miercuri, 23 ianuarie 2008

Experimentul Cicatricea





















Experimentul "Cicatricea"



Parerea noastra despre noi insine reflecta, in esenta ochii cu care ne privim si este aproape sinonima cu identitatea noastra. Ea arata ce credem despre noi insine, despre cine suntem, cum suntem, si daca valoram ceva.( Binenteles valoarea noastra este data de cel care a murit pentru noi- ISUS). Este imaginea totala pe care o avem despre unicitatea, caracterul si valoarea noastra personala. Nu mai este nevoie sa amintesc ca ea afecteaza profund toate domeniile vietii noastre.



Cei mai multi dintre noi nu suntem constienti ca tindem sa ii privim pe ceilalti si reactile lor fata de noi prin felul cum ne privim pe noi insine. Ochii cu care vedem lumea sunt foarte influentati de modul in care ne privim pe noi insine.



Aceasta realitate a fost demonstrata cu putere de un consilier crestin care a facut un studiu special, intitulat " Experimentul Cicatricea" . Zece oameni s-au oferit voluntari pentru acest studiu, menit sa arate cum reactioneaza oamenii la vederea unui strain cu o diformitate trupeasca, in special cu o cicatrice faciala urata.


Fiecare voluntar a fost adus intr-o cabina separata, unde o machioare ii facea pe fata o cicatrice infioratoare . Apoi fiecaruia i se arata " cicatricea" sa , cu ajutorul unei oglinzi tinute in mana. In cele din urma, chiar cand stateau sa iasa pe usa, machioarea spunea fiecaruia ca mai are de adaugat o ultima tusa, minora, la falsa cicatrice . Sub pretextul ca pune mai multa pudra pentru ca sa tina machiajul, cu dibacie, ea stergea toata cicatricea . Nici unul din subiecti nu vedea insa acest lucru.



Voluntarii erau trimisi apoi in salille de asteptare a diferite birouri medicale, unde urmau sa astepte si sa observe cum reactioneaza oamenii fata de ei.La ora hotarata s-au intors toti zece si au dat cam acelasi raspuns.


Oamenii fusesera nepoliticosi cu ei, ii evitau si se tot uitau la cicatricea lor!!
Iata cat de usor tindem sa vedem reactiile celorlalti fata de noi prin chiar modul in care ne vedem pe noi insine.



Concluzii ...
Problema- cheie - pentru un credincios nu este daca cineva are o parere buna sau rea despre sine . Ci daca are o parere corecta ( romani 12:3) si daca crede sau nu ca Dumnezeu spune adevarul cand descrie cum ne-a refacut in clipa convertirii noastre.



Si cand vom incepe sa CREDEM ! ce spune Dumnezeu, ca EL ne-a dat o noua identitate, vom incepe sa avem cea mai buna parere care poate exista despre noi insine. ESte vorba de acea parere care nu reflecta deloc o preocupare pentru bunastarea personala, ci isi gaseste placerea fata de Hristos si nu in acea contrafacere superficiala care este RESPECTUL DE SINE IMBUNATATIT.



Iubiti-l pe Dumnezeu .Si EL va va spune care este valoarea voastra. Priviti catre Cel care

Conteaza - spre Rascumparatorul cel Viu ISUS.



Asculta de parerea lui Dumnezeu , cum te numeste EL , cum te considera El , cum te vede Dumnezeu ...apoi traieste...umbla ...dovedeste un comportament si caracter demn de FIU AL SAU si arata noua ta identitate in lume .



Luni seara in autobuz Iulia mi-a spus ce a invatat la tineret..am ramas uimit si binecuvantat de ISUS spunea :


»Sa nu il mai numim pe Dumnezeu - ca TATA daca nu ne comportam si dovedim ca

suntem niste fii adevarati"


Amin. ( o retinut bine si esenta)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică