luni, 25 mai 2009

Cuvantul Sau ofera Pace deplina



“Multa pace au cei care iubesc legea Ta si pentru ei nu este cădere”(Psalmul 119.165).
Biblia promite nu doar pace, ci multa pace. Din nefericire, vorbirea noastră contemporana s-a devalorizat atât de mult încât ne este foarte greu sa apreciem amploarea deplina a ceea ce Dumnezeu ne ofera. În lumea de astăzi noi avem o perspectiva foarte săraca cu privire la pace.
Dacă doua natiuni nu se lupta de fapt Între ele cu arme de război, noi numim aceasta pace. S-ar putea sa existe ura, frica, abuz verbal sau învinuire, dar noi vorbim încă despre pace.
Biblia are un standard mult mai înalt. Cuvântul evreiesc pentru pace este shalom. El inseamna mai mult decât absenta certurilor sau a războiului. El este legat de rădăcină ce inseamna deplinătate sau totalitate. Deci pacea este deplinătate sau totalitate. Ea implica faptul ca in viata noastră nu lipseste nimic. O persoana care are o astfel de pace este o persoana completa ce duce o viată în plinătate.
Acesta este felul de viata promis tuturor celor ce iubesc legea lui Dumnezeu, pentru ca legea Sa este la fel de larga in ‘amploare ca si pacea. Ea acoperă fiecare domeniu al vietii noastre - spiritual, emotional, fizic si material. Pe măsură ce aducem toate aceste domenii sub legea lui Dumnezeu, ne dam seama ca suntem in armonie cu tot universul din jurul nostru, deoarece, si acesta, este guvemat de către aceeasi lege.
Atunci nimic nu ne mai poate face sa ne Împiedicăm ca sa cădem. Nu mai suntem atât de usor ofensati sau descurajati. Împotrivirile si dificultatile nu ne mai doboară, deoarece lucrarea legii lui Dumnezeu în noi este mai putemica, decât orice altceva ce poate veni împotriva noastră din exterior.

Răspunsul credintei
"Doamne, adu-mi întreaga mea viata sub legea Ta, si eliberează pacea Ta în mine."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică