luni, 2 martie 2009

Ce ar trebui sa cauti cel mai mult...

Ce ar trebui sa cauti cel mai mult la un sot?
de Pastor Alistair Begg

1.Bărbatul ar trebui să fie angajat sa crească în relaţia sa cu Domnul Isus Hristos.
2.Un soţ ar trebui să fie o persoană de o evidentă integritate.
3.Uită-te pentru un sot care are capacitatea de a conduce cu curaj.
4.Uita-te pentru un soţ care afişează-demonstrează-arată capacitatea de a iubi jertfitor.
5.Un soţ care poate să râdă cu inima.
6.Un soţ ar trebui să fie un veritabil model de umilinţă.

( Să asculte si să semene cu Mântuitorul Christos).

Esti sigur că arăti Slava Lui ?



“Singurul lucru pe care femeile îl vor de la bărbaţi este ca ei să fie bărbaţi. Şi singurul lucru pe care bărbaţii şi-l doresc este ca ei să fie bărbaţi. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre ei nu înţeleg ce înseamnă să fii bărbat. Cărţile scrise în zilele noastre spun că bărbaţii adevăraţi nu mai mănâncă ‘gris cu lapte’, dar adevărul este că bărbaţii adevăraţi, care sunt siguri de statutul lor de bărbat, pot mânca tot ce îşi doresc. […] Sunt trei lucruri fundamentale care ridică probleme în relaţiile dintre bărbaţi şi femei. Acestea sunt: comunicarea, sexul şi banii.”
Barbatii din ziua de azi trebuie sa stie adevarul despre barbatie. Adevarul este lucrul cel mai de pret din viata.
Barbatul a fost creat pentru ca Dumnezeu sa-si arate slava prin el.
Daca barbatul nu il lasa pe Dumnezeu sa lucreze cu fiinta lui, in toata profunzimea vietii sale, el nu va avea parte de slava pe care Domnul vrea sa i-o dea si nu va izbuti in relatia cu Dumnezeu sau cu cei din viata lui. Sa intelegem cele trei elemente esentiale cu ajutorul carora sa construim relatii de durata. In aceasta lume haotica exista trei domenii principale care ridica probleme in relatiile dintre barbati si femei: comunicarea, sexul si banii. Rugaciunea mea este ca aceasta carte sa inceapa o schimbare in viata ta - sa te ajute sa pasesti in dimensiunea de slava pe care Dumnezeu a pregatit-o pentru tine.

Eu vreau fericirea copiilor mei



Aceasta este fraza pe care, cred eu, fiecare părinte si-a zis-o cel puțin o dată în viată. Să doresti fericirea copiilor tăi este un lucru bun. Domnul nostru Isus doreste fericirea oamenilor de aceea a vorbit despre fericiri în vestita predică de pe munte. Din păcate nu toți oamenii stiu unde sa caute fericirea copiilor săi. Multe mame, în disperare, se aruncă pe căi gresite în căutarea fericirii pentru copiii săi. Nu vrea astăzi să critic acțiunile nimănui în acest sens. Vreau doar să aduc un exemplu viu, din sutele de mii de cazuri, un exemplu care nu este departe de mine – este vorba de mătusa mea. Ea a platit bani grei ca să mearga în altă țară la muncă cu gîndul să ofere fiicei sale un viitor – un viitor fericit si îndestulat. Privind acum la viată acestei adolescente, lasată fiind copil în grija fratelui ei vitreg si a familiei lui, eu pot să spun cu sigurantă că ea nu este fericită.

De cine si de ce depinde fericirea copiilor mei? Ce pot face eu pentru copilul meu ca să fie fericit? Să atragem acum atenția la un model din Scriptură a unui copil fericit. Vom privi îndeaproape viața tînarului Samuel, asa cum este prezentată în primele trei capitole din cartea care ii poartă numele: 1 Samuel. Sunt trei capitole formidabile care prezintă, în acelasi timp, în mod minunat caracterul si stăpînirea Celui Preaînalt. Eu va încurajez să studiați în mod inductiv aceste trei capitole si să gasiți impreuna cu mine următoarele 5 legi a unui copil fericit în viața lui Samuel; legi care vor lucra în viața fiecărui copil, dacă vor fi aplicate de către părinți săi.

Legea întâi: Copilul fericit este cel care e închinat Domnului de părinții săi.

Şi Ana se ruga Domnului cu sufletul amărît şi plîngea!

Ea a făcut o juruinţă, şi a zis: ,,Doamne, Dumnezeul oştirilor! Dacă vei binevoi să cauţi spre întristarea roabei Tale, dacă-Ţi vei aduce aminte de mine şi nu vei uita pe roaba Ta, şi dacă vei da roabei Tale un copil de parte bărbătească, îl voi închina Domnului pentru toate zilele vieţii lui, şi brici nu va trece peste capul lui. (1 Samuel 1:10−11)

Observați în primele 4 legi responsabilitatea părinților în viața copiilor săi.

Legea a doua: Copilul fericit este cel care ia cunostința de Dumnezeu de la varsta frageda.

Şi femeia a rămas acasă, şi a dat ţîţă fiului ei, pînă l-a înţercat.

Cînd l-a înţercat, l-a suit cu ea, şi a luat trei tauri, o efă de făină, şi un burduf cu vin. L-a dus în casa Domnului la Silo: copilul era încă mic de tot. (1 Samuel 1:24)

Legea a treia: Copilul fericit este cel care primeste cadouri de la părinții săi ca să cinstească cu ele pe Domnul.

Samuel făcea slujba înaintea Domnului; şi copilul acesta era îmbrăcat cu un efod de in. Mamă-sa îi făcea pe fiecare an o mantie mică, şi i -o aducea cînd se suia cu bărbatul ei ca să aducă jertfa din fiecare an.(1 Samuel 2:18−19)

Purtarea efodului înaintea Domnului este o slujba de cinste pe care Domnul a oferit-o seminției lui Levi.

Eu l-am ales dintre toate seminţiile lui Israel, ca să fie în slujba Mea, în preoţie, ca să se suie la altarul Meu, să ardă tămîia, şi să poarte efodul înaintea Mea; (1 Samuel 2:28)

Legea a patra: Copilul fericit este cel care respectă părinții si autoritățile puse peste el.

Atunci Domnul a chemat pe Samuel. El a răspuns: ,,Iată-mă!” Şi a alergat la Eli, şi a zis: ,,Iată-mă, căci m'ai chemat``. Eli a răspuns. ,,Nu te-am chemat; întoarce-te şi te culcă”. Şi s'a dus şi s'a culcat. Domnul a chemat din nou pe Samuel. Şi Samuel s'a sculat, s'a dus la Eli, şi a zis: ,,Iată-mă, căci m'ai chemat.`` Eli a răspuns: ,,Nu te-am chemat, fiule, întoarce-te şi te culcă”. Samuel nu cunoştea încă pe Domnul, şi Cuvîntul Domnului nu -i fusese încă descoperit. Domnul a chemat din nou pe Samuel, pentru a treia oară. Şi Samuel s'a sculat, s'a dus la Eli, şi a zis: ,,Iată-mă, căci m'ai chemat”. (1 Samuel 3: 4−8)

Nestiind cine îl cheamă, Samuel alearga la Eli atunci cînd aude numele său în mijlocul nopții. El nu a obosit să se prezinte înaintea lui Eli de trei ori la rînd cu cuvintele ,,Iată-mă, căci m'ai chemat”.

Legea a cincea: Copilul fericit este cel căruia Dumnezeu I se descoperă personal.

Domnul a venit, S'a înfăţişat şi l-a chemat ca şi în celelalte dăţi: ,,Samuele, Samuele!” Şi Samuel a răspuns: ,,Vorbeşte, căci robul Tău ascultă”. Atunci Domnul a zis lui Samuel… (1 Samuel 3:10−11)

O bucurie mai mare pentru mine este să stiu că copii mei cunosc pe Domnul si Domnul li s-a descoperit si i-a mîntuit. Noi, ca părinți, pregatim calea Domnului în viața copiilor nostri. Ce faci dumneata pentru fericirea copiilor tăi? Ai încercat să fii pentru copil un “Ioan Botezatorul” în poporul Israel?

Să studiem Scripturile, să urmăm legile lui Dumnezeu si atunci vom fi fericiți noi si copiii nostri.

Grigorie Cheptene

Recomand : Moldova Crestina

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică