vineri, 25 septembrie 2009

Conferinta in Nurnberg

Ansamblul coral instrumental “Maranata” din Hunedoara, însoţit de Rev. Dr. Paul Negruţ va susţine un turneu în Germania, în zilele de 25 – 27 septembrie 2009, Sperberstraße- Nürnberg

Program:

Vineri, 25 septembrie, ora 19.30

  • Concert – Ansamblul coral intrumental Maranata, Hunedoara
  • Rev. Dr. Paul Negru: Mai cunt copiii o binecuvântare pentru familia modernă?
  • Moderator: Josef Müller

Sâmbătă, 26 septembrie, ora 19.30

  • Concert – Ansamblul coral intrumental Maranata, Hunedoara
  • Rev. Dr. Paul Negru: Ce se întâmplă cu familiile care nu pot avea copii?
  • Moderator: Nico Craiovan

Duminica, 27 septembrie, orele 10.00 – 12.00

  • Serviciu divin festiv cu Biserica Germană, cu Bisericile participante şi cu Ansamblul coral intrumental Maranata, Hunedoara
  • Rev. Dr. Paul Negru: Ce se întâmplă cu familia: divorţ, recăsătorie?
  • Moderator: Daniel Craiovan

Duminica, 27 septembrie, orele 18.00

  • Concert – Ansamblul coral intrumental Maranata, Hunedoara
  • Rev. Dr. Paul Negru: Ce se întâmplă cu oamenii care se sinucid?
  • Moderator: Daniel Poparve

Turneul e organizat în colaborare cu biserica baptistă, penticostală şi adventistă din Germania şi Radio Vocea Evanghelie în Europa.*

“… cântaţi Domnului o cântare nouă!”

Corul se prezintă:

Nu ne-am putea imagina o biserică fără închinarea prin muzică. Corul Bisericii Baptiste Hunedoara a luat fiinţă în anul 1949. În mod surprinzător, o dată cu revoluţia din 1989 formaţia corala a atras tot mai mulţi tineri, structura corului fiind în felul acesta variată, de la elevi, studenţi, la muncitori, oameni de afaceri, profesori, ingineri; şi tocmai acest lucru dă frumuseţe şi farmec, creează unitate în diversitate. Mai tîrziu a prins contur şi ideea de orchestră, mai întâi pentru copiii celor care cântau în cor.

Copy of gerÎn prezent ansamblul este format din peste 60 de corişti şi 27 de orchestranţi (viori, violoncele şi pian). Gradul ridicat de omogenizare a acestei formaţii muzicale, se datorează faptului că în mare parte este alcătuită din familii. Astfel se creează arpopiere, unitate şi o bună comunicare între generaţii.

Repertoriul este alcătuit atât din compozitori clasici români, cât şi din cei contemporani; deasemenea şi multe traduceri şi aranjamente noi care dau ansamblului o notă de originalitate. Stilul muzical urmărit este adecvat atât generaţiei tinere cât şi celor mai vârstnice.

De-a lungul anilor corul a fost invitat şi a adus laudă şi slavă lui Dumnezeu pe meleagurile României, dar şi în Moldova, Germania, Ungaria, Austria, Marea Britanie şi chiar în Statele Unite ale Americii.

Ne bucurăm în mod deosebit ca de această dată să fim însoţiţi de fratele,

Pastor Dr. Paul Negruţ

Pastorul Negruţ şi-a completat studiile în Psihologie la Universitatea din Bucureşti şi studiile doctorale la Brunel University (Londra 1994). După ce a lucrat cîţiva ani ca doctor psiholog, în anul 1981 Paul Negruţ şi-a dedicat viaţa slujirii pastorale, predicării Evanghelieli şi conducerii academice. De-a lungul anilor a slujit ca preşedinte al Uniunii Bisericilor Baptiste din România şi a Alianţei Evanghelice din România. Din 1981 slujeşte ca pastor al Bisericii Baptiste Nr.2 Oradea, actuala biserică Emanuel. Este căsători cu Delia, tată a două fiice, Salomea şi Lois Paula, şi bunic (Paul- Gabriel).

Biserici participante:

  1. Biserica gazdă: Baptistengemeinde am Südring, Nürnberg
  2. Biserica Creştină Baptistă, Nurnberg
  3. Biserica Penticostală Română, Nurnberg
  4. Biserica Misionară Română, Ansbach
  5. Biserica Penticostală Română Betania, Ingolstadt
  6. Freikirche der Siebenten-Tags-Adventisten, Nürnberg
  7. Biserica Baptistă Română Bethel, Schwabach
  8. Biserica Baptistă Maranata, Hunedoara (România)

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică