joi, 25 iunie 2009

Ce iese din tine?



Proverb indian



Omul virtuos trebuie sa imite arborele de santal care
atunci cand este taiat parfumeaza securea care-l foloseste.

8 comentarii:

  1. "Criza(presiunea) nu te face, doar arata din ce esti facut" , nu?
    Frumos exemplu. Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inteleapta completare.Multumesc si eu. Sa credem realitatea scripturii in viata noastra. El ne declara fapturi noi.Din noi ar trebui sa iasa El. Spunea odata Wurmbrand "Daca cineva m-ar taia la mana, ar iesi versete din Biblie".
    Socant nu?
    Buna intrebarea ta.Ce iese din noi in vremuri de presiune?
    Sa vedem din practica ce invatam.

    RăspundețiȘtergere
  3. hey ya! am vazut k ai la carti preferate cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu. Iti recomand "Cand visele se impliniesc" - aceeasi autori...

    RăspundețiȘtergere
  4. ^ si mie mi-a placut "Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu" si am vrut sa citesc si "Cand visele se implinesc", dar spunea cineva ca nu e atat de reusita ca prima. E adevarat?

    referitor la postul acesta: Superb!!! Pune punctul pe i cu 2 imagini deosebite. P.s tare poza cu portocala! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu am citit "Cand visele se implinesc", dupa ce am terminat "Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu", am cam lasat-o moale cu astfel de literaturi americane siropoase. ( Pentru ca prezentau o moralitate si etica dubioasa pentru mine) "poti cadea in pacat cu prietenul tau apoi iti poti cere iertare lui Dumnezeu"- Scriptura mea, Christosul meu, si Dumnezeul meu nu incurajeaza un astfel de stil,un astfel de mod de viata in care sa imi bat joc de Harul,bunatatea si iertarea lui Dumnezeu.

    El ma iarta..dar imi si spune ferm cu autoritate" Du-te si sa nu mai pacatuiesti".

    Binenteles ca pot gasi la El oricand iertare deplina si dragoste vesnica, acceptare neconditionata pentru ca El nu se schimba...dar cu El nu ne putem juca,glumi in viata.

    Foarte bune in aceasta tema mi s-au parut " Lupta fiecarui barbat"- acum au scos pe piata"Lupta fiecarei fete" si "Lupta fiecarui baiat"...dar mai profunda,intima,adanca in substanta si esenta a fost "Lupta fiecarui barbat".
    Carti bune le pot recomanda pe "Tandretea luptatorului, Cartea barbatului matur, Eu barbatul, Eu,femeia".

    Si eu cand m-am uitat la portocala am scris alaturi acele ganduri, considerand ca in viata nimic nu este indreptat spre rau- caci Dumnezeu poate transfora (intoarce) raul din viata noastra intr-un bine,daca il ascultam pe El.

    RăspundețiȘtergere
  6. mie nu mi-a lasat impresia de "poti cadea in pacat si iti poti cere iertare apoi" ci mai mult de "daca deja ai cazut in pacat, cere-ti iertare din inima si vei fi iertat"

    si daca tot am deviat un pic discutia mai spre carti :), vreau sa mentionez si eu cartea care m-a influentat pe mine mult (si ma influenteaza in continuare): Jurnalul fericirii de Steinhardt, gasit si aici pe www.jurnalulfericirii.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-au placut amandoua, si "Daruind,vei dobandi" tot de Steinhardt.
    Ma refer la genul de carti " Lupta fiecarei fete"- aici apare mai des aceasta atitudine.
    "Cand povestea de dragoste"-mi-a placut si mie mult.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică