luni, 21 februarie 2011

O carte 8 Ron, un meniu de McDonalds 10 Ron

Poposesc des in librariile din tara si observ cum unele carti referitoare la caracter, slujire, Domnia lui Christos, Suveranitatea lui Dumnezeu, Imparatia lui Dumnezeu, atributele si natura Lui sunt mai ieftine la pret decat cele cu privire la formule prestabilite pentru succes,afaceri, fericire, cariera reusita, 5 pasi cum sa ai o casnicie binecuvantata, Trepte pentru realizarea de sine, Cum sa invingi stresul si ingrijorarea la locul de munca, gandirea pozitiva si dezvoltarea personala ce sunt mai scumpe.

Una din aceste carti ieftine pe care o recomand tuturor celor ce imi vizitati blogul este "De ce intarzie trezirea?" de Leonard Ravenhill. Initial am cunoscut prima varianta in limba romana a acestei carti sub forma unei reviste.Acum este intr-o editie speciala si merita sa fie studiata si citita. Dorinta lui Dumnezeu nu este asa de mult cum cred puritanii si reformatorii trezirii intr-o trezire sporadica si temporara a poporului Sau, cat intr-o ascultare constanta si continua fata de Cuvantul Sau.
Avem insa nevoie disperata sa cunoastem starea spirituala in care ne aflam, lipsa de foame si sete dupa neprihanire sunt unele cauze care conduc la apostazie, raceala si indiferenta spirituala.

Urmatoarea data cand mai faci o vizita intr-o librarie intereseaza-te de lucrurile de sus, valorile,principiile cu adevarat importante si vesnice si pune pret pe Cuvantul si Persoana lui Dumnezeu care sunt neschimbatoare si eterne.
Redau mai jos un text care sper sa te motiveze sa citesti mai multe articole scrise de Leonard Ravenhill si alte carti ce le gasesti la Perla Suferintei.

"Să nu mai căutăm tapi ispăsitori! Cauza căderii în imoralitate nu este nici radioul, nici televiziunea. Toată vina pentru căderea si coruptia mondială de astăzi stă pe treptele Bisericii! Aceasta a încetat să mai fie un tepuș în coasta lumii fiindcă: nu în timpuri de popularitate a triumfat Biserica, ci în timpuri de prigoană.
De ce întârzie trezirea? Răspunsul este destul de simplu: fiindcă evanghelismul este astăzi mult prea comercializat. Bănutii văduvei si ai săracilor sunt cheltuiți de multi evanghelisti în huzur si lux. Statisticile umflate, multimile enorme, rândurile de oameni care se predau, elogiile demnitarilor si ale primarilor, etc. sunt ridicate în slăvi. Toate au scopul să atragă publicitate …. si bani. Săracul se înseală când crede că îsi aduce ofranda în “slujba lui Dumnezeu”, când de fapt tot ce face este să ajute pe un predicator sau altul să îsi păstreze reputația sau să trăiască în saloane fastuoase de Hollywood.
Predicatori care au case si cabane lângă lac, un iaht pe lac si un cont puternic în bancă au îndrăzneala să mai ceară. Cu asa oameni de jupuială credeti că va aduce Duhul Sfânt trezirea? Acesti băietasi-predicatori, drăgălasii de ei, nu-si mai schimbă costumele o dată pe zi, ci de două sau trei ori. Îl predică pe Hristos din iesle dar ei trăiesc în hoteluri extravagante. Ca să-si facă poftele, storc audiența de bani până la sânge, în numele Celui care a trebuit să împrumute un ban ca să-si poată ilustra predica. Se ospătează la mese nesfârșite în amintirea Celui care a postit singur în pustie. Azi evanghelistii se cred vrednici nu numai de salarii enorme, dar si de avantaje bancare. Ce înfricosătoare vor fi toate acestea în ziua judecătii!
Trezirea întârzie fiindcă am ieftinit Evanghelia. Avem azi imnuri religioase care se cântă în tempo de dans, nu numai pe discuri, casete, la radio ci si în biserici. Am pus sângele si suferintele Mântuitorului într-o atmosferă de carnaval. Închipuiti-vă! L-am aranjat pe Duhul Sfânt să fie sincopat! Platforma de evanghelizare arată ca vitrina unei prăvăli de măruntisuri, o paradă de manechine. Mai degrabă m-as aștepta ca o broască să cânte la pian sonata lunii de Beethoven decât să îi văd pe acesti predicatori luciosi de azi ca aduc pocăinta în sufletele oamenilor. Evanghelistii de azi sunt pregătiti să facă orice pentru oricine doar să atragă lumea, să vină în fată, să capete niste broșuri. Fac apeluri răgusite: cine vrea ajutor, mai multă putere, fericire! Un așa creștinism usor, fără pocăintă și reverentă, aduce dezonoare sângelui vărsat la Calvar.Trebuie schimbată definitia altarelor, căci altarul este locul unde se moare! Cei ce nu vor să plătească pretul, să-l lase în pace!
La ce renunti saptamana asta?
Mai investesti in industria McDonalds (sau a lumii) sau investesti si pentru sufletul tau Cuvantul lui Dumnezeu care este o adevarata hrana?
Decizia ta te poate indeparta sau apropia de Dumnezeu.
Ce meniu iti alegi?

7 comentarii:

 1. Îmi place comparația și contrastul între un meniu McDonalds și o carte :)

  Remarca ta din primul alineat în legătură cu prețul cărților mi se pare ok. Diferența de preț este, zic eu, din cauză că respectivele cărți se vînd mai bine și atrag lumea, prin urmarea au și prețuri mai ridicate pentru a face profit editurilor și librăriilor. Exisă multă maculatură creștină, însă aceasta este publicată doar din scopuri financiare.

  În ziua de astăzi, oricine poate scoate o carte despre orice și dacă pune Numele Domnului prin ea pe acolo, poate trece drept creștină și publicată.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu am observat ca unele carti bune sunt mai ieftine doar pentru ca nu au sute de pagini. De exemplu cartile lui Tozer sunt cam toate 10 ron. Cred ca este bine pe de o parte pentru ca in felul acesta au acces cat mai multi. Si cu toate astea multi nu cumpara si nu citesc.
  Dar, Alex, trebuie sa recunosc ca de multe ori citesc, stiu teorie... si doar atat. Imi place sa citesc, sa aflu, sa stiu, sunt curioasa, dar de multe ori teoria nu ma ajuta. Nu ma ajuta pentru ca nu am experimentat eu, nu am invatat eu impreuna cu Domnul.

  <><

  RăspundețiȘtergere
 3. Simpla folosire a sintagmei " Numele Domnului" nu garanteaza si ca aceea carte il onoreaza si cinsteste pe Dumnezeu. Multumim de explicatie Andrei, ai readus aminte ca exista si tendinta aceasta de a face negustorie cu Sfantul Cuvant.

  RăspundețiȘtergere
 4. Salut, la fel spune si Tozer in titlul blogului meu " Biserica este plina de oameni sfinti si desavarsiti..dar ( doar la capitolul teorie).

  Simpla acumulare de cunostinte teologice si biblice nu ne si transforma in copii de Dumnezeu, sau in oameni evlaviosi.

  Intrucat Dumnezeu nu se uita la limbajul nostru biblic, care uneori este rece si fara continut ci se uita la cat de mult ii pretuim si aplicam Voia, prin Cuvintele oferite de Dumnezeu pe paginile Scripturii.

  Exista pericolul amintit si de tine, si am amintit mult in acest blog acela doar de a "ne blinda mintea cu principii, articole,paradigme,concepte,notiuni teologice" si uitam viata reala asa cum este ea.

  Domnul sa ne ajute sa putem rosti precum apostolul neamurilor in Romani 15:18.
  Pace deplina in Christos sa aveti.

  RăspundețiȘtergere
 5. sunt innebunit dupa carti.Din nefericire nu-mi permit foarte multe si mai rau ca sunt intr-un oras in care nu avem carti,Tg. Mures.Cand ajung rareori la cate un stand nu pot cumpara f.multe
  Sunt provocat de citatele tale din Tozer sa il citesc.Nu l-am citit pana acum.
  Cu toate astea la Mc.D.nu mergem poate nici odata in an pt noi ,ci doar pt fetita noastra am fost poate de 2 ori.
  Multumesc si pt aceasta carte care ai prezentat-o in comparatie,"De ce intarzie trezirea".Cu prima ocazie am s-o cumpar

  RăspundețiȘtergere
 6. Draga Dan
  Poti avea o imagine si conceptie inalta despre Dumnezeu prin cunoasterea sa din Cuvant.

  Imi place mult un alt gand al lui Tozer care te va ajuta sa intelegi de ce este suficienta si de ce are putere Cuvantul lui Dumnezeu, dincolo de cartile de doctrina sau teologie ale unor diferiti cercetatori.
  "Omul sincer cu o foaie si un creion in mana alaturi de Biblia deschisa va descoperi ceea ce nu este in regula cu el".

  Avem nevoie de Oglinda lui Dumnezeu- Cuvantul Sau pentru a ne indrepta si schimba viata dupa Standardul sau inalt.

  Daca pretuiesti Cuvantul, vei descoperi mereu hrana din Cuvant.

  Si nu uita..intr-o zi toate aceste carti..vor ramane aici pe pamant, dar Cuvantul Lui...va Domni vesnic.

  Inteleg motivatia de a merge pt micuta voastra.
  Domnul sa te binecuvanteze cu o cunoastere sanatoasa si corecta despre Dumnezeu din Cuvant.

  E cea mai frumoasa carte si ce har sa o avem in maini azi!

  recunosti ce putere ai in casa si in inima ta?

  RăspundețiȘtergere
 7. Si Dan, nu incerca sa iti blindezi creierul cu gandirea altor. Nu fii innebunit dupa carti, ci fi pasionat dupa o Singura Carte. si intalneste-l personal in rugaciune pe Dumnezeu.

  RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică