi :

· un lepros a venit si i s-a aruncat la picioare- Marcu 1 :41

· iar aceste cuvinte nu isi mai au loc de comentarii- i se potrivesc perfect domnului Isus. Matei 11 :28-29

· Raspunsul oamenilor- ei au vrut sa termine cu aceasta persoana mareata.

· Isus Afirmase ca este Fiul lui Dumnezeu, a spus lucrul acesta atat de des, atat de clar incat oamenii religiosi in final l-au omorat.

· De multe ori era singur insa si mesajul sau era la fel de revolutionar.

· Oamenii au raspuns – parasindu-L De ce ?

· Raspuns= era prea ciudat, straniu, prea greu de acceptat- era prea revolutionar.

· (CA AZI)

Poate si tu astazi esti in Biserica si raspunsul tau este la fel- ii raspunzi prin a te indeparta de cuvintele Lui Isus, de ce ? = sunt prea revolutionare…

· iar eu sunt prea comod

· imi place sa stau confortabil

· doresc sa nu ma deranjeze nimeni

· Nu suport sa ma critice nimeni

· nu vreau sa dau socoteala nimanui de viata mea.

MESAJUL LUI ISUS HRISTOS LUCA 6 :20-23

20Atunci Isus si-a ridicat ochii spre ucenicii Sãi, si a zis: "Ferice de voi, care sunteti sãraci, pentru cã Împãrãtia lui Dumnezeu este a voastrã!

21Ferice de voi, care sunteti flãmânzi acum, pentru cã voi veti fi sãturati! Ferice de voi care plângeti acum, pentru cã voi veti râde!

22Ferice de voi, când oamenii vã vor urî, vã vor izgoni dintre ei, vã vor ocãrî, si vor lepãda numele vostru ca ceva rãu, din pricina Fiului omului!

23Bucurati-vã în ziua aceea, si sãltasi de veselie; pentru cã rãsplata voastrã este mare în cer; cãci tot asa fãceau pãrintii lor cu proorocii.

Aici Cuvantul Domnului Isus Christos ne spune ca adevarata Fericire este atunci cand nu ai nimic,esti flamand, plangi si esti insultat.

STITI De ce ? Doar atunci Dumnezeu poate lucra efectiv in viata mea si a ta !

-Provocare -

CAT DE RADICAL TE-AI SCHIMBA , DACA AI LUA DECIZIA SA IEI CUVINTELE LUI ISUS IN MOD REAL SI SERIOS IN VIATA TA- chiar daca majoritatea lor sunt revolutionare ?

LUCA 6 :27-28

27Dar Eu vã spun vouã, care Mã ascultati: Iubiti pe vrãjmasii vostri, faceti bine celor ce vã urãsc,

28binecuvântati pe cei ce vã blestemã, rugati-vã pentru cei ce se poartã rãu cu voi.

Isus Cristos a fost o persoana revolutionara , multiplicandu-si lucrarea.

· Isus si-a cautat urmasi-ucenici.

· A inceput din Capernaum si a traversat prin toata Iudeea vorbind in sinagoga.

· Vorbea despre Imparatia lui Dumnezeu si pocainta.

· Vindeca bolnavii

· Domnul Isus Christos a fost un revolutionar ( sau reformator- pentru cine nu inghite bine termenul) ! Pentru a ilustra acest fapt, sa luam cateva din invataturile lui :

· Iubeste-ti vrasmasii

· Fa bine celor ce te urasc

· Binecuvanteaza-i pe cei ce te prigonesc

· Cel mai mare dintre voi sa fie slujitorul vostru

· Nu va strangeti comori pe pamant

· Cine nu se leapada de sine nu poate fi ucenicul meu

CUM ARATA UN TANAR REVOLUTIONAR !

1.Un revolutionar il are pe Dumnezeu ca prioritatea nr 1 in viata lui.

(recent Nisti Popa spunea marti la vox dei )

Dumnezeu este inutil si lipsit de putere intr`un singur loc.

Daca este situat pe « locul 2 ».

Gandeste-te un pic la relatia ta cu Dumnezeu. Tu vrei sa ii castigi pe colegii tai necrestini la Hristos. – Atunci ...

Totul porneste de la o relatie cu Dumnezeu

· Lucrarea de marturisire izvoreste din relatia ta cu Isus.

· Cum sa vorbesti unor oameni de Dumnezeu daca tu nu esti pasionat de Isus ? Marcu 12 :28 –30

De ce este pomenita inima in text ? ( pt . ca multi implineau legea, mergeau la Biserica ! ( ca in filmul de aseara mergeau la biserica ca sa isi impartaseasca « tunurile » metaforic « ultimele achizitii, ce afaceri au mai facut » )

2 . Un revolutionar il iubeste pe Dumnezeu.

· Cand nu implinim aceasta porunca ? - ne iubim noi. ( cand sunt centrat pe mine, pe emotiile mele nesatisfacute, pe ambitiile mele egoiste, centrat pe propria mea personalitate)

· Cand m-am intors la Domnul- Isus a devenit cea mai importanta persoana din viata mea. – in acele zile ma gandeam doar la Isus, abia asteptam sa citesc din Scriptura, sa-l laud cu alti crestini, sa ma rog, sa cant pe strada cantari crestine

· Daca ceilalti ar fi descoperit ce este in inima mea – ar fi spus ca sunt nebun. « Alexandru a luat-o razna » Insa asta a facut ISUS din viata mea. Sunt un produs al harului si un rezultat al Puterii sale de la Crucea Dragostei lui ISUS.

· Care sunt cauzele care pot sa ne indeparteze ? Marcu 4:19

· -EU, familia, cariera, hobby, prietenii, banii, sportul, calculatorul, un esec.

· Raspunsul –daca devine cineva sau ceva mai important decat Dumnezeu – atunci lucrul acela ma separa de Dumnezeu.

· - pacatul , 3) lipsa de disciplina ( spirituala).

· Orice relatie necesita disciplina.

3.Un revolutionar se implica

- se roaga si ia decizii impreuna cu Dumnezeu -Coloseni 4 :3

- nu il intereseaza cum il privesc cei din jur ci il afecteaza cum il priveste Dumnezeu.

· Daca vei face si tu ceea ce a facut Isus ii vei face pe unii oameni sa se simta neconfortabili , ii vei deranja. ( cum a facut Carlisle in film).

· Daca il veti urma pe Isus asa cum l-au urmat ucenicii si in modul cel mai serios veti incerca sa-i binecuvantati si sa-i ajutati pe saraci,pe cei flamanzi, si pe cei urati.= oamenii va vor ridiculiza.. ( va vor da tot felul de nume radicale, revolutionare)

· Gen( limitati, incuiati, ciudati, anormali, sectanti, blegi,).

· Cum arata un revolutionar AZI ? Este cel care traieste in conformitate cu principiile stabilite de Hristos a avut de indurat ( suferinta, persecutii, inchisoare , exil si moarte. )

· Alin Vrancila a vorbit de cei inchisi in China si persecutati – ei sunt adevaratii revolutionari azi. Cei care platesc pretul credintei lor in ISUS.

· Vrei sa traiesti si tu ca Isus atunci trebuie sa fii din capul locului !!! un revolutionar, un nonconformist, un pasionat de ISUS- pus in miscare de dragostea lui Dumnezeu pentru oameni !!!

· Isus Hristos a fost o persoana radicala , revolutionara.

· TU CUM ESTI ?

Intrebare : As vrea sa te intreb :

· Esti tu gata pentru aceasta revolutie ? ( sau trezire )

· S-ar putea sa te coste viata !

Lucru pe grupe :

Formati cate 5 raspundeti la urmatoarele intrebari :

Da 3 exemple din viata Lui Isus care crezi tu ca au fost revolutionare.

De ce Dumnezeu ii apreciaza pe cei care revolutioneaza cu dragoste, iubire, iertare, slujire semenilor din jur ?

Cand ai admirat ultima oara o persoana revolutionara ? ce facea ?

Ce ai putea face in saptamana care urmeaza pentru a te concentra mai mult asupra realizarilor celorlalti decat asupra celor personale ?

Ce anume te face sa fii ‘ grozav’ in societatea in care traiesti? Ce anume te face sa fii ‘grozav’ in fata prietenilor si a colegilor tai?

Ce ai face ca sa demonstrezi ca esti gata sa-ti dai chiar si viata pentru un prieten ?

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică