duminică, 20 septembrie 2009

"Creatorii lui Dumnezeu", de Rose Dana

painters

"O sa imi spui ca pe Dumnezeu nu l-a creat nimeni, o sa imi spui ca acest titlu si articol nu isi au rostul. Da, ai dreptate partial, pe Dumnezeul Bibliei nu L-a creat nimeni, El este din vesnicii in vesnicii, dar pe “Dumnezeul” pe care Il slujim majoritatea dintre noi, l-am creat noi. Este un “Dumnezeu” inchipuit, inventat, plamadit de mintea noastra care sufera de limite fara numar, un “Dumnezeu” caruia i-am facut reguli dupa care sa functioneze, care de fapt este marioneta noastra, ne folosim de El cand avem nevoie si cand nu, Il aruncam deoparte.

Asa ne-am invatat, generatie dupa generatie sa mai adaugam cate o caracteristica, sau cate o limitare “Dumnezeului” nostru, si culmea Il certam ca nu mai lucreaza ca Dumnezeul Bibliei, ne suparam pe El ca una spune si alta face, ne credem justificati in a-I reprosa ca Biblia nu mai functioneaza. Devreme ce “Dumnezeul” nostru inventat nu este acelasi cu Dumnezeul Bibliei, nu ii poti cere “Dumnezeului” invetat dupa regulile mintii noastre sa functioneze ca Dumnezeul Bibliei.

Stiu ca unii nu pot digera articolul acesta, ca o sa il considere o blasfemie, dar pe zi ce trece imi dau seama ca suntem paraleli cu Dumnezeul Bibliei, ma ingrozesc in primul rand de mine ca inca nu am reusit sa imi spal creierii de mostenirea care mi-a fost insuflata de cand ma stiu, si care mult rau mi-a facut, m-a facut sa stau pe loc multi ani, desi vroiam din toata inima sa Il cunosc pe Dumnezeu, am pedalat in gol pentru ca Ii ceream Dumnezeului Bibliei sa functioneze dupa regulile “Dumnezeului” inventat, inchipuit de biserica romaneasca.

Vai Rose, dar tu tot timpul esti nemultumita si nu gasesti nimic bun, emigreaza daca nu iti place. Ba pot sa gasesc si lucruri bune, dar cum as putea sa ma multumesc cu putin si acel putin falsificat, cand conform Biblie pot avea totul? Nu am de gand sa ma plafonez, aparand procentul de bine din toata povestea pocaintei romanesti, ignorand procentul de mediocritate si nu pot sa nu imi doresc altceva, pentru ca oricat de toleranta as fi nu pot sa nu vad diferenta dintre Biblie si realitatea in care ne balacim cu totii.

Ma arunc inainte aproape nebuneste si spun ca Dumnezeu nu e asa cum Il cunoastem noi, ni s-a prezentat un Dumnezeu inventat, dovada, putem vedea cu totii ca Dumnezeul acesta inchipuit nu prea poate sa faca mare lucru, ne ajuta sa batem pasul pe loc.

In concluzie, vorba unui prieten – Nu stim nimic !!

Aaaa, solutia? Veti striga toti cei care v-ati suparat rau de tot citind articolul, sa vina solutia. Solutia este una simpla: CITITI BIBLIA si nu o cititi doar ca apoi sa aveti ce spune altora, sa va etalati cunostintele, nu o cititi ca pe o carte de filosofie, nici ca pe o carte de teologie, cititi-o ca sa Il cunoasteti pe El, sa aflati cine este El. Biblia Il prezinta pe Dumnezeu in toata maretia Lui, acolo ni se spune ce poate sa faca si daca este ceva ce nu poate sa faca, acolo ni se spune ce suntem noi in Hristos si ce nu suntem. Oamenii habar nu au ce spune Biblia, am auzit atatea idei aberante, concepute dupa ureche incat as putea crede ca nu mai e nici o sansa, daca Dumnezeul Biblie nu ar fi un Dumnezeu al minunilor si daca nu as stii ca El poate schimba totul intr-o secunda, as crede ca suntem pierduti ca natie.

Am crezut cu totii atat de profund minciuna diavolului despre Dumnezeu, de fapt inventiile noastre au fost minciunile lui, ne-a pacalit extraordinar cu privire la cine este Dumnezeu in profunzime, duhul religiozitatii si-a facut si isi face de cap, distorsionand adevarul si mintind poporul lui Dumnezeu chiar cu privire la Cel caruia i se inchina.

I-am pus in cârcă lui Dumnezeu toate dezastrele, bolile si necazurile de pe planeta asta, am facut din El un politist care imparte in stanga si dreapta pedepse si ne intrebam de ce oamenii nu sunt interesati de Dumnezeu."

Citeste si alte articole aici.

Schwabach

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică