marți, 2 februarie 2010

The Soviet Story - film documentar



“The Soviet Story”, în regia lui Edvins Snore. „Povestea sovietelor” – povestea masacrelor politice puse la cale în numele unor utopii dictatoriale criminale: comunismul şi nazismul.

Povestea unor experimente sociale diabolice, cu milioane şi milioane de victime nevinovate aruncate în gropi comune, care n-au avut nici măcar dreptul la memorie. Orice rezistenţă era pedepsită. Filmul începe cu genocidul înfometării din Ucraina (din cadrul URSS), ordonat de Stalin: a exterminat 7 milioane de oameni numai în iarna anilor 1932-1933 – şi n-a protestat nimeni din Occident, deşi se cunoştea situaţia.

Zeci de milioane de oameni au fost asasinaţi deoarece nu s-au adaptat rigorilor „revoluţiei sociale” şi ale formării „omului nou”. Marx vorbea de „holocaustul revoluţionar”, el e creatorul genocidului politic, el a scris primul despre necesitatea exterminării rasiale, subliniază filmul. Lenin i-a desăvârşit opera. Hitler a învăţat multe de la marxism, nazismul era naţional-socialist (comunismul era internaţional-socialist). Uciderea în masă era justificată nu numai ca o necesitate ideologică scelerată, ci şi ca o „selecţie naturală” (paraziţii din societate, care nu produceau, trebuiau lichidaţi; până şi dramaturgul George Bernard Shaw, premiat Nobel, a fost un susţinător al acestor epurări).

Nimeni nu a pedepsit crimele de război, nici crimele politice postbelice ale URSS, cu zeci de milioanele de victime, Europa civilizată tace şi azi, fiindcă Europa depinde de gazul şi petrolul rusesc. Uniunea Sovietică a ucis peste 20 de milioane de nevinovaţi, bărbaţi, femei, copii. Un film zguduitor.

Interviurile cu foşti ofiţeri de informaţii evidenţiază detalii şocante. “The Soviet Story” s-a filmat în mai mult de doi ani în Rusia, Ucraina, Letonia, Germania, Franţa, Regatul Unit, Belgia, iar materialele pentru documentar au fost adunate de regizor timp de mai bine de zece ani.

Mai multe informatii in Jurnalul de Vrancea

10 comentarii:

  1. Foarte deschis, dar am sentimentul sa se cam amesteca comunismul cu nazismul.
    filmul merge deccat primele 13 minute.
    Mai multe info poate in jurnalul de VRANCEA nu Valcea.

    RăspundețiȘtergere
  2. BlogWidget - ALEGE CEVA COOL PENTRU BLOGUL TAU !
    Am implinit un an de activitate. Te asteptam la noi pentru a-ti oferi un widget, banner, plugin-wp, sau doar o idee pentru a adauga un plus de look si functionalitate blogului tau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ţi-am citit comentariul lăsat pe blogul meu, dar cum nu avea nicio legătură cu articolul l-am şters.

    Dacă tot mi-ai recomandat articolul tău, şi eu îţi recomand să te gândeşti la persecuţiile armenilor făcute de domnitorii români, la distrugerea sistematică a populaţiilor amerindiene din America de Sud, la cruciade, inchiziţia spaniolă şi vânătoarea de vrăjitoare, dar şi la tratatul dintre partidul nazist şi Papă. Bisericile creştine nu au reacţionat când naziştii au introdus legislaţia rasistă, când au instigat atacuri fizice împotriva evreilor şi nici când au început deportarea şi exterminarea evreilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am urmarit o parte din film si nu-mi vine sa cred ce cruzime pe unii oameni sa numeasca o exterminare in masa, o ,, simpla restructurare a societatii”. Masacre cumplite .. mai mult de 10 milioane de oameni.

    Ma infior cand ma gandesc la numarul asta de oameni .. M-a impresionat si privirea oamenilor cand se uitau cum le lua mancarea ca sa-i infometeze.. apoi oameni care au murit de foame, mureau incet in chinuri lente. Multi au fost ingropati de vii pentru ca erau pe jumatate morti de foame si cei ce-i ,, colectau” nu mai aveau rabdare.. Ucrainienii erau exterminati sub privirile intregii lumi ..Dar lumea nu a facut nimic pt salvarea lor.. Este ingrozitor!

    M-a socat filmuletul asta; stiam cate ceva despre subiect, dar cand vezi imagini constientizezi mai bine.. cruzimea de care este in stare o fiinta umana. Filmuletul asta mi-a adus aminte de ceva ce am citit intr-o carte: ,, Daca fiintele umane sunt in stare de asemenea atrocitati, inchipuiti-va de ce sunt in stare demonii .. “

    RăspundețiȘtergere
  5. Merci ca mi-ai spus despre film, il voi viziona, numai sa scap de sesiune!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ortodoxia este religia cea dreapta!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. am vazut tot filmul! nu stiam de ce au fost in stare rusii..si inca mai sunt...

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc ca a-ti urmarit acest film.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu pot urmari acest film deoarece, în zona de jus, unde este afisata subtritarea apare o reclama la o revista on-line, CIAO ROMANIA.
    Ce pot face pentru a dispare aceasta reclama?

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică