vineri, 1 mai 2015

1 mai muncitoresc

Credit photo

Hugh Latimer " E minunat ca Salvatorul lumii, si Regele Regilor, nu s-a rusinat sa munceasca, da, si sa se indeletniceasca cu o meserie asa de umila. Prin aceasta a sfintit meseriile, de orice fel ar fi ele."


Martin Luther a zis: “O lăptăreasă poate mulge vacile, spre slava lui Dumnezeu”.

            Cum este posibil ca orice lucru să fie făcut pentru gloria lui Dumnezeu?
 Făcând orice lucru ca şi pentru Domnul Isus şi căutând a avea o conversaţie continuă cu El oricând faci ceva. Scriptura spune: Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, (Coloseni 3.23). 

Mai jos m-am gandit la cateva versete care vorbesc despre muncă:

[Isus Hristos] va vedea rodul muncii sufletului Lui si Se va inviora. Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor. (Isa.53:11)

Dar, daca a dat Dumnezeu cuiva avere si bogatii si i-a ingaduit sa manance din ele, sa-si ia partea lui din ele si sa se bucure in mijloculmuncii lui, acesta este un dar de la Dumnezeu. (Ecl.5:19)
Rasplatiti-o cu rodul muncii ei, si faptele ei s-o laude la portile cetatii. (Prov.31:31)
Iata ce am vazut: este bine si frumos ca omul sa manance si sa bea, si sa traiasca bine in mijlocul muncii lui cu care se trudeste sub soare, in toate zilele vietii lui pe care i le-a dat Dumnezeu; caci aceasta este partea lui. (Ecl.5:18)
                                    
De ce cantariti argint pentru un lucru care nu hraneste? De ce va dati castigul muncii pentru ceva care nu satura? Ascultati-Ma, dar, si veti manca ce este bun, si sufletul vostru se va desfata cu bucate gustoase. (Isa.55:2)
Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina. (2Ioan.1:8)

Adevărul despre 1 Mai - de Cristi Țepeș



Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică