sâmbătă, 26 martie 2011

Profetul mincinos este usor de gasit

Toti oamenii doresc profeti mincinosi care prin slavirea zeilor lor, ii slavesc pe cei ce ii urmeaza si pe ei insisi. Oamenii vor sa fie flatati in ce priveste dorintele si virtutiile lor, simtirea lor religioasa si activitatea sociala, frecventa lor la biserica, vointa lor de putere si sperantele lor utopice.

Iar un profet mincinos poate fi gasit intotdeauna pentru a glorifica demonul pe care ei il venereaza (etc..etc...gandirea pozitiva, evanghelia sociala, evanghelia bunastarii si prosperitatii, evanghelia succesului).

Dar cand se ridica glasul adevaratului profet, ei isi astupa urechile, contrazic afirmatiile lui, iar in final il persecuta si il ucid, deoarece nu sunt capabili sa-i primeasca mesajul. Ordinea dureaza pana cand se implinesc cuvintele profetului, orasele sunt distruse, iar pamantul este pustiit. 

Noi trebuie sa ne rugam pentru spiritul profetic care a murit de atata vreme in Biserici. Iar cel ce simte ca i-a fost data menirea profetica trebuie sa o implineasca. La fel cum a facut Isaia.


El trebuie sa propovaduiasca mesajul Imparatiei lui Dumnezeu, in Numele lui Dumnezeu si spre Slava Sa.

(Si acum partea care m-a marcat cel mai mult).
Dar trebuie sa se astepte la impotrivire si la persecutie- nu numai din partea dusmanilor- ci si din partea prietenilor, partidului, clasei, unora din biserica si a poporului.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică