joi, 2 octombrie 2008

Recomandare de carte

Ieri am directionat spre Libraria Crestina din Sibiu ..si am gasit 4 carti pe care vi le recomand, doua am citit din ele, dar celelalte doua cred ca sunt la fel de frumoase. Cartile nu ne indeparteaza de cea mai valoroasa Carte - Cuvantul lui Dumnezeu - doar ne ajuta sa urmarim intelepciunea si Voia Lui prin experientele oamenilor Lui.

Nu ma incanta si fascineaza deloc piata de carte crestina de azi, nu tot fluxul si dinamica de literatura este sanatos, trebuiesc atent filtrate cartile gen' "aspirationale" , " motivatoare" de "gandire pozitiva", de "descoperirea potentialului uman", de "5 pasi cum sa ai o casnicie fericita" , ce"algoritm sa ai ca sa fi un om de succes " - toate nu sunt decat alifii temporare comerciale.

Recomand cu caldura aceste carti pentru ca au schimbat multe vieti- caci sunt bazate pe Duhul Adevarului si in Lumina Cuvantului Sfant al lui Dumnezeu.

Mult har tuturor!

1. Biruinta asupra Intunericului. Aici o puteti comanda.
de Neil T. Anderson


Recomand cu caldura cartea "Biruinta asupra intunericului", de Neil T. Anderson. Este o carte ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca fiecarui crestin practicant. Personal, o consider, alaturi de inca vreo cateva carti bune, ca facand parte din bibliografia pentru domeniul psihologiei crestine. Iata un fragment din introducerea cartii:

Sunt intrigat de suprapunerea celor doua lucrari despre care vorbeam, si anume - cea de invatare, de formare si cea de sfatuire, de consiliere. Invatatura crestina priveste in viitor pentru a determina cresterea si maturizarea, iar consilierea, sfatuirea crestina priveste in trecut pentru a corecta problemele si a consolida punctele slabe. Insa ambele trebuie sa porneasca din prezent, fiind foarte personale, ridicand intrebari ca: "Cine esti? Cu ce te ocupi? Ce crezi despre tine?". Trecutul ti-a modelat actualul sistem de referinta si iti va determina viitorul, daca nu a si facut-o deja.

Mai mult decat atat, convingerea mea este ca atat relatiile de formare cat si cele de sfatuire trebuie sa inceapa unde incepe Bibllia: cu o cunoastere a lui Dumnezeu si a identitatii tale in Christos. Daca l-am cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu, comportamentul nostru s-ar modifica radical si imediat. Asta se intampla si in Scriptura. Ori de cate ori s-au deschis cerurile pentru a arata slava lui Dumnezeu, oamenii care erau martori, au fost schimbati profund si imediat. Cred ca factorul cel mai hotarator in ceea ce priveste sanatatea spirituala si libertatea, este o intelegere reala a lui Dumnezeu si o relatie corecta cu EL. O teologie corecta este in mod indispensabil necesara unei bune psihologii.

2. Cel care sfarama lanturile robiei
Cum poti sa birui:
* ganduri negative
* sentimente irationale
* obsesii pacatoase
de Neil T. Anderson

Din prezentarea cartii:

“Eşti înlănţuit?
Nu ştii cum ai ajuns la un asemenea dezastru - înrobit de obiceiuri de care se pare că nu poţi scăpa sau prins în păcat. Eşti creştin, dar astfel de lucruri nu li se întâmplă creştinilor… sau cel puţin aşa ţi s-a spus.

Nu eşti singur!

Biblia îi avertizează în mod repetat pe creştini că vor avea de luptat împotriva lui Satan şi a forţelor întunericului. Pe cât de real este conflictul spiritual care stârneşte atâta agitaţie înlâuntrul tău, pe atât de tangibile sunt soluţiile de rezolvare a lui.
“CEL CE SFĂRÂMĂ LANŢURILE ROBIEI” revelează întrebările pe care le ridică războiul spiritual şi modurile în care poate fi dus acest război dând în vileag lupta pe care Satan o duce împotriva minţii tale.
“CEL CE SFĂRÂMĂ LANŢURILE ROBIEI” împărtăşeşte puternicul adevăr care va zdrobi cele mai înrădăcinate obiceiuri sau păcate intime.
Îţi poţi trai viaţa fără lanţuri!”

Cuprins:

în sfârşit, liber!
PARTEA I: PRINDE CURAJ!
1. Nu trebuie să trăieşti în umbră
2. A-ţi găsi calea în lume
3. Ai tot dreptul să fii liber
4. Confruntarea cu Prinţul Rebel
5. Sub protecţia lui Isus
PARTEA II: STAI FERM!
6. întâlnirea cu diavolul în persoană
7. Cursa cunoştinţei şi a puterii
8. Ispita de a face aşa cum vrei
9. Nu crede tot ce auzi
10. Aparenţele pot fi înşelătoare
11. Pericolul pierderii controlului
PARTEA III: UMBLĂ ÎN LIBERTATE!
12. Paşi către libertatea în Hristos
13. Cum să-i ajuţi pe alţii să devină liberi în Hristos

Adresa la care poate fi descarcata in format PDF. aici
Cel ce sfarama lanturile robiei
Adresa de unde poate fi comandata : aici

3. Lanturi sfaramate
Cum sa gasesti pace pentru un suflet manios
Cum elibereaza Dumnezeu pe cei disperati si ii vindeca pe cei fara speranta
de Doug Batchelor


4. O inima ca a Mariei intr-o lume ca a Martei
-gaseste intimitatea cu Dumnezeu in ciuda agitatiei vietii !
de Joana Weaver


Prima data am zarit aceasta carte intr-un hotel in state la un client si chiar ma gandeam cand va fi tradusa si in limba romana. Spre surpriza mea ..acum Domnul a lucrat sa o avem si noi.
"Cartea este uşor de citit, este scrisă într-o manieră personală şi are un mesaj de profunzime. Conţinutul acestei cărţi m-a pus la teste, m-a provocat şi m-a încurajat să trăiesc în fiecare zi ca Maria într-o lume ca cea a Martei." - Carole Mayhall, autoarea cărţilor Come Walk with Me şi Here I am Again, Lord

O invitaţie pentru fiecare femeie care a simţit vreodată că nu este destul de evlavioasă, destul de iubitoare sau că nu face destul!

Viaţa unei femei de astăzi nu este prea diferită de cea a Mariei sau a Martei din Noul Testament. Asemenea Mariei, şi tu tânjeşti să stai la picioarele lui Isus... dar obligaţiile zilnice ale vieţii tale agitate pur şi simplu nu te lasă în pace. Asemenea Martei, şi tu Îl iubeşti pe Isus şi vrei din tot sufletul să-I slujeşti... dar te lupţi cu oboseala, cu resentimentele şi cu simţămintele de incompatibilitate. Atunci vine Isus, în mijlocul freamătului vieţii tale, pentru a-ţi face aceeaşi invitaţie pe care a făcut-o cu mult timp în urmă celor două surori din Betania. Plin de blândeţe, El te sfătuieşte să alegi „partea cea bună" - o viaţă de intimitate cu El, intimitate care se revarsă în mod natural în slujire plină de dragoste. Cu o abordare nouă a acestei povestiri biblice binecunoscute, Joanna Weaver ne arată nouă tuturor - Marii şi Marte - cum să ne apropiem mai mult de Domnul nostru: aprofundându-ne părtăşia cu El, consolidându-ne slujirea şi făcându-le pe amândouă cu mai puţin stres şi cu mai multă bucurie. Cartea include un studiu biblic de 12 săptămâni aplicabil atât individual, cât şi în grup"

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică