duminică, 18 decembrie 2016

Obosit de hărmălaia CrăciunuluiLa fel cum la fiecare patru ani oamenii votează oameni corupți, in același mod omenirea sărbătorește in mod comercial si corupt, an de an o sărbătoare instituționalizată, comercială, impusă de tradițiile si invențiile omenești. Puțini predicatori autentici i-am auzit în predici că ii epuizează si obosesc tumultul acestor sărbători.

Sunt totuși câțiva care s-au cam obosit și săturat de același joc ce te obligă să ii colinzi Mântuitorului cântecele cu el adormit pufos in iesle.

De ce oare nu am cânta despre întruparea Lui si in luna august? Că nu ar fi mai potrivit? Că am ofensa societatea contemporană? Că nu ne-am adapta cultural? Fleacuri!

In concepția unui creștin, nu ar trebui să existe anotimpuri speciale pentru a face evanghelizare.

Nașterea,Viata,Moartea,Inaltarea Domnului Isus Hristos sunt lucruri capitale care ar trebui sa iti miște inima si voința pe parcursul întregului calendar..si nu doar să faci exerciții aerobice supranaturale...pe 24 decembrie la colindat sau într-un program extraordinar in biserică. 

E bine să nu obosim in facerea binelui si in a descoperi fiecare oportunitate de a face cunoscută dragostea lui Dumnezeu semenilor noștri. Dar cât este cu putință de fiecare dintre noi, să stăm deoparte de artificialul livrat de comercianți.

Redau mai jos un articol, care mi-a căzut in asentiment si care il îmbrățișez, pentru ca si eu vad lucrurile la fel. De data aceasta semnează un alt obosit si saturat de denaturarea si contrafacerea acestei sărbători, pastorul Sorin Cigher.

El exprimă următoarele...

"Dacă vrei să trăiești simplu și să te bucuri altfel, atunci îți recomand: nu te mai agita, nu încerca să fii altfel, să impresionezi, ci fii tu, fii real și simplu, preocupat să îi placi Domnului. Oricum, te cunosc rudele și prietenii după ce faci tot anul și nu după cozonacul care ți-a reușit de Crăciun. Bucură-te de prezența Lui! Nu încerca să-ți schimbi hainele de Crăciun, ci schimbă-ți viața! Știu că vei fi mai darnic, dar, cu riscul de a te dezamăgi, îți spun că milostenia ta n-ar nici o valoare dacă nu ți-e înnoit caracterul mai întâi. 

Este cea mai potrivită ocazie să te evaluezi, să te uiți în oglinda trecutului și să îți vezi preocupările și interesele. Masa îmbelșugată, casa împodobită și faptele de bine te vor lăsa tot gol pe dinăuntru când „magia” sărbătorilor se va fi dus. "

Pentru restul articolului, citeste aici:
 https://www.facebook.com/danasorin.cigher/posts/10154808015477392

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică