vineri, 27 noiembrie 2015

Vanzatorii de iluzii





Ne place ca cineva sa ne lustruiasca zilnic idolii nostri. Charles Spurgeon amintea despre predicare ca ea tinde fie "sa te bata cu mana pe umar, fie cauta sa iti intre pe sub piele, fie iti strapunge inima".

Tu din care categorie de oameni faci parte?

Societatea contemporana doreste proslavirea de sine si il scoate pe Dumnezeu din ecuatia moralitatii absolute, a puritatii morale, a adevarului suprem si il inlocuieste cu mici vanzatori de iluzii care promit orice pentru lumea asta de acum si aici.

Adevarurile din Scriptura cu privire la starea ta spirituala uneori sunt usturatoare, dezagreabile, inconveniente. Insa gustate, testate ele confirma faptul ca iti vor binele.

Auzim mii si mii de predici, de seminarii, de prelegeri, de teorii insa in fata adevarului avem doar doua optiuni fie sa ne simtim mereu lezati, jigniti, ofensati si sa ne smiorcaim si alintam toata viata- fie sa ne lasam schimbati, transformati de puterea Cuvantului lui Dumnezeu.

vineri, 13 noiembrie 2015

Solidaritatea colectivă română are o lacrimă şi pentru cei 684?



...
"Pentru creştinismul biblic, tragedia de la Colectiv a adus o întristare dublă şi lacrimi de multe ori mai amare decât pentru cei ce aderă la alte sisteme de valori morale. De ce? Pentru că, aşa cum am afirmat mai sus, potrivit Scripturii, viaţa omului nu se încheie aici, pe pământ. Lacrimile unui ateu pentru cei pierduţi pot să se verse mult, şi pe bună dreptate, dar va veni cândva, mai devreme sau mai târziu, vremea conştientizării că, potrivit gândirii atee, totul s-a încheiat aici, iar expresii de genul “odihneşte-te în pace, înger blând” nu mai rămân decât un balsam pentru durerea celor ce încă trăiesc. Ceilalţi, cred ei, deja nu mai simt durere. Cei ce sunt creştini plâng şi se alătură acestei dureri, mângâind-o, dar nu cu zgomot, nici în mass-media, ci pe genunchi, în cămăruţa lor, sau, acolo unde se poate, cu o mână practică de ajutor întinsă către cel împovărat de durere, adeseori neştiind stânga ce face dreapta.

Cine vorbeşte cu adevărat în numele creştinismului biblic?

duminică, 1 noiembrie 2015

Esti tu pregătit de intâlnirea cu moartea?



Nici un loc de pe pământ nu este sigur.Nici un loc de muncă,nici o clădire sau locaş de cult, nici măcar o vârsta anume, nici un statut social nu îţi garantează protecţie in faţa morţii. Nici măcar aderararea la o confesiune,grupare religioasă. Nici una nu iti poate oferi siguranţa in fata intâlnrii cu moartea.

Moartea nu are preferinţe' nu are gusturi rafinate şi clientelă de elită. Vine in exclusivitate pentru fiecare dintre noi.Eu aş putea fi clientul ei azi, tu mâine.Oamenii inţelepţi se pregătesc inainte de intâlnirea cu ea. (Ecl.11:9)

duminică, 11 octombrie 2015

Aviz bisericesc - de Dumitru Budac



Unii in goana lor dupa membrii, ar pescui orice fel de exemplar, cata vreme mareste numarul,fala si reputatia unei biserici.

Insa nu noi ci Cuvantul (standardul) este cel care face diferentierea, distinctia, separarea fata de pacat.
Insa m-as bucura ca astfel de aviziere sa apara la intrarea cat mai multor biserici, precum marturisiri de credinta, sau valori si principii pe care le imbratiseaza acea adunare locala.

Si astfel proaspatul convertit sa nu fie dezamagit dupa 3 luni de membralitate si asteptari false. Asa se poate verifica daca ar putea convietui intr-o astfel de comunitate..care aplica anumite adevaruri.

Dumitru Budac a emis azi un astfel de aviz in 10 puncte, probabil saturat si el de tulburarile pe care i le produc impostorii, sarlatanii. Nu el este cel care inlatura astfel de oameni, ci ei insisi se auto-exclud pentru ca nu isi pot manifesta pornirile si justificarea trairii in pacat.

Un aviz pozitiv numa bun de pus pe frontispiciul unei biserici ar fi urmatorul "suntem un grup de oameni pacatosi iertati prin Mila lui Dumnezeu iar aici invatam sa ne iubim, sa aratam har unul fata de altul, sa ne iertam si sa ne corectam in dragoste" .
(Depozitarul)


AVIZ:
"In Bisericile lui Hristos din Leyton si Hainault, nu pot incalzi mult locul, oamenii care;

1.Cauta pozitii-----si nu cauta pe Hristos.
2.Familii in care barbatul sta sub tocul incaltamintei la nevasta-----si nu-si stie locul.
3.Vad lucrarea doar inautrul bisericii (ca trantorii in stupi)---- si nu fac nimic pentru Hristos , in afara bisericii (ca albinele).
4.Vorbitorii in limbi extatice ---- si nu in limbi intelese ca in Ziua Cincizecimii.
5.Prorocii mincinosi ---- care nu stau sa-i cercetam 2 ore cu intrebari puse de toata adunarea.
6.Comfortabilii ---- carora li se da de fata cu toata adunarea , LENEVIA.
7. Nu le plac predicile care ies din tiparul care l-au intalnit la ei in sat/oras.
8.Le plac partidele ------si nu iubesc pe ABSOLUT ooooooorice fratior sau surioara.
9.Sunt condusi de emotii---si nu de Cuvantul lui Dumnezeu.
10.Nestatornicii , batuti de orice vant." (de Dumitru Budac)

sâmbătă, 1 august 2015

Peste mări și țări cu Logos Hope

Intr-o lume în care marea majoritate este condusă de câștigul personal, interesul personal sau gratificarea personala...identificăm in spațiul hedonist contemporan un tip pe nume Robert Brezoaie căruia îi plac din tinerețe cititul,slujirea și activitatea de voluntariat, adică să oferi fără să primești ceva în schimb,să te gândești mai întâi la ceilalți și apoi la tine. Nu cred că acestea sunt definițiile exhaustive ale voluntariatului, dar așa le-am descris eu mai simplu.



Acțiunile voluntariatului și motivațiile pot diferi de la caz la caz.Unii doresc să se implice în ceva  ONG,organizații, misiuni, fundații, asociații,acțiuni umanitare,caritabile,sociale pentru îmbunătățirea CV-ului, pentru colectarea unui album foto impresionant numa' bun de transmis mai departe nepoților sau  pentru crearea unui status social personal la timpul prezent.

Insă atunci cand motivația ta este lărgirea Impărăției lui Dumnezeu și Gloria Sa atunci lucrurile se schimbă (reputația, dorința după popularitate și imaginea ta ies din schemă) pentru că atunci nu mai ești tu în centrul atenției (buricul pămîntului/nu totul se învârte în jurul tău)  ci Altă persoană mai vrednică, mai frumoasă,mai demna de incredere- și anume Isus Hristos.

Organizatia OM, face acest lucru...oferă literatura de calitate, cuvânt dătător de viață, ajutor și speranță în peste 150 de țări și o face prin oameni dedicati, care își pun la dispoziție timpul și energia lor.

In Arad am întâlnit și eu autobuzul Bus4Life..de unde puteai primi literatură creștină gratuit și alte cărți bune la reducere...însă de data asta Robert Brezoaie..va folosi un alt mijloc de transport consacrat în misiunea OM și anume vasul Logos Hope, o ambarcațiune plutitoare ce adăpostește peste 5000 de titluri de carte.

Fondatorul organizatiei George Verwer este și un autor bun de cărți de motivare pentru misiune,evanghelizare a bisericii. Primele 2 cărți nu le am citit, dar restul le-am studiat și sunt profunde si provocatoare.

ExtremismPseudo Discipleship,Hunger For RealityLiterature Evangelism,No Turning Back,The Revolution of LoveOut Of The Comfort ZoneDrops From A Leaking .


Așadar îi dorim lui Robert să aibă parte de o experiență folositoare lui și celor din jur, să lase în porturile și sufletele la care va ajunge, așa cum isi dorește o amprentă, o urmă frumoasă a Cuvîntului viu care poate transforma vieti.


Mai multe resurse, informatii.



joi, 30 iulie 2015

Dumnezeu este altfel



"Dumnezeu este altfel" (Alin V.)..pot cu certitudine să declar acest lucru .în pofida tuturor promotorilor zâmbăreți și pozitiviști, a propovăduitorilor motivaționali,a predicatorilor macho și irezistibili ai dumnezeului veacului acesta :(bunăstare,sănătate,belșug,succes,prosperitate,avere)..uitându-mă cu băgare de seamă la viața prietenilor mei autentici care fie trec prin dureri, fie pierd pe cineva drag,fie se confruntă in familie cu un diagnostic crunt, rude in suferință, oameni cu eșecuri falimentare, oameni simpli frământați sau frustrați d.p.d.v spiritual si multe alte adversități ale călătoriei pe pământ... ințeleg că Dumnezeul bibliei lucrează prin intermediul problemelor nu în afara circumstanțelor potrivnice. Cred în binecuvantare dar în termenii și condițiile impuse de Dumnezeu..nu în cea stabilită și redefinită de dorințele umane, care trag plapuma binecuvantarii peste orice "șmecherie financiară, speculație sau inginierie meseriașă".


Dumnezeu este altfel ..decît toți dumnezeii prezentați azi de specialiștii în creearea unui dumnezeu de tip caricatură, sau monstru, un dumnezeu de tip lampa lui Aladin ..care iți satisface toate poftele imature.

Oridecîteori vei auzi o predică ce nu are suport scripturistic și informațiile transmise nu izvorăsc din natura si caracterul lui Dumnezeu transmis prin doctrinele și atributele Sale...gândește-te mereu la acest principiu..că Dumnezeu este altfel ..și trebuie să studiezi personal Biblia și să descoperi cum este cu adevărat Dumnezeu..și nu o plăsmuire sau o închipuire măruntă a unei minți umane. 

Așadar nu-ți limita cunoașterea despre Dumnezeu raportîndu-te doar la ceea ce îți povestesc (predică, țin prelegeri, spun) alții. Cercetează tu!

Dumnezeu este altfel..sa fim si noi altfel de oameni, ca El.

sâmbătă, 4 iulie 2015

Recomandări din blogosferă (3)


In ultima perioadă Teofil Gavril a scris pe tema Duhului Sfânt câteva articole pertinente și folositoare. Doresc să vă provoc să le citiți și voi.

Inlocuitori pentru Duhul Sfânt- Muzica

........"Momentele de închinare devin uneori adevărate ”beții spirituale”. Oamenii sunt în transă la anumite cântări, unii aproape de orgasm spiritual. Se caută senzații intense și plăcute. Se urmărește găsirea acelor stări intense de spiritualitate, ceva ce caută religiile care pun omul în centru și nu pe Hristos, ceva gen yoga, unde cel mai important e să simți plăcere până la urmă. În cazul acesta muzica este un înlocuitor super. Merg oamenii la biserică și cei de la ”laudă și închinare” le oferă momente de relaxare totală, momente de plăcere intensă. Când ies din biserică se simt, cum altcumva decât, ”extraordinar” crezând că Duhul Sfânt e cel ce le-a dat senzația.
E la modă să închizi ochii și să ridici mâinile, căutând febril senzația prin colțurile minții, căutând acel ”g-spot” spiritual și dacă ”echipa de laudă și închinare” se știe cu meseria, nici nu mai e nevoie de predică, plăcerea e garantată și omul poate ieși pe hol în timpul predicii , că oricum a atins plăcerea spirituală. Se caută înlocuitor pentru Duhul Sfânt și muzica e unul bun și acceptat. Nu? Ce e rău în muzica de închinare? Ce dacă repetă ca la incantații acel dute-vino halucinant, ritmic și senzitiv? Ce dacă ritmul sau melodia sunt împrumutate de la muzica demonică? Ce dacă sună mai degrabă a melodie pe care dansează cadânele? Dacă e spre slava Domnului, hai să ne bucurăm, că ne dă senzații plăcute.
Avem impresia că, dacă ne simțim bine la biserică e de la Duhul Sfânt. Dar impresia asta, poate fi falsă în cele mai multe cazuri. Nu găsim în Scripturi că Duhul Sfânt se angajează sau e trimis să ne ofere plăcere. Zac Poonen spunea într-un mesaj de acum câțiva ani, că unii folosesc biserica și muzica de acolo ca pe un bar. Se duc să își ”înece amarul” care îl au acasă sau în viață, se simt tare bine acolo, ”în prezența Duhului”, iar când se întorc acasă zbiară, țipă, se poartă urât cu cei dragi, consumă substanțe sau imagini, etc. Asta nu e lucrarea Duhului Sfânt, dacă ar fi, s-ar menține, pentru că El ne locuiește nu e doar la biserică.
Oare nu a ajuns muzica din biserici un înlocuitor al Duhului Sfânt pentru mulți? Ritm, bas, perfecțiune, lumini specifice din ce în ce mai des, repetiție obsedantă, apel la deconectare, urcare pe culmi. Cam seamănă cu acte sexuale, deși comparația s-ar putea să deranjeze pe mulți. Ce căutăm în închinarea de la biserică? Plăcerea noastră? Senzația noastră? Înlocuitori pentru ceva? Cine e beneficiarul închinării? Noi?".........
Citeste restul articolului aici.
Inlocuitori pentru Duhul Sfânt - Banii
"Banul a devenit azi în biserici și în inimile multor oameni cel mai căutat și râvnit element spiritual. Multe lucruri au fost setate sau schimbate ca să se potrivească acestui înlocuitor. În cele mai multe biserici, oamenii plini de Duh au fost înlocuiți din forurile de decizie, cu oamenii plini de bani. Regula de aur e valabilă și în biserici ”cine are aurul face regula”. Așa se face că deciziile duhovnicești, cele ce țin de viață spirituală, le iau oamenii cu bani nu cei cu Duh. În consecință, multe, cele mai multe biserici se conduc după principiile profitabilității, nu după cele ale slujirii. Biserica devenind o afacere, o firmă, o organizație în cel mai bun caz, închizându-se imediat ce nu mai este profitabilă. Nu am nimic cu oamenii cu bani, Dumnezeu îngăduie unora să poată administra bani, dar nu toți cei cu bani, sau mai bine zis, puțini din  cei cu bani pot administra obiectiv interesele unei biserici, fără a uza de potența lor financiară.
După asta, slujirea păstorului, preotului sau predicatorilor se face tot pe bani. Numai puțin să priviți pe internet și realizați cam ce sume se învârt. E adevărat că e criticată doar biserica ortodoxă pentru că, fiind majoritari, învârt sumele cele mai mari. Dar nici celelalte biserici nu sunt departe. Oamenii, slujitorii, se simt îndreptățiți să lucreze pe sume mari de bani și au pretenția să fi numiți tot slujitorii Domnului. Așa se face că se iau oameni simpli din slujire, sunt trimiși la teologie și nu mai vin înapoi decât dacă e profitabil. Banul fiind cel care dictează unde să slujească și dacă să slujească, Duhul Sfânt va trebui să se conformeze.
Banii din afară sunt iar o mare capcană. Ei dictează în multe cazuri ce să se predice și care să fie strategia. Românii neoprotestanți, adesea au primit cu mare bucurie, ca din partea Domnului, ”bani din afară” și au ”slujit pe bani” ducând mari comunități de oameni în direcțiile dorite de ”sponsor”. Ascultare de Duhul Sfânt? Nicidecum, mai degrabă ascultare de bani. Când am refuzat o sponsorizare pentru slujire, am fost considerat ciudat, că se obținuse cu mare greutate, dar am liniște și cel mai mare câștig, am șanse mai mare să mă las călăuzit de Duhul Sfânt."
Partea a II-a "Din cauza banilor ne-am blocat ca slujitori, nu mai mergem, nu mai colindăm, suntem legați de case, de afaceri, de slujbe.".
Citeste integral aici.

duminică, 28 iunie 2015

Isus versus I $ U $

Traim vremuri grele in care societatea a ramas fara o busola morala. Traim cu totii vremuri in care se erodeaza structura morala a societatii, si toate acestea nu dintr-o data ci "pas cu pas", odata cu distrugerea tuturor pilonilor si valorilor morale, familie,biserica, Dumnezeu.



Voi reda mai jos cateva adevaruri profunde pe care nimeni nu mai vrea sa le auda in aceste zile grele.

Suntem astazi zilnic pusi in fata deciziei de a alege intre un Isus macho-senzual, il numesc Isusul dollar si intre Isus-ul autentic, biblic- definit de Scriptura si nu remodelat, redefinit de oameni.

Chiar daca unora un astfel de Dumnezeu seamana cu Mussolini..ca unul care sta cu biciul in mana si te flageleaza- eu prefer un astfel de Hristos serios,fundamentalist..pentru ca ma uit la rezultatele din viata celor care si-au ales un Isus macho-senzual-prosper iar roadele sunt pe masura comportamentului, asteptarilor si credintei care au avut-o intr-un astfel de Isus deformat, caricaturizat de pofte si interese umane.



ISUS  vs  I $ U $
1.Avertizeaza cu privire la pacat, judecata, iad.    vs Niciodata nu spune ceva negativ.
2.Iti ofera doua vesti (prima rea, a doua buna)  vs. Iti da numai vesti bune!
3.Iti da mantuire, speranta si bucurie   vs . Iti da bunastare, sanatate,bogatie si fericire.
4. Urat si dispretuit de toti .      vs. Iubit si acceptat de toti.
5. Uraste pacatul si descopera adevarul     vs. Niciodata nu iti corecteaza pacatele tale.
6. Porunceste cu autoritate    vs . Vine cu sugestii, propuneri,optiuni nu porunci.
7.Ofenseaza (jigneste) lumea cu Adevarul Sau vs. Uraste sa te ofenseze ( sa nu cumva sa te supere).
8.Predica neprihanirea, sfintenia lui Dumnezeu  vs. Predicarea lui se bazeaza doar pe dragoste.
9. Aduce divizare, dezbinare   vs. Promoveaza Unitate cu orice pret
10. Inalta Voia Tatalui Sau  vs . Slujeste voii, intereselor si planurilor tale.
11.Te avertizeaza cu privire la semnele, minunile si invatatorii falsi care "uimesc" lumea vs Elogiaza si inalta manifestarile "supranaturale" promovate de invatatorii falsi.
12. Iti spune sa te lepezi de sine, sa iti rastignesti firea si sa iti iei crucea zilnic vs Te incurajeaza sa te iubesti pe tine insuti.

Eu il aleg pe cel din stanga. Tu pe cine asculti, iubesti,urmezi?

vineri, 26 iunie 2015

Paradoxul Adevărului - Vestea rea şi vestea bună a Evangheliei

Lumea se bazează pe minciuni, chiar dacă după doua zeci de secole Adevărul a venit printre oameni.(M.E)

 Sursa photo


Asta spune şi Scriptura în Ioan 1:19-21



19. Si judecata aceasta sta in faptul ca, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decît lumina, pentru că faptele lor erau rele. 

20. Caci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumina, ca să nu i se vădească faptele.

21. Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt facute in Dumnezeu."


Adevarul este incomod, deranjează, e ca un ghimpe,tulbură, divizeaza oameni,ofensează,jigneşte, confruntă, cercetează,dărîmă(idoli si minciună), te avertizează cu privire la starea ta reala,...dar şi aduce lumină,speranţă, vindecare, eliberare,izbăvire, te zideşte şi te mantuieste.

Insă toate acestea intr-o ordine dumnezeiască.
Asta este vestea Evangheliei..iţi oferă două veşti (nu doar una-precum Evanghelia prosperităţii).

1.Vestea rea :că suntem născuţi păcătoşi şi am atras asupra noastră mînia şi dreptatea lui Dumnezeu...dar 2.Vestea bună este că Dumnezeu s-a indurat de oameni şi l-a pedepsit pe Fiul său Isus Christos şi a pus asupra lui toate păcatele noastre..ca să ne curăţească prin credinţa in Jertfa lui. Astfel a plătit El "vestea rea" în locul nostru. (Precum tu primeşti o amendă imensă în trafic -dar ţi-o plăteşte prietenul tău).

Adevărul la început produce răni, doare..dar este spre vindecarea şi binele nostru.Ne descoperă adevăratul sine care dormiteaza in interiorul nostru.

Cît de mult îţi place să mai auzi azi adevarul cu privire la Dumnezeu, cu privire la Scriptură, cu privire la tine însuţi? Şi cît din el ascunzi sub preş ( sau muşamalizez)..sau pui în aplicare?

O intrebare colaterală care loveste şi în mine. Şi eu trebuie să imi dau răspuns zilnic la asta.

 Isus Hristos-fiul lui Dumnezeu afirmă "Veţi cunoaşte Adevărul şi Adevărul vă va face liberi!"

pe curînd..

joi, 25 iunie 2015

Vorbă de duh (1)

Photo credit to radubenjamin.com


Pentru că este prea simplu să deții un blog în care doar prieiei articolele altcuiva, consider că e bine să îmi aștern aici și anumite gânduri personale, sper insufletite și vrednice de iubit, de crezut, de primit.

In primul rînd mi le voi adresa mie insă prin degetul indreptat spre tine doresc să te provoc, să te motivez la reflexie. Și tu poți face o diferență cu Dumnezeu în această generație.

In această rubrică nouă, prima mea "vorbă de duh" se referă la Marea Epidemie Evanghelică Globală din rândul credincioșilor. Cu tot avântul informațional și mediatic ...suntem foarte slăbiți , subnutriți d.p.d.v. spiritual.

Cauza?

Abandonarea zilnica a citirii Cuvântului lui Dumnezeu și rugăciunea.

In sensul acesta vorba de duh de astăzi este....

Să nu te consideri o persoană spirituală dacă singurele momente ale zilei petrecute cu Dumnezeu sunt cele în care fie:

- Ai spus formula magică înainte de servirea mesei

-Ți-ai citit devoționalul "Sămânța bună" pe WC

- Sau ți-ai postat citatele și maximele (sloganuri si lozinci) creștine (uneori chiar kitschuri cu flori,Isus-roz bon-bon, catelusi) pe Twitter sau Facebook.

-Ți-ai alimentat capu' cu spiritualitatea consumeristă produsă de Guru Zen, sau tipu ala new age, sau speakeri cu sindrom mesianic, supermeni, pastori dumnezău pe pamant, Tony Poptamas, Dan Capatos, Lorand SS,Teo Trandafir,Mircea Badea si alți formatori de opinie.

luni, 22 iunie 2015

Update 27 de pericole care amenință Biserica lui Hristos

Pe lângă cele 10 amenintari pentru Biserica lui Christos, am mai descoperit cîteva...



1. Botez, fără naștere din nou…
2. Nunți, fără haine albe…
3. Credință, fără fapte…
4. Biserici pline, dar vase goale…
5. Pocăință, fără cruce…
6. Luptă, fără armură…
7. Daruri, fără roade…
8. Cuvânt, fără Evanghelie…
9. Slujire, fără lacrimi…
10. Alergare, fără premiu!!!

11. Bani ,fără transparenţă...
12. Misionari,fără chemare 
13. Religie, fără schimbare, 
14. Evlavie,fără putere 
15 Vizite, fără compasiune 
16 Adevăr fără dragoste 
17 Activism fără chibzuinţă
18 Consiliere fără confidenţialitate,
19 Charismă, fără caracter 
20 Conducere,fără exemplu personal 
21 Informaţii, fără transformare 
22 Viziune fără revelaţie 
23 Strategii fără rezultate
 24 Programe fără convertiţi 
25 Inchinare, fără reverenţă
 26 Galagie fără intimitate 
27 Sare,fără gust...si restu'

duminică, 21 iunie 2015

Metafora autobuzului - de Marius Cruceru



                                           

                                             Sursa imaginii (un mic videoclip)

Uneori cuprins de fenomenul mucles de a nu pătrunde în anumite domenii în care nu am competenţă, am găsit de cuviinţă că nu au rost dezvăluirile, expunerile şi demascările învăţătorilor falşi.
Ma bucur însă mult atunci când persoane cu autoritate spirituală dau de ştire cu promptitudine de astfel de cazuri. 
Am citit recent urmatoarea metaforă folosită de profesorul Marius Cruceru, cea a autobuzului.
 „Dacă un șofer este singur și face pe nebunul pe autostradă, faci cumva să te ferești de el.
Dacă acel șofer este la volanul unui autobuz plin cu copii, atunci faci mai multe să îl oprești. tot ce poți, inclusiv ironie și sarcasm.
Dacă pe el nu-l mai poți salva de sminteală, măcar îi poți salva pe copii. Măcar pe unii dintre ei.
Ideea nu este să vă urcați în autobuzul meu, ci să vă dați seama că omul conduce o mulțime spre o teologie greșită.
Nu se poate vedea o mîntuire dreaptă pe o credință strîmbă.”

Tu realizezi consecinţa acestui păcat?

Atunci când in traficul vieţii dai la volanul unei instituţii, biserici,organizaţii, de un impostor acesta trebuie de urgenţă ori fie vindecat ori dat jos de la volan.
Pentru că deciziile şi direcţiile spirituale pe care le oferă sunt spre distrugerea celor care îi insoţesc.
Asa este şi în cazul în care te îmbarci într-un avion şi cel care conduce nu a făcut niciodata o şcoală de aviaţie şi nu are nici o califcare în acest sens sau te urci într-un autobuz având ca şofer un psihopat. 

Trăim chiar vremuri absurde,groteşti. In postmodernism nu mai ai voie să iei atitudine cu privire la nici o deviaţie spirituală, nici o malformaţie etică pentru că sar in sus cei ce imbrăţişează doar toleranţa, o toleranţă prost inţeleasă care ne va ucide spiritual şi o libertate care ne va dăuna pe termen lung. Nu mai poţi confrunta pe nimeni cu adevărul că sar cei din blogosferă cu cenzura. Va fi tot mai greu in viitor să luăm atitudine faţă de orice împotrivire la Voia,Legea şi Cuvântul lui Dumnezeu doar pentru că unii işi trăiesc creştinismul conform versetelor din Scriptură luate în avantajul şi interesul personal.

Atenţie mare în această perioadă de unde vă alimentaţi sufletul, cu ce vă umpleţi mintea şi cu ce hrăniţi omul dinlăuntru. Nu tot ce este strălucitor şi face mult zgomot are şi valoare veşnică şi vă duce într-o direcţie bună.

Verificaţi sursele, verificaţi mentorii liderilor voştri,puneţi întrebări sincere şi deschise, cercetaţi orice revelaţie „nouă” prin filtrul Scripturii şi nu vă mai lăsaţi îmbătaţi de orice vânt de învăţătură new-apostolică.

Cei care au familii sănătoase, au copii si responsabilităţi vor înţelege metafora decanului- alarma trasă din autobuz, restul ..vor dori să îşi  cocoloşească în continuare păcatele din viaţa lor prin noua teologie a “iubirii şi bunătăţii ţoniste”.

Bine spunea prezbiterul unei biserici că “ In Numele lubirii se fac cele mai mari păcate”. Invăţătura corectă afirmă că omul poate veni la Isus Christos aşa cum este dar nu mai pleacă din prezenţa Lui aşa cum era.

Azi asistăm la un fel de crestinism în care vii la Isus cu viaţa ta veche şi rămâi in continuare la fel. Doar că de data asta ai un Isus la nivel intelectual şi dobîndeşti în plus un un limbaj biblic, ceva creştineză şi niste reflexii de dresaj spiritual. Dar asta nu seamănă nicidecum cu naştere de sus,din nou,din Dumnezeu.

Cei care ne vin in biserici sub imperialismul "bunătăţii şi iubirii" vor să îi acceptam pe pedofili, pe psihopaţi şi homosexuali cu deviaţiile şi obiceiurile lor ţinându-ne prelegeri şi teorii duhovniceşti cum că:"Alo domnilor!..Dumnezeul vostru este dragoste..deci logica noastră spune că trebuie sa ne acceptaţi între voi".

Fals măi iubăreţilor! Voi sunteţi iubitori de sine şi de plăceri! (Vezi 2 Tim 3:2)
 
 Aşadar când iubiţi, sau urmati un lider faceţi-o cu cap şi priviţi cu un ochi grijuliu la cine se află la volanul autobuzului.
Ţi-ai încredinţa viaţa copiilor tăi pe mâna unui astfel de (învăţător) conducător-şofer?
Nu de alta, dar este in joc destinaţia finală a voastră şi a familiilor voastre. 

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică