miercuri, 6 februarie 2008

Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu
















TEORIA FARA PRACTICA E
ø

Ma bucur de clipele de partasie spontane si create ingenios de Dumnezeu din ceruri. Momentele in care El aduna doi copii ai sai pentru a se incuraja pe calea sfanta si stramta a neprihanirii si sfinteniei lui Christos. Harul si Indurarea ne copleseste cu prezenta sa.

Asa a fost ziua de azi de la Biblioteca Astra, unde am intalnit un prieten ,un bun frate in Christos, care si-a predat viata in Mana si Calauzirea lui Dumnezeu. Am primit ceva ganduri de la el astazi, pe care cu mare placere si caldura vi le ofer sa le cititi.

Exprima situatia si starea spirituala de azi. Domnul sa il binecuvanteze la facultate sa fie o epistola vie, o carte deschisa si transparenta prin care ceilalti sa vada Puterea Efectiva a lui ISUS in viata lui.

Multumesc cu bucurie Domnului pentru dedicarea lui.


"In starea actuala, lumea si viata intreaga sunt bolnave. Daca as fi medic si as fi intrebat ce sfaturi as putea sa dau , as raspunde:
Faceti liniste , faceti pe oameni sa taca, in aceste conditii Cuvantul lui Dumnezeu nu poate fi auzit. Si daca folosind mijloace zgomotoase striga destul de puternic ca sa fi auzit chiar si in zgomot, acesta nu mai este cuvantul lui Dumnezeu. Deci faceti liniste”.

Søren Kierkegaard











Nu stiu cat de legal este sa ma folosesc de un citat dintr-o carte a lui Kierkegaard, dar nu cred ca pot exprima in cuvinte putine ceea ce a surprins marele ganditor ( care avea supranumele de " Spionul lui Dumnezeu" ) in legatura cu SUPRASATURATIA la care s-a ajuns in ce priveste PREDICAREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU.
Subiectul este foarte vast! Suprasaturatia este pentru multi crestini ca o compensare a lipsei trairii unei vieti practice. Insa este o falsa intelegere ( sau incredere) ca a detine informatii despre Dumnezeu iti asigura un statut privilegiat.

Este o mare inselare.
De fapt Biserica ( prezbiterii, pastorii, invatatorii, preotii) sunt depasiti de succesiunea evenimentelor, de stiinta, de viteza de circulatie a informatiei, de schimbarea rapida de mentalitate a societatii.















In loc sa ne oprim sa facem o analiza REALA a starii crestinilor si chiar a noastra insine, ne blindam casa cu materiale crestine scrise, audio, video despre DUMNEZEU traind marea amagire ca daca le avem si le stim e destul pentru a ne mantui ( sau pentru a fi mantuiti).

" ,,Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu "

Intre " a sti" si "a cunoaste" este mare diferenta.
Pentru a sti nu e nevoie decat sa dai dublu-click.
Pentru a cunoaste e nevoie sa te opresti !

Lucru aproape imposibil in ritmul de azi. Uneori El ne trage de mana sa ne oprim. Sa invatam acest mijloc de comunicare mai putin placut...ne va fi de folos."

in Slujba Lui Christos
Ionas
Asemeni filmului de aseara. Time Changer, sa nu cunoastem doar Invatatura Domnului ci pe Domnul Invataturii.nu doar sa ne insusim ( cunostinte, versete, principii, dogme, doctrine, invataturi, concepte, paradigme, definitii biblice,)ci sa il cunoastem personal Pe cel care este Painea si Cuvantul vietii. Inceputul si sfarsitul . Autorul mantuirii noastre. Fiul lui Dumnezeu, ISUS CHRISTOS fratele, Domnul si Stapanul nostru.
Doamne ajuta ne!
amin! in dreptul meu.:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică