sâmbătă, 12 noiembrie 2016

1.Chemat la mântuire 2.chemat la slujire



Recent am citit următoarea afirmație: "Te-ai gândit vreodata care a fost scopul lui Isus atunci când te-a mantuit? Scopul nu a fost sa iti curateasca viata si apoi sa te trimita in Rai. Dupa cum spune un prieten de-al meu, Isus nu ne-a mântuit ca sa ne dezinfecteze si apoi sa ne puna in vitrina. El ne-a mântuit ca apoi sa ne pună in slujire. El si-a oferit viata ca o jertfa si ne-a chemat sa Il urmam.Ti-ai oferit viata lui Isus...in felul acesta?" -J.D.Greear

________________________________________________
Din predica: "Chemarea la mântuire si chemarea la slujire" / 27.12.'12

Si mi-am adus aminte că orice credincios autentic a avut parte de aceste doua chemari din partea lui Dumnezeu, prin jertfa lui Hristos :1) chemarea la mântuire (si apoi dacă ai raspuns acestei chemari) ai parte si de 2) chemarea la slujire.

Problema e ca unii raman la gradinita, raman asistati mereu, analfabeti din punct de vedere biblic, raman niste credinciosi alintati si smiorcaiti care doresc doar sa primeasca, doar sa li se ofere, doar sa fie slujiti. Principiul lui Pareto arata ca 20% intr-o biserica fac treaba si pentru cei 80% ramasi. Ceea ce este total nebiblic.Conform textului din 1 Petru 2:9 toti suntem chemati de Dumnezeu sa il reprezentam, sa ne cunoastem identitatea si sa vestim puterile minunate ale Celui ce ne-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata. (Conform. marturisirii de credinta - doctrina preotiei universale) "sacerdotiu universale".

Este convingerea multora-ca Dumnezeu cheama putini oameni in lucrare -iar restul sunt asa doar niste SPECTATORI-PARTICIPANTI-CONSUMATORI de programe religioase, niste beneficiari ai mantuirii.
Conceptia aceasta este foarte gresita si tragic este ca este foarte raspandita prin biserici astazi!

Cum ne corectaza Isus Hristos conceptiile gresite pe care le avem?
Luca 14:15 "Unul din cei ce sedeau la masa cu El, cand a auzit aceste vorbe, I-a zis:"Ferice de acela care va pranzi in Imparatia lui Dumnezeu 16- Si Isus i-a raspuns :"Un om a dat o cina mare si i-a poftit pe multi".

In aceasta împrejurare Domnul Isus ii răspunde vs 16 ca Dumnezeu cheamă pe toti! Isus ii corectează concepția greșită prin care el credea ca este o onoare rezervata doar catorva * (unei elite spirituale, caste superioare, o birocrație aristocratica spirituala).

Dupa chemarea la mântuire -1)acum dupa ce ti-ai găsit odihna "voi cei trudiți si împovărați" acum "luati jugul Meu asupra voastra".

Azi nici o biserica nu duce lipsa de membrii care vorbesc, doar vorbesc despre lucrare. Nici o biserica nu duce lipsa de membrii care propun lucrari, care vin cu initiative si sugerează lucrari. Dar cred ca toti ducem lipsa de lucratori activi. Charles Spurgeon are o observatie dura. "Cand au venit sfătuitorii la Iov era descrisa urmatoarea stare "Cand boii arau (lucrau) si magarii pasteau (stau si pasc).(Iov 1:14) 

 2 categorii nu?

In Trupul lui Hristos -cel funcțional - exista anumite principii dumnezeiești care funcționează.

1. Principiul echilibrului de greutate. In trupul lui Hristos nu ai voie sa așezi greutăți/poveri doar pe o singură persoană, sa pui prea multe sarcini doar pe anumite persoane- iar pe alta doar sa o ridici, doar sa o așezi pe un eșafod. Deci e simplu...nu apăsa prea mult o persoana in trup, si nu inalta prea mult o persoana, un muritor.

2. Principiul valorii de răscumpărare - adica intre mine si tine, intre tine si orice frate este semnul egal, pentru ca intre voi doi este prețul sangelui lui Hristos. Amandoi ati fost rascumparati la aceeasi valoare.

Multi stau in biserica si se hranesc (da, o perioada e bine) dar Bibla spune apoi ca sfintii sunt echipati pentru slujire nu pentru beneficiul personal.

Verifica-ti viata ta si vezi daca ai avut parte de chemare la mantuire, inseamna ca ai raspuns si chemarii la slujire.

Nu uita dacă esti intr-o biserica locala, esti acolo pentru a fi mântuit (a cauta neprihanirea, sfintirea,  a cauta creșterea spirituala, asemănarea cu Domnul Isus HRistos) dar esti si pentru a fi echipat pentru slujire, pentru a oferi ca madular in trup -viata, pentru a sluji apoi pe semenii tai. Toate, de dragul lui Hristos si pentru slava lui Dumnezeu.

Un comentariu:

  1. de ce au transformat acesti slujitori ,de care vorbesti , adunarile in discoteci ? Sau un play ground unde isi spumega rusinea ? daca sti este docent . Se lauda ca ei slujesc lui Dumnezeu dar in fapt cat si cuvant nu cunosc nici ce spun nici ce urmaresc , ratacesc la orice vorba pe care o rostesc ?

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică