vineri, 20 noiembrie 2009

Versete despre lideri din traducerea THE MESSAGE


"Cand un lider pleaca urechea la barfe, toti cei pe care-i conduce se vor molipsi de rautate". Proverbe 29:12 The Message

Liderii bine dispusi aduc inviorare in vietile altora, ei sunt ca ploaia si ca razele soarelui de primavara. Proverbe 16:15 The Message

Un lider bun motiveaza, nu indruma gresit, nu exploateaza. Proverbe 16:10 The Message

Liderii buni vorbesc deschis, ei ii pretuiesc pe sfatuitorii care le spun adevarul. Proverbe 16:13 The Message

Liderii maniosi sunt ca niste caini turbati, cei binevoitori sunt ca roua proaspata de dimineata. Proverbe 19:12 The Message

Culese din cartea Promisiuni zilnice pentru lideri

Deuteronom 8

1. Sa paziti si sa impliniti toate poruncile pe cari vi le dau astazi, ca sa traiti, sa va inmultiti, si sa intrati in stapanirea tarii pe care a jurat Domnul ca o va da parintilor vostri.

2. Adu-ti aminte de tot drumul pe care te-a calauzit Domnul, Dumnezeul tau, in timpul acestor patruzeci de ani in pustie, ca sa te smereasca si sa te incerce, ca sa-ti cunoasca pornirile inimii si sa vada daca ai sa pazesti sau nu poruncile Lui.

3. Astfel, te-a smerit, te-a lasat sa suferi de foame, si te-a hranit cu mana, pe care nici tu n'o cunosteai si nici parintii tai n'o cunoscusera, ca sa te invete ca omul nu traieste numai cu pane, ci cu orice lucru care iese din gura Domnului traieste omul.

4. Haina nu ti s-a invechit pe tine, si nici nu ti s-au umflat picioarele, in timpul acestor patruzeci de ani.

5. Recunoaste dar in inima ta ca Domnul, Dumnezeul tau, te mustra cum mustra un om pe copilul lui.

6. Sa pazesti poruncile Domnului, Dumnezeului tau, ca sa umbli in caile Lui, si sa te temi de El.

7. Caci Domnul, Dumnezeul tau, are sa te duca intr'o tara buna, tara cu paraie de apa, cu izvoare si cu lacuri, cari tasnesc din vai si munti;

8. tara cu grau, cu orz, cu vii, cu smochini si cu rodii; tara cu maslini si cu miere;

9. tara unde vei manca pane din belsug, unde nu vei duce lipsa de nimic; tara, ale carei petre sunt de fer, si din ai carei munti vei scoate arama.

10. Cand vei manca si te vei satura, sa binecuvantezi pe Domnul, Dumnezeul tau, pentru tara cea buna pe care ti-a dat-o.

11. Vezi sa nu uiti pe Domnul, Dumnezeul tau, pana acolo incat sa nu pazesti poruncile, randuielile si legile Lui, pe cari ti le dau azi.

12. Cand vei manca si te vei satura, cand vei zidi si vei locui in case frumoase,

13. cand vei vedea inmultindu-ti-se cirezile de boi si turmele de oi, marindu-ti-se argintul si aurul, si crescandu-ti tot ce ai,

14. ia seama sa nu ti se umfle inima de mandrie si sa nu uiti pe Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei;

15. care te-a dus in acea pustie mare si grozava, unde erau serpi infocati si scorpioni, in locuri uscate si fara apa, care a facut sa-ti tasneasca apa din stanca cea mai tare,

16. si care ti-a dat sa mananci in pustie mana aceea necunoscuta de parintii tai, ca sa te smereasca si sa te incerce, si sa-ti faca bine apoi.

17. Vezi sa nu zici in inima ta: "Taria mea si puterea manii mele mi-au castigat aceste bogatii."

18. Ci adu-ti aminte de Domnul, Dumnezeul tau, caci El iti va da putere sa le castigi, ca sa intareasca legamantul incheiat cu parintii vostri prin juramant, cum face astazi.

19. Daca vei uita pe Domnul, Dumnezeul tau, si vei merge dupa alti dumnezei, daca le vei sluji si te vei inchina inaintea lor, va spun hotarat azi ca veti peri.

20. Veti peri ca si neamurile pe cari le-a pierdut Domnul dinaintea voastra, pentruca nu veti asculta glasul Domnului, Dumnzeului vostru.

Strain in propria lume

Doamne, Tu esti un strain in propria Ta lume. Oamenii Te uita, Doamne, Te dezonoreaza, ridica legi noi si obiceiuri straine, si nu Te cunosc. Cand Scumpul Tau Fiu a venit la ai Sai, ai Sai nu L-au primit (Ioan 1:11). "El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut" (vers.10). Nici un strain nu a fost atat de banuit cum a fost Fiul Tau de catre propriul Sau popor. Nu este nici o surpriza, deci, ca eu, care traiesc viata lui Isus, sunt un strain aici. Doamne, nu vreau sa fiu cetatean intr-o lume in care Isus a fost strain. (C.H.Spurgeon)

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică