luni, 28 decembrie 2009

Mai important decat sa ai o "minte sclipitoare"

"Perhaps it is good to have a beautiful mind, an even greater gift is to discover a beautiful heart"

sa "oferi" inseamna sa "primesti"

În Citadela de Antoine de Saint-Exupery se spune că femeia a cărei obraz nu se luminează când primeşte un dar din inimă din partea unui bărbat, oricât de mic, nu merită să primeasă nimic, pentru că acea femeie nu-i va ajunge încărcătura unui tren de vagoane de bijuterii sau orice, pentru a o compara cu valoarea pe care şi-o dă sieşi ! Acelaşi lucru e valabil şi în cazul bărbaţilor ! Dăruiţi celor în nevoie şi celor care merită darurile dvs de suflet, timpul şi energia voastră şi această profeţie a lui Isus o veţi vedea împlinindu-se în inima voastră, vor curge din sufletul vostru râuri de apă vie şi veţi fii cel puţin mulţumiţi (e), dacă nu fericiţi (e) !

Nu degeaba sunt sfătuiţi creştinii să nu-şi caute folosul lor în viaţă, în relaţiile cu cei din jur, cu cei care merită atenţia lor ! Respectând această învăţătură, veţi fi în inima lui Dumnezeu , şi întotdeana când suntem în Dumnezeu, sufletul ne este ridicat de la Pământ şi adus mai aproape de El, Sursa oricărei bucurii şi energii autentice, Dumnezeu !

Aici aveti un citat din Citadela de
Antoine de Saint-Exupery :
"Marea greseala e sa nu-ti dai seama ca a primi este cu totul altceva decat a accepta.A primi inseamna in primul rand a darui,a te darui pe tine insuti.avar nu este acela care nu se ruineaza facand daruri,ci acela care nu-si daruieste lumina obrazului in schimbul ofrandei tale.Avar este pamantul care nu se infrumuseteaza acolo unde ti-ai aruncat semintele."

Ganduri din depozitar

Ceea ce apropie este similitudinea. Frumusețea, ca și inteligența, își caută corespondetul. Și uneori chiar îl găsesc.

Rugaciune

L-am întrebat pe Dumnezeu care este partenerul meu potrivit,si El mi-a zis:hotărăşte - te mai întâi ce vrei sa faci in viața aceasta,si apoi voi ști si eu cine-i cel mai potrivit sa te ajute! (Maricel Arustei)

Oare nu stie Dumnezeu dinainte?

Dumnezeu este viu

Oamenii vorbesc despre El..eu vorbesc cu EL
Oamenii stiu depre El...eu il stiu pe EL!

Razvratirea - Corneliu Marcu



Asculta "Razvratirea"
Biserica Crestina Filadelfia -Sibiu
Pastor Corneliu Marcu

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică