marți, 20 decembrie 2011

Barna Group: Tendintele Anului 2011În luna decembrie a fiecărui an, Barna Group realizează un top al celor mai importante tendinţe ale anului. Iată care sunt rezultatele studiului desfăşurat în Statele Unite pentru anul 2011!


1. Se schimbă rolul creştinismului
Americanii încearcă din ce în ce mai mult să stabililească care este rolul credinţei, al creştinismului şi al bisericii în societatea contemporană. Explorând mai multe aspecte ale acestei lupte, Barna Group a descoperit că în opinia americanilor doar Billy Graham, Papa, Barack Obama şi Joel Osteen sunt consideraţi lideri creştini. Pe de altă parte, un aspect pozitiv al studiului îl reprezintă faptul că trei sferturi dintre americani cred că bisericile reprezintă un factor pozitiv în societate.

2. Familia „digitală"
Tehnologia a devenit o parte a vieţii moderne şi este profund integrată în familie. Mai mult, provocările aduse de tehnologie nu îi captează doar pe adolescenţi, ci şi pe părinţii care devin tot mai dependenţi de instrumentele digitale. Potrivit raportului Barna, tehnologia reprezintă noua dependenţă a Americii.

3. Biserica îşi pierde tinerii
Comunitatea creştină se luptă să păstreze legătura cu tânăra generaţie. Orientaţi spre o carieră de creaţie ori spre ştiinţele exacte, tinerii se deconectează de la credinţă şi biserică. Studiul Barna a arătat că o bună corelare între vocaţie şi credinţă poate ajuta comunităţile religioase să rămână atractive pentru tânăra generaţie.

4. Femeile amână căsătoria pentru carieră
Tinerele sunt mai predispuse ca niciodată să studieze şi să îşi construiască o carieră pentru a putea trăi în mod independent. Ba mai mult, femeile manifestă din ce în ce mai mult interes pentru profesii care au de-a face cu siguranţa publică, aplicarea legii, stingerea incendiilor, implicarea în armată şi guvern. Potrivit raportului Barna, această schimbare va afecta sănătatea şi vitalitatea generaţiilor următoare.

5. Pocăinţa oamenilor nu e de durată
Deşi mulţi americani se autodefinesc ca fiind creştini sau oameni spirituali, foarte puţini dintre ei sunt complet dependenţi de Dumnezeu. Raportul Barna a scos la iveală câteva obstacole care îi împiedică pe americani să aibă o relaţie cu Divinitatea. Printre acestea se numără lipsa unui angajament, refuzul de a se pocăi pe deplin, interesul sporit pentru cele materiale şi lipsa implicării în activitatea unei comunităţi autentice.

6. Un stil de viaţă marcat de limite
Mai nou, locuitorii Statelor Unite trăiesc un vis american redefinit. Trei sferturi dintre aceştia au declarat că sunt afectaţi de criza economică şi nu se aşteaptă la o redresare economică în viitorul apropiat. Consecinţa acestui fapt, potrivit cercetării efectuate de Barna Group, o reprezintă faptul că oamenii nu mai dau zecime la Biserică şi nici nu mai fac acte de caritate.

Sursa: Barna Group

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică