marți, 4 noiembrie 2008

Lacrimi, apoi seceris plin de bucurie


" Cei ce seamana cu lacrimi, vor secera cu cantari de veselie"
( Ps.126:5).

Anotimpul ploios este prielnic pentru semanaturi, pe cand un pamant prea uscat nu este bun. Samanta semanata cu lacrimi si cu mare grija si mari suferinte, va creste cu atat mai repede, si sarea lacrimilor ii va da o putere care o va pazi de stricaciune. Adevarul spus cu multa seriozitate are putere de doua ori mai mare. Deci in loc sa oprim semanaturile din cauza necazurilor, sa dublam silintele noastre, caci acesta este timpul potrivit.

Samanta cereasca nu poate sa fie aruncata cu usuratate si veselie. Daca o intristare si ingrijorare adanca pentru suflete insotesc invatatura sfanta, acestea sunt mai de folos decat tot ce s-ar spune cu usuratate. Am auzit vorbindu-se de oameni care plecau la razboi cu inima vesela, si care au fost invinsi; la fel se intampla in general cu aceia care seamana Cuvantul in felul acesta.
Nu te nelinisti deci daca semeni plangand, ci continua sa raspandesti samanta, caci tu ai fagaduinta ca te vei intoarce strigand de bucurie. Iar curand vei secera, vazand tu insuti rodul ostenelii tale. Culesul va si asa de bogat si bucuria ta se va revarsa asa de mult, ca te va despagubi cu mult decat un cules a carui lucrare nu te-a costat nimic. Daca in ochii tai stralucesc lacrimi argintii, gandeste-te la secerisul auriu. Indura plin de curaj incercarile si dezamagirile; ziua in care vei vedea snopii tai, va fi pentru tine o ZI DE RASPLATA DEPLINA.
C.H.Spurgeon - Tezaurul promisiunilor lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică