sâmbătă, 27 februarie 2010

De ce nu avem curajul sa spunem adevarul imbracat in dragoste?


"Fratilor, chiar daca un om ar cadea deodata in vreo greseala, voi, care sunteti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii. Si ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu" (Galateni 6:1).
Astăzi un adolescent in drum spre casă imi spunea ca noi ca tineri si biserica nu stim cum sa ne comportam fata de o persoana care a cazut de la credinta, sau care a pacatuit si acum are o relatie stricata cu Dumnezeu, iar pacatul a creeat un zid de despartire intre el si Dumnezeu. Nu stim sa ii aratam dragostea si harul lui Dumnezeu, sa ii intindem o mana, sa ne doara pentru el, sa il ridicam sa ne rugam pentru el deoarece am devenit legalisti, insensibili, fara mila.

Observ si eu acelasi lucru, de aceea imi propun sa raspund la intrebarea din titlu:
- poate pentru ca noi nu avem dragoste destula pentru cel pe care vrem sa-l indreptam;
- pentru ca noi insine nu suntem ceea ce spunem ca suntem;
-pentru ca ne temem ca nu cumva spunand cuiva adevarul despre el, si celalalt sa ne reproseze un lucru pentru care nu suntem pregatiti sa-l schimbam;
-poate nu avem intelepciune suficienta ca sa spunem adevarul fara a ofensa persoana in cauza;
-poate este mai mult un fel de razbunare, o incercare de a-l umili decat de a-l indrepta;
-poate nu sunt persoana aleasa de Dumnezeu pentru slujba aceasta;
- nu stim cum sa ne apropiem de cel pacatos pentru ca noi il subestimam, dispretuim si avem un aer de superioritate fata de el prin imaginea noastra protejata de 'sfant'.
- nu am gustat niciodata iertarea, reabilitarea, regenerarea inimii, acceptarea neconditionata, Harul si bunatatea lui Dumnezeu si nu stim cum sa o acordam si semenului nostru;
-poate nu ne doare destul pentru un suflet care se pierde.

Voi ce cauze mai stiti, recunoasteti,experimentati, traiti si vreti sa impartasiti?

10 comentarii:

  1. Citind ce ai scris mi-am amintit de prietenii lui Iov, care au crezut ca trebuie sa-L apere pe Dumnezeu...El n-are nevoie de avocati...dar cel cazut cu cit este intr-o stare mai rea cu atit are nevoie mai multa de un prieten adevarat.

    Dumnezeu sa faca sa nu ne sinchisim sa ne dam jos de pe magar asa cum a facut samariteanul milostiv, fara sa se gindeasca ca-si murdareste hainele, isi cheltuie din timp si bani...si s-a ocupat de unul care era aproape pe moarte. Ce altceva poate fii mai aproape de moarte ca un om cazut in pacat...fara speranta si fara prieteni...

    Sint prea multi care calatoresc pe magari si nu vor sa se dea jos sa se milostiveasca de nimeni...sau care stau la colturi numarindu-si ciucurii si socotindu-si zeciuiala din chimin...
    Bine ai zis!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca nu am inteles niciodata cu adevarat cat de rabdator e Dumnezeu cu noi !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ca nu avem dragoste. Nu poti oferi ceva ce nu ai.
    Abia asteptam ca cineva sa ajunga la cotitura, pentru a-i vorbi din adevar.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu pot s zic sau sa ma laud ca sunt acuma omul ales de Dumnezeu, dar Domnul a ales sa vorbeasca prin mine la cateva persoane si prin mine a ajutat sa afle adevarul sau chiar sa se indrepte catre biserica si sa se lase de unele vici poate ca leam zis cam infata multe dar io am mai tinut legatura cu ei si au zis ca Domnul a facut minuni si sper ca Domnu sa ii schimbe prn noi si pe alti. acum nu zic ca am facut io mare lucru ca io nu am facut nimic mare Domnul a facut totul prin mine io doar am fost ca un fel de mesager sau postas ca si io sunt om si io am nevoie de vorbele Tatalui de sus si pe mn ma intarit si mi-a vb, si ii multumesc ca azi pe data de 2 martie 2010 am fost la tnm si a facut Domnu multe lucruri minunmate si ma ajutat in multe si ii Multumesc Slavit sa fie EL fi bine cuvantat si spor la treaba cu mai multe posturisa invatam, uni de la alti ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. problema apare (şi) din sînul Bisericii, pentru ca acolo suntem învăţaţi să fugim de cei care sunt recunoscuţi ca păcătoşi, însă se uita un aspect: Isus a dispreţuit păcatul, nu pe păcătos ca fiinţa după chipul Său, pasibil de reabilitat.
    în loc să suferim cu cel ce suferă, fugim ca nebunii într-un maraton în care ne vom frângem picioarele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place cand esti transant si spui adevarul de care unii se ascund. Si eu cred ca lipsa dragostei (sau insuficienta acesteia) este inca o problema printre credinciosi de toate denominatiunile, din pacate. Poate si pentru ca dragostea este absolutul, totul, cel mai greu (si cel mai minunat) lucru care ni se cere.

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc pt comentariu..ma bucur k iti place blogul..si al tau este minunat..mereu citesc ce scrii nou..fi binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Rodica Botan-ai dreptate, sunt multi care stau si isi cantaresc si numara meritele si ostenelile in "Lucrarea Domnului". Pentru ei Domnul le pregateste o zdrobire intensa.
    Alfred Adler, un eminent psihiatru, arată că dereglările nervoase şi emotive cele mai moderne se nasc dintr-o sforţare hotărâtă pentru putere.
    @Mada, ai gasit o cauza adevarata.
    @Claudiu esti foarte transant si direct, insa asa actioneaza si adevarul lui Christos, direct la radacina, nu superficial sau artificial.Multumesc de gand.
    @Invatadespre Dumnezeu, ma bucur mult ca Dumnezeu a lucrat prin tine, asta conteaza si asta ramane, nu ce faci tu pentru El.
    @Da vaxaly, bisericile tind sa devin clinici de nevrotici, de oameni cu tulburari emotionale pentru ca cei de la amvoane nu prezinta corect Evanghelia lui Christos, Harul lui Dumnezeu.
    @Aproape Alb, bine ai poposit si pe la mine.
    Da,Lipsa dragostei se vede, se simte,o putem urmari, observa, constata, nu ne mai putem insela, amagi, mintii, ca totul este in regula,totul este ok, situatiile sunt sub controlul nostru. Sa nu fim lasi in aceasta generatie ci sa aratam prin purtarea noastra Dragostea Lui ce ne-a innundat viata si inimile.Sa fim invaluiti de iubirea Lui pentru oameni.
    @georgy, multumesc, Ramai in Domnul si tu

    RăspundețiȘtergere
  9. Ne comportam la fel cum am vazut la cei ce ne conduc,imitand persoanele care credem ca sunt mai spirituale.Copii fac la fel ne imita pe noi,indiferent ca noi le spunem ca nu asa trebuie.De aceea trebuie ce spunem sa si facem,astfel ne invirtim intre teorii inchipuite!
    O inrebare Alex ai facut Seminarul Teologic?
    Vad ca sti multe si citesti mult!
    Domnul sa te binecuvinteze si sa te foloseaca!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu trebuie sa studiezi Seminarul Teologic pentru a studia Cuvantul lui Dumnezeu. S-a generat azi o idee proasta in Romania, ca doar "clericalismul" poate descifra si dezvalui "tainele si misterele Evangheliei".

    Daca doresti sa afli mai multe despre studiile mele o poti face scriindu-mi pe newperson4Him@yahoo.com pentru a cunoaste cine imi pune aceasta intrebare.

    Mult har iti doresc si eu din partea Lui si o buna cunoastere a Domnului Invataturii, si nu a Invataturii Domnului.

    E o mare diferenta.
    Azi multi sunt indragostiti de "slujba" primita din partea Lui ...dar nu sunt lipiti de Dumnezeu Insusi.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică