luni, 21 aprilie 2008

Exemplul este cel mai bun profesor





















Lasati cultura intelectuala sa progreseze, lasati stiintele naturii sa se dezvolte pana la profunzimi nebanuite, lasati mintea umana sa se deschida cat de mult doreste ; ea nu v merge dincolo de inaltimile si de cultura morala a crestinatatii, asa cum reies acestea din Evanghelii.

Acest eveniment, relatat de fiica unui misionar, a avut loc cu multi ani in urma :

" Pentru a sarbatori sosirea misionarilor crestini intr-o regiune din Zair, s-a organizat un eveniment care consta din discursuri , manifestatii si muzica.

Acest miting a ramas celebru prin modul in care s-a terminat. Un om in varsta s-a prezentat in faa multimii si a insistat sa i se dea voie sa vorbeasca. El a spus ca in curand avea sa moara, si daca nu vorbea in acel moment, invataturile pe care le detinea se puteau pierde pentru totdeauna. EL a povestit faptul ca atunci cand au sosit misionarii pentru prima data, cu un secol in urma, cei din neamul sau nu au avut incredere in ei.
Pentru ei, erau niste oameni neobisnuiti, purtatori ai unui mesaj strain de mentalitatea lor. Conducatorul triburilor au decis sa ii incerce pe misionari, otravindu-i lent. In lunile si anii care au urmat, membrii tribului au fost martorii modului in care familiile misionarilor s-au confruntat cu moartea si cu suferinta. Batranul a spus"


"Cand i-am vazut pe ei cum mureau , am decis ca dorim si noi sa traim ca niste crestini".

Aceasta poveste a ramas necunoscuta timp de multi ani. Cei care au murit, suferind in mod inexplicabil, nu au cunoscut cauza si nici nu au stiut ce semnificatie urmau sa aiba viata lor. Cu toate acestea , au ramas in tinuturile ostile pentru a-si propovadui mesajul Crucii lui Isus.

Iata cea mai buna reteta de fericire si satisfactie pe care am aflat-o vreodata : SAPATI o groapa mare in gradina gandurilor si aruncati acolo toate deziluziile, dezamagirile, regretele , grijile, problemele, indoielile si temerile. Acoperiti cu pamant roditor. Stropiti-o cu apa din fantana multumirii. Presarati deasupra semintele sperantei, curajului, puterii, ingaduintei si iubirii.

Cand va veni vremea culesului, recolta va fi bogata si plina de roade.
Ma incred in Domnul si Il respect, am intors ochii de la cele rele, de aceea EL ma indruma, ma rasplateste cu succes, imi daruieste sanatate si vitalitate. Proverbe 3:5-8

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică