marți, 26 februarie 2008

Iubire sau fericire?

We are visitors on this planet
We are here for ninety
Or one hundred years
At the very most.
During that period,
We must try to do something
Good, someting very useful,
With our lifes.
If you contribute to other
People's happiness, you will
Find the true goal.
The true meaning of life.

Este important sa facem bine deosebirea dintre fericire si iubire. Chiar daca este incomparabila cu oricare alta si produce fericirea cea mai mare, BUCURIA care insoteste iubirea este fragila si nu impiedica in viata suferintele. Faptul de a iubi nu ne pune la adapost de suferinta. Asa cum spunea Maria tinerei Bernadette din Lourdes
" In viata asta iti fagaduiesc ca te voi invata sa iubesti,
dar asta nu inseamna ca te voi face fericita mereu".

Toti oamenii cauta in mod natural fericirea. Dar a trai o viata de crestin autentica nu inseamna a cauta fericirea cu orice pret. CI a incerca sa iubesti, oricare ar fi pretul pe care-l vei avea de platit.

Spun acestea pe deplin constient de o ratacire pe care se cuvine in viata sa o evitam si in care au cazut multi crestini piosi : aceea a dolorismului.
Lucrurile stau invers decat am fost intr-una invatati - MERITUL nu are nimic de a face cu dificultatea. Meritul se masoara dupa Iubirea cu care este savarsita o fapta iar nu dupa cat ne costa ( ca in dolorism). Dolorismul= este o nelegiuire si o caricatura a vietii crestine, care consta in a cauta SUFERINTA sau a te complace in suferinta, sub cuvant ca ISUS a suferit.

NU.Trebuie doar sa acceptam viata asa cum este; iar daca nu putem evita o suferinta, atunci ar fi mai bine sa o acceptam cu iubire! decat sa ne revoltam sau sa fugim de ea inchinzandu-ne in noi insine.

Pentru CE sa traiesti?26 FEB- "Adevarul este confortul cel mai de pret al vietii."
Agenda Asociatia Barbatilor Crestini - meditatii din jurnal.

Scopul vietii este sa il intalnesti, sa-L iubesti si sa-L cunosti pe Dumnezeu si sa il faci cunoscut si altora, sa il iubeasca si cunoasca pe ISUS.
Scopul si sensul vietii este acela de a invata pe om sa iubeasca. A iubi inseamna ca atunci cand tu, cealalta esti fericita, si eu sunt fericit. Iar daca tu, celalalt, esti necajit si suferi, atunci si pe mine ma doare. Atata tot.

Asa ca spun : VIATA este putin ragaz dat unor libertati, pentru a invata sa iubesti, cu certitudinea ca trebuie sa lupti impotriva raului prin Forta si Ajutorul Duhului Sau cel sfant.
Iubind te daruiesti cu tot ce-ti apartine tinand cont de faptul ca " DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE".
1 Ioan 4:8
"Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu;
pentru ca "DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE"

De ce atata suferinta?

un copil Memorial- La Memorialul Veteranilor de Razboi


Nu m-am vindecat si nu ma voi vindeca niciodata de toata povara de suferinte care copleseste omenirea inca de la inceputurile ei. Se crede dupa cum au cercetat oamenii de stiinta ca pe pamant au trait 80 de miliarde de oameni. Cati au avut parte de o viata dureroasa, cati s-au chinuit cu o boala pe pamant? Cati au suferit si pentru ce?

Catehismele tuturor religiilor ne invata ca viata are UN SENS.
Dar cati barbati sau cate femei, din toate zecile acestea de miliarde, ii vor fi descoperit sensul?
Cati dintre ei au putut dobandi constiinta unei vieti spirituale?
A unei Sperante mai bune?
Cati altii au trait in schimb aproape ca niste animale, in friica, in nevoia de a supravietui, in durere si in boala?
Cati au mai meditat asupra sensului existentei eterne?
Am 24 de ani dar credinta mea se hraneste din relatia cu Domnul ISUS, si aceaste credinta se transforma pe zi ce trece tot mai mult in astfel de intrebari si certitudini.

What Do I Know About My God?

My God is my FATHER
Matei 6:9,26,32

9.Iată dar cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău;

26. Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră, şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?

32. Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele.

Romani 8:14-17

4. Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.15. Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava! adică: Tată!”16. Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.17. Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu, şi împreună moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El.

Galateni 4 :4-7

4. Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege,

5. ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea.

6. Şi pentru că sunteţi fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: „Ava”, adică: „Tată!”

1 Ioan 3:1

1. Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.


K, the Christian Alphabet Art
Psalmul 34:13
" Fereste-ti limba de rau si buzele de cuvinte inselatoare"

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică