marți, 26 februarie 2008

Iubire sau fericire?





















We are visitors on this planet
We are here for ninety
Or one hundred years
At the very most.
During that period,
We must try to do something
Good, someting very useful,
With our lifes.
If you contribute to other
People's happiness, you will
Find the true goal.
The true meaning of life.

Este important sa facem bine deosebirea dintre fericire si iubire. Chiar daca este incomparabila cu oricare alta si produce fericirea cea mai mare, BUCURIA care insoteste iubirea este fragila si nu impiedica in viata suferintele. Faptul de a iubi nu ne pune la adapost de suferinta. Asa cum spunea Maria tinerei Bernadette din Lourdes
" In viata asta iti fagaduiesc ca te voi invata sa iubesti,
dar asta nu inseamna ca te voi face fericita mereu".

Toti oamenii cauta in mod natural fericirea. Dar a trai o viata de crestin autentica nu inseamna a cauta fericirea cu orice pret. CI a incerca sa iubesti, oricare ar fi pretul pe care-l vei avea de platit.

Spun acestea pe deplin constient de o ratacire pe care se cuvine in viata sa o evitam si in care au cazut multi crestini piosi : aceea a dolorismului.
Lucrurile stau invers decat am fost intr-una invatati - MERITUL nu are nimic de a face cu dificultatea. Meritul se masoara dupa Iubirea cu care este savarsita o fapta iar nu dupa cat ne costa ( ca in dolorism). Dolorismul= este o nelegiuire si o caricatura a vietii crestine, care consta in a cauta SUFERINTA sau a te complace in suferinta, sub cuvant ca ISUS a suferit.

NU.Trebuie doar sa acceptam viata asa cum este; iar daca nu putem evita o suferinta, atunci ar fi mai bine sa o acceptam cu iubire! decat sa ne revoltam sau sa fugim de ea inchinzandu-ne in noi insine.

Un comentariu:

  1. da... Dumnezeu merita laudat in Orice situatie...

    http://www.youtube.com/watch?v=ODLi5DHubAE

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică